Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Anja može sve

Ako si i moron, budi dosljedan moron!

Ovaj tjedan je raj za pisanje tekstova i kritiziranje našeg društva…

Ovaj tjedan je raj za pisanje tekstova i kritiziranje našeg društva – ako krenemo od početka tjedna i incidenta u Imotskom (da, svi znamo što mislim o tome, tako da nema potrebe pisati više od svega što sam do sada “izlajala“). Panika oko korona (jedna Petra reče morona) virusa i ljudske gluposti i kako se Hrvati spremaju za očito, ispravite me ako griješim, zombie apokalipsu, budući da su dućani opustošeni, a ceste prazne… #IntrovertiSuDošliNaSvoje.

Naime, prije dva dana društvenim se mrežama munjevito proširio video Girls. Girls. Girls. Magazina, „Be A Lady, They Said“, mnogi kažu moćan video koji pokazuje pod kolikim se pritiskom nalaze žene diljem svijeta. ( I she.hr ga je prošerao na svom storyju!)

Moćan? Definitivno! Pokazao je briljantnim kadrovima poantu. S druge strane, što će drugo u ‘Rvata nego bombastični naslovi „kontroverzan video“! Diskusiju o kontroverznosti ću prepustiti svakome od vas jer riječ „kontroverzija“ za svakoga ima drugačije značenje. Odnosno, normalno i kontroverzno za svakoga ima drugačiji kraj jednog i početak drugog.

I opet ću reći, kao milijun puta do sada, žao mi je što postoje dvostruki standardi i licemjerni ljudi. Apsurdno mi je kako će neki beauty medij ili influenceri istovremeno poticati i pisati „budi svoj“, a istovremeno imaju gro savjeta o tome kako najbrže smršavjeti, kako prekriti i najmanji nedostatak, kako se ponašati i što govorit.

U ovakvim situacijama vrlo često uzmem kao primjer sljedeće: zašto je muškarcima sasvim normalno vidjeti dvije lezbijke, još k tome „navijati“ da se, da mi oprostite, poševe pred svima, ali na spomen dva muškarca u zajednici, došli smo do spaljivanja? Zar to nije licemjerno? Gadljivo? Zar to nisu dvostruka mjerila?

„Be A Lady, They Said“!

Pa u 2020. godini raspravljamo o tome kako se žena mora ponašati, što odjenuti, kritizirati sve što čujemo jer svi moramo imati mišljenje o svemu. Apsolutno! Naravno da svi moramo imati glas, svoje mišljenje, svoje ja, ali žalosno je što u svemu ovome nema dosljednosti. Dok se širi kampanja i potiče žene da budu kakve jesu, s druge strane, skrolajući po Instagramu naišla sam na video gdje Viktorijinu anđelicu pripremaju za izlazak iz kuće tako što su, osim s tonom šminke na licu, zabetonirali i svaku njezinu nesavršenost na tijelu – od vrata, ruku, dekoltea pa sve do nogu koje su zaslužile poseban tretman skrivanja nesavršenosti.

To su dvostruka mjerila kojima učimo naše najmlađe. Kada odrastu pitat ćemo se zašto se tako ponašaju i tko im je stvorio takva mišljenja?

Prva sam koja će podržati različitosti, zalagati se za to da svi budemo svoji koliko je moguće, da se ne sramimo svoga tijela, svojih nesavršenosti… Podizat ću svijest o različitome – i isto tražim od vas. Zaista budite svoji i stvarajte svijet u kakvom želite da vaša djeca odrastaju.

Više

Duh i tijelo

Ključno je da period odvikavanja od loših navika traje 21 dan, iako se u težim slučajevima proces može protegnuti i na cijelu godinu.

Obitelj

Moj sin ima tri godine i uopće me ne sluša. Kažem mu jedno, on napravi drugo! Što da radim?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.