Ako netko igra da te izgubi, pusti ga nek pobijedi

kampanje

Dobro zapamti: Onaj tko te zaista voli nikada te neće htjeti namjerno povrijediti, nanositi ti bol. Onaj tko te zaista iskreno voli nikada ti neće svakih nekoliko dana izmamiti suze na lice i grubo te ostavljati kad god mu se prohtje, jer eto, sad bi ti baš malo pričinio još veću bol. Poigravati se tobom, tvojim osjećajima, tvojim životom, tvojim osmijehom i tvojim suzama može samo onaj tko uživa u tvojoj boli, i od tvoje boli raste, to ga čini jačim, superiornijim.
Ako netko igra da te izgubi, pusti ga nek pobijedi.

Onaj tko te zaista voli s nježnošću i radošću će prihvaćati tvoju ljubav koju za njega imaš u izobilju, koju mu želiš iskazati stotinu puta na dan, i još ti nije dosta, jer toliko je u tebi ima. Želiš je iskazati zagrljajima, toplim riječima, poljupcima, doslovnim obožavanjem, jer ga zaista iskreno i duboko voliš. Želiš za njega uvijek biti tu, i to mu pokazuješ na toliko primjera, podrška si mu u svemu, ali baš u svemu. Hrabriš ga, slušaš, jer voliš ga i ništa ti nije teško. Daješ cijelu sebe, u svemu, ali…ni to nije dovoljno.

Konstantna prigovaranja i omalovažavanja na sve što učiniš nemaju kraja, koliko god ti nešto lijepo učinila i time mu pokazala koliko ti je stalo, od njega dobiješ pljusku u obliku najgorih pogrda, izmišljotina, izokretanja stvari, laži, manipuliranja. Na tvoje Volim te dobiješ odgovor Mogu si misliti. Na svaki tvoj dodir on se grubo miče, a kasnije ti prigovara kako ga ne želiš dodirnuti, poljubiti. Traži ogromno poštovanje, a sam nikog ne poštuje, tebe najmanje, tebe ismijava. Sve su to igre bez granica.

Ako netko igra da te izgubi, pusti ga nek pobijedi.

Onaj tko te zaista voli pokazat će ti to svakog dana, svakog trena vašeg razgovora, svakog trena vašeg zagrljaja, vašeg nježnog pogleda. Onaj tko te zaista voli neće tražiti izlike za svađe, prepucavanja, omalovažavanja, prigovaranja što si radila prije dva mjeseca ili tri godine, ili kako si se to obukla, ili našminkala.

Onaj tko te zaista voli jedva će čekati da te vidi, jedva će čekati da te stisne u zagrljaj, kao što i ti želiš beskrajno biti stisnuta u tom zagrljaju. Onaj tko te voli brojat će vrijeme do vašeg sljedećeg susreta, a ne, ne dolaziti na vaše mjesto gdje ga ti čekaš danima, tjednima, a njega nema jer je ne znam gdje i s kim, jer mu se eto ne da dolaziti, pa ti poslije prigovara kako se on daje, a ti si sebična i misliš samo na sebe. Bez obzira bila kiša, grmljavina, pržilo sunce ti ga čekaš, jer ga voliš, jer mu se bezuvjetno daješ, ali ne, ti si sebična, on je taj koji se daje bez obzira na to što svi njegovi postupci dokazuju upravo suprotno.

Ako netko igra da te izgubi, pusti ga nek pobijedi.

Ne znaš voljeti na pola, ili voliš ili ne voliš. Voliš cijelom svojom dušom, srcem, tijelom, voliš tolikom snagom i žestinom da se ponekad prestrašiš koliko te ljubavi u tebi ima. Ali, njemu ni to nije dovoljno. Potkopava vašu ljubav kada god je to moguće, stvara probleme gdje ih nema, jer obožava drame, obožava te gurati preko ruba, obožava te gledati kako patiš, kako se raspadaš od bola. A on u toj tvojoj boli uživa, obožava se s tobom poigravati. Sruši sve vaše planove za izlete, dogovore. Nepouzdan je. Često ti govori kako te u svemu podržava, kako je za tebe uvijek tu, ali kada dođe do situacija kada ga zaista trebaš on nikada, ali nikada nije za tebe tu, ostavlja te samu u najtežim trenucima, u trenucima kada ti najviše treba oslonac, razgovor, on te ostavlja, ili ti kaže Imaš ti svoje prijatelje pa nek su oni za tebe tu. Toliko o davanju, toliko o velikoj ljubavi, toliko o tome koliko je on za tebe uvijek tu, za razliku od tebe koja si za njega u njegovim najtežim trenucima uvijek bila uz njega.

Ako netko igra da te izgubi, pusti ga nek pobijedi.

Razmišljaš o vašem zajedničkom životu, radiš planove, ali on sve sruši, tko kulu od karata, jer shvatiš da on to ništa nije mislio ozbiljno, jer je kukavica, za njega je sve igra, s tobom provodi vrijeme kada se njemu to da, kada je raspoložen za to, kada nema drugih obaveza, kada mu je doma dosadno, kada misli da bi bilo fora još koji put tebe okriviti za neke filmove koje si je on stvorio u glavi. Ostavlja te pa ti se vraća jer zna da ga voliš, jer zna da si uvijek tu, da ga vjerno čekaš, ostavlja te pa se pravi lud kako te on nikada ne bi ostavio, to je bio samo eto, prekid komunikacije. Igra igre bez granica, i za svaku svoju grešku iznova i iznova krivi tebe.

Često si počašćena izljevima ljubomore, bez obzira na to što nisi pružila nikakav povod svojim ponašanjem. Kontrolira tvoje kretanje, ne daj Bože da mu isti čas ne odgovoriš na poruku ili se ne javiš taj čas kada te zove, tko zna s kim si i gdje si. Počašćena si najgorim mogućim uvredama istog časa. Izolira te od prijatelja, mijenjaš životne navike kako on ne bi dobio nove ljubomorne ispade, ne ideš nikuda, ali ni to nije dovoljno. On te opet napada time da tko zna gdje i s kim hodaš. Od početka nisi učinila ništa zbog čega bi se odnosio tako prema tebi i tolikom količinom ljubomore i nepovjerenja. Živiš u grču, i to je znak da je problem u njemu davno nastao prije nego što je tebe sreo, a on ga iskaljuje na tebi, kao što je to činio ženama prije tebe. Ljubomorne osobe imaju jako lošu sliku o sebi, nedostaje im samopoštovanja, pa sav svoj bijes, frustracije i osjećaj manje vrijednosti iskaljuje na tebi. Pokušava te uvjeriti kako si ti kriva za sve, kako bi sa sebe skrenuo pažnju na tebe, prenio svoj jad na tebe, isprao negativnost sa sebe i dao je tebi, da se lakše nosi sa svojom mračnom stranom.
Ako netko igra da te izgubi, pusti ga nek pobijedi.

Nisi ti ničija igračka, dostupna nekom nedoraslom emotivno nezrelom dječarcu da se poigra tobom svaki put kada mu je dosadno u životu. Ti jako dobro znaš koliku ljubav si mu davala, nježnost, pažnju i odanost. Ako to nije znao cijeniti i primati, to je već njegov problem, ne tvoj. Pravi muškarac ti nikada neće reći kako su sve druge žene bolje od tebe, kako kraj svih drugih žena koje je imao u životu i mogao ih imati, ti niti ne izgledaš kao žena, pravi muškarac ti neće govoriti kako si šupljoglava i plitka. Ponižavati te kao ženu, čovjeka. Pravi muškarac nikada neće dići ruku na tebe, fizički te povrijediti. Pravi muškarac nikada neće dopustiti da izgubi voljenu ženu, neće mu pasti na pamet da bi se ikada mogao poigravati vašom ljubavlju, već će je čuvati kao kap vode na dlanu, njegujući je poput bisera. Jer mu je važna, jer mu je posebna. Pravi muškarac će samo željeti da je pored tebe i voljeti te, poštivati te, baš kao što i ti želiš biti pored njega i voljeti ga.

A ako te netko silno želi izgubiti, pusti ga neka u tome i pobijedi.

Autorica: Vlasta Janton