Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Ako ste ljubitelji krimića, oduševit će vas adaptacija romana P. D. Jamesa o zagonetnom detektivu Dalglieshu

Ulogu inspektora Adama Dalgliesha tumači britanski glumac Bertie Carvel, a nova seriju u središnjoj i istočnoj Europi [ekskluzivno] emitira Epic Drama.

Epic Drama ovog vam mjeseca donosi seriju Dalgliesh, novu televizijsku adaptaciju svjetski popularne i omiljene serije romana P. D. James o slučajevima inspektora Dalgliesha. Ulogu inspektora Adama Dalgliesha tumači britanski glumac Bertie Carvel, a nova seriju u središnjoj i istočnoj Europi [ekskluzivno] emitira Epic Drama. Premijeru će imati priliku pogledati gledatelji diljem srednje i istočne Europe, u ponedjeljak, 14. ožujka, u 21.00 h.

Carvel (Jonathan Strange i Mr. Norrell, Kod bijelog konja Agathe Christie, Dr. Foster) predvodi glumačku postavu u tri dvodijelna filma, od kojih se svaki sastoji od dvije epizode u trajanju od 60 minuta. Radnja ove uzbudljive nove kriminalističke serije, snimljene isključivo na lokacijama u Sjevernoj Irskoj, kreće u Engleskoj sredinom 1970-ih godina, a ispričana je s gledišta tog vrlo zagonetnog detektiva autorice P. D. James. Svako zagonetno ubojstvo ponudit će drukčije okruženje i vrhunsku glumačku ekipu.

Dalgliesh_A Taste for Death. Picture shows: Kate Miskin (CARLYSS PEER), Masterson (JEREMY IRVINE) and Adam Dalgliesh (BERTIE CARVEL). Photographer: Christopher Barr

Glavna scenaristica serije proslavljena je scenaristica i dramatičarka Helen Edmundson (Small Island National Theatre, Neobičan posjet policijskog inspektora). Redateljica prvog dvodijelnog filma je filmska i televizijska redateljica nominirana za nagradu BAFTA Jill Robertson (Humans, Grantchester).

Radnja serije

U priči „Shroud for a Nightingale“, mlade žene iz Nightingale Housea trebaju naučiti kako se brinuti za bolesnike i olakšati im patnje. Nakon jezovitog brutalnog ubojstva jedne polaznice, Adam Dalgliesh dobiva zadaću razotkriti ubojicu koji je odlučio prepisati ubojstvo kao lijek za sve bolesti.

Dalgliesh_portraits. Picture shows: Stephen Courtney-Briggs (RICHARD DILLANE) and Charles Masterson (JEREMY IRVINE). Photographer: Christopher Barr

Radnja priče „Crna kula“ smještena je na obali Dorseta, a riječ je o zlokobnoj istrazi neobičnog doma za osobe s invaliditetom u kojemu osoblje ne skrbi za štićenike onako brižno kako se naizgled čini.

Napokon, u priči „Sklonost prema smrti“ dvojica muškaraca leže u lokvi krvi u crkvi sv. Mateja u Paddingtonu. Jedan je umirovljenik i beskućnik, a drugi ministar. Dalgliesh mora otkriti strašne i opasne obiteljske tajne da bi ubojicu priveo pravdi.

U ostalim su ulogama Jeremy Irvine (Mamma Mia 2, Treadstone) kao detektiv Charles Masterson i Carlyss Peer kao detektivka Kate Miskin (Viewpoint, The Feed), a među gostujućim su zvijezdama i Natasha Little i Steven Mackintosh.

Ne propustite

Zanimljivosti

Četiri filma prikazuju glavnu junakinju kako otkriva svoju unutarnju snagu u suočavanju s prošlošću, traumama, mračnim tajnama i izazovima obiteljskog života.

Zanimljivosti

Jer nismo samo supruge, majke i kraljice

Zanimljivosti

U seriji Agatha Christie: Ubiti je lako, s Davidom Jonssonom u glavnoj ulozi Lukea Fitzwilliama, očekuje nas fascinantna kombinacija pozorne kinematografije, izvanrednog dizajna kostima...

Zanimljivosti

Uoči premijere serije Jadnici, imali smo priliku razgovarati s glavnim junacima priče

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.