Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Ako je svaki ponedjeljak za vas čista agonija: Evo u čemu je pravi problem

S negativnim mislima ne možete ni raditi kako treba, pa upadate u začarani krug iz kojeg se izlaz teško nalazi.

Ako vam je muka kad ujutro pomislite da morate opet na posao i zbog toga osjećate anksioznost, ili ste na ivici suza dok počinjete radni dan, to je siguran pokazatelj da vam na radnom mjestu nije dobro. S negativnim mislima ne možete ni raditi kako treba, pa upadate u začarani krug iz kojeg se izlaz teško nalazi.

Evo još nekih znakova poslije kojih treba staviti prst na čelo i razmisliti utječe li posao na vaš život i narušava li vam zdravlje.

Teškom mukom odlazite na posao

Često se budite s mislima kako bi tog dana najradije eskivirali odlazak u firmu. Smišljate da li da kažete da ste bolesni, ili da vam je iskrslo nešto… Kad ovako počne dan, znači da nemate nikakvu motivaciju za rad i već ste u problemu.

Niste dovoljno plaćeni

Mogu vas hvaliti i tapšati po ramenu koliko god hoće, ali upamtite – visina vaših primanja govori koliko vas poslodavci poštuju. Ne dozvolite da budete podcijenjeni i jasno stavite do znanja koliko vrijedite. U suprotnom, idite tamo gdje vas više cijene.

Plače vam se zbog posla

Ne samo što ga donosite kući, već posao jako utječe na vaše (ne)raspoloženje. Gdje god da ste, stalno ste napeti jer znate da vas sutra čekaju iste neugodnosti kao i danas, jučer… To je također znak da je vrijeme za promjene.

Samo gledate kako preživjeti dan

Sve što radite, koliko god to radili lijevom rukom, postaje teško, a nemate volje ni želje savladati nove vještine i naučiti nešto novo. Ako vam zaista sve predstavlja teškoću, onda ste na pogrešnom radnom mjestu ili ste izabrali pogrešno zanimanje. Reagirate dok nije kasno.

Posao vam ne izlazi iz glave

Umjesto da se nakon radnog vremena maksimalno posvetite obitelji ili društvenom životu, vaše su misli stalno okrenute minulom danu u uredu. Vrtite po glavi događaje, kritike, tračeve i eventualne uvrede koje ste doživjeli vi ili neki vaš kolega. To vam uništava svaki trenutak privatnog života i vodi u ozbiljno, a polagano obolijevanje. Ovo je siguran znak da ne radite u zdravom okruženju.

Ne volite nedjelju

Tko god ne voli nedjelju, znači da se boji ponedjeljka. Umjesto da se prepustite odmoru, hobijima i zabavi, posljednjeg dana vikenda ste cijeli dan napeti jer sutra već morate na posao. Kad ovo stanje traje predugo, vjerujte da na poslu nije sve kako treba.

Šef se okomio na vas

Šef vas neprekidno kritizira i nalazi mane, nije zadovoljan vašim radom, ili vam šutnjom pokazuje netrpeljivost iako posao radite pošteno i dajete svoj maksimum, to znači da ste u toksičnom okruženju. Ne morate se baš svima sviđati, ne sviđaju se, sigurno, ni vama, ali ako je odnos stalno na ivici sukoba, zapitajte se što radite u takvoj firmi.

Nema napredovanja

Dajete sve od sebe, radite za dvoje, ali napredovanja nema. Ne pomišljaju da vas nagrade za dobro odrađen posao, a još manje da vam povise primanja jer godinama unazad povišice nije bilo. Jednostavno, tapkate u mjestu. Ne sjedite u mjestu, potražite bolje uvjete negdje drugdje.

Sramite se svog posla

Ili ste nisko u hijerarhiji ili radite za firmu koja nema dobar ugled – sasvim je svejedno. Kad u društvu izbjegavate reći gdje radite, znači da vas je stid onog što radite i da biste najradije pobjegli iz društva. I pobjegnite, ali iz tog posla.

Ne učite ništa novo

Posao vam ne nudi nikakva nova saznanja ni vještine, upali ste u kolotečinu, radite kao robot svaki dan isto i samo odgađate ono što već odavno znate. Pa zbog čega ste još tu?

Više

Zanimljivosti

Tijekom noći loše spavate i neprestano se budite jer vas muči kašalj? Isprobali ste razne čajeve i sirupe, no ništa ne pomaže?

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Zanimljivosti

Udruga Nismo same kao dio kampanje „Uzmi ih u ruke na vrijeme“ pokrenula je 17. humanitarnu akciju koja će biti organizirana i kao događaj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.