Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Ako želite pomoći svijetu – pomozite ženama

Zagreb je u listopadu prošle godine dobio prvi centar koji objedinjuje savjetovanje, edukacije, vježbanje trudnica i žena općenito; SanaGravida.

Zagreb je u listopadu prošle godine dobio prvi centar koji objedinjuje savjetovanje, edukacije, vježbanje trudnica i žena općenito; SanaGravida. Započeli su Sanagravida crowdfunding kampanju kojom se prikupljaju sredstva za unaprjeđenje i proširenje centra.

Link kampanje: https://www.indiegogo.com/projects/sanagravida-for-better-quality-of-woman-s-life#/

Prikupljenim sredstvima se planira uvođenje više programa kao što su: radionica o seksualnom odgoju za mlade, edukacije o prehrani;  žele organizirati i opremiti Dječji boravak u kojem će tete čuvalice paziti na djecu dok  se mame rekreiraju na treningu, tečaju ili radionici, u planu je zapošljavanje dodatne fitnes trenerice i stručnjaka te ulaganja u izradu web stranice, opreme za predavaonu, vježbaonu, radni materijali, literatura, modeli ljudskog tijela…

Cilj centra SanaGravida je potaknuti promjenu u našem društvu kroz edukaciju ljudi o zdravim navikama, o njihovim tijelima, trudnoći, porodu, brizi za novorođenče i majku, brizi za njih same; mladima pružiti radionice o seksualnom zdravlju i prevenciji neželjenih stanja te kroz vježbanje i fizičku aktivnost pomoći ženama da prigrle svoje tijelo i zaborave apele globalnih medija i kratkotrajnih trendova koji već godinama doprinose porastu  poremećaja u prehrani i narušavanju psihofizičkog zdravlja svih nas.

Voditeljica i vlasnica, Valentina Sumpor (bacc.oec. certificirana fitnes trenerica) objasnila je kako je došlo do ideje o centru SanaGravida te što ju je potaknulo da se usmjeri na rad s ovom posebnom nišom:

„U životu sam se susrela s problemima žena našeg društva i sama proživjela razne; od poremećaja u prehrani, pretilosti do depresije zbog nedostatka znanja o vlastitom tijelu.

Potreba žena koju sam prepoznala u društvu i da budem iskrena u samoj sebi je ono što me potaknulo na otvaranje centra SanaGravida za unaprjeđenje kvalitete života žena. Vjerujem da se kroz edukaciju i fizičku aktivnost, holističkim pristupom može potaknuti promjena koju trebamo u našoj zajednici, da se može pomoći ljudima da pomognu sami sebi i ostvare kvalitetniji život.

Surađujem sa svojom majkom Blaženkom Sumpor koja je primalja 34 godine, uz još par suradnica. One pružaju savjete, drže edukacije ženama o trudnoći i svemu što ona donosi te o ženskom zdravlju, a ja vodim centar, držim treninge za trudnice i žene svih dobi, vježbe disanja i meditacije.“

SanaGravida je počela s radom u 10.mjesecu 2018. na adresi Ilica 117 1a u Zagrebu kao prvi centar u Hrvatskoj koji ima objedinjene edukacije, tečajeve o ženskom zdravlju, trudnoći, porodu, skrbi za novorođenče i rekreacijsko vježbanje za žene svih dobi.

Valentina ističe da je mali broj osoba po grupi ključan za ostvarivanje poluindividualanog  pristupa prema svakome, za prilagodbu vježbi , za pružanje točne i kvalitetne informacije te davanja  potpunog odgovora na svako pitanje; tako da u skladu s time broj osoba na treninzima i po seansi tečaja/edukacije ne prelazi više od šest.Dosad je kroz tečajeve o trudnoći, savjetovanja i treninge prošlo 87 žena.

Ne propustite

Duh i tijelo

Žene se najčešće o svojim problemima raspišu anonimno u malenim okvirima na društvenim mrežama.

Predstavljamo

Ovaj predbožićni sajam u Westgateu je nakon sajmova koji su se održali u Slavonskom Brodu, Westgateu u proljeće, Varaždinu, Splitu i Rijeci šesti po...

Dizajn

Little Miss Puu s ponosom predstavlja originalne poklon pakete za trudnice, novopečene majke i bebe.

Savjeti stručnjaka

Donat Mg preporučuje se trudnicama

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.