Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravstveni karton

Alergija: Pomoć na prirodan način

Svaki treći stanovnik Europe ima neku od alergija

Riječ alergija je grčkog porijekla i znači „reagirati drukčije“.Kod alergija tijelo pretjerano reagira s doticajem na određeni alergen.

Alergeni su bezopasne tvari iz okoline, na koje čovjek zbog više razloga može postati  preosjetljiv.Alergene možemo u organizam unijeti preko disajnih puteva (pelud, mačja dlaka, prašina..) ili preko hrane (pšenica, jaja, kravlje mlijeko, soja…).

Alergijske tegobe su jedne od najčešćih tegoba  za koje znamo.

Svaki treći stanovnik Europe ima neku od alergija, te pretpostavlja se da će do 2020 godine svaka druga osoba imati alergiju.

Ekstrakt sjemenki grožđa 

U sjemenkama grožđa nalaze se resveratrol, kvercetin, antocijanini i proantocijanidi.

Resveratrol predstavlja najjači antioksidans pronađen u prirodi čije je djelovanje jače od ostalih poznatih antioksidanata.

Veže i izbacuje slobodne radikale iz organizma. Slobodni radikali su čimbenik starenja organizma i slabljenja imuniteta. Ekstrakt sjemenki grožđa jača imunitet i time doprinosi u borbi s alergijom.

Kvercetin u sastavu sjemenki grožđa je snažan prirodan antihistaminik koji sprječava nastanak i širenje alergijskih reakcija.

Camu camu

Camu Camu bobice sadrže snažne fitokemikalije, uključujući i aminokiseline serin, valin, leucin, te više vitamina C nego bilo koja druga biljka poznata u svijetu! Ima snažno djelovanje u borbi s alergijama.

Sušen u obliku praha pruža i do 600 puta više vitamina C nego naranče, vrlo je koncentriran i nevjerojatno učinkovit. Osim toga, Camu Camu važan je izvor beta karotena, kalcija, željeza, niacina, fosfora, riboflavina i tiamina.

Spirulina

Spirulina detoksicira i hrani organizam što povoljno djeluje na smanjenje alergije.

Sadrži 18 aminokiselina koje su prijeko potrebne čovjeku, a 8 od njih su esencijalne što znači da ih ljudski organizam ne može sintetizirati.

Spirulina sadrži mnoštvo neophodnih minerala i mikroelemenata, među kojima su željezo, kalcij, natrij, kalij, bakar, magnezij, mangan, cink, fosfor, selen, zatim vitamine B skupine (osim vitamina B12), vitamine C, D i E, beta karoten, linolnu i alfa-linolensku kiselinu, klorofil i druge aktivne tvari.

Probiotici

Riječ probiotik potječe od grčkog “pro bios”, što u doslovnom prijevodu znači “za život”.

Probiotici pomažu u uspostavljanju ravnoteže dobrih i loših bakterija u našim crijevima.

Naša mikroflora može biti poremećena uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima, prekomjernoj konzumaciji alkohola, te čak i korištenja antibakterijskih sapuna.

Probiotici smanjuju stvaranje toksina i rast nepoželjnih mikroorganizama. Obnavljaju crijevnu floru i sprečavanju nastanak autoimunih i alergijskih reakcija u organizmu.

 

Izvor: www.alternativa-za-vas.com.

Više

Kućni ljubimci

Mali talijanski hrt pasmina je koju su u povijesti obožavali plemići.

Savjeti stručnjaka

Grinje se mogu naći u gotovo svakoj kući, a ona igra veliku ulogu u alergijskim reakcijama, a najčešći su uzrok astme kod djece.

Savjeti stručnjaka

Origano, ili mravinac je samonikla mediteranska biljka koja slovi kao jedna od najljekovitijih biljaka svijeta.

Zdravstveni karton

Crijeva su pokretač našeg života i zbog toga se fokus medicine danas prebacuje upravo na njih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.