Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

She Book Club

Aljoša Bagola: „Život nas izuje kako bi nas potkovao, a potkova je simbol sreće.“

Autor smatra da se najveća zabluda današnjice skriva iza misli da nas samo drugi mogu usrećiti.

Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetljeća te autor uspješnice „Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke“, u svojoj novoj knjizi istražuje pitanje nedostižne, odnosno teško dostižne sreće. Pritom utvrđuje kako naša sreća ustvari ne ovisi o tome koliko smo uspješni u oponašanju uspjeha drugih, već, prije svega, o hrabrosti i odlučnosti da se suočimo sa svojom tamnom stranom te ju na zdrav način uklopimo u svoju cjelovitost. Tako na lak način otkrivamo i ostvarujemo svoju jedinstvenost – svoju bit.

Govoreći o sreći Bagola smatra da je danas društveno nametnuto da moramo biti sretni i uvjetuju nam sreću s „kada“ i „ako“. „Bit ću sretan kada budem mogao ostvariti te i te ciljeve, bit ću sretan ako uspijem u tome i tome. Tako postajemo zarobljenici ideje da je sreća dokazivanje onoga što moramo postati, kao i jedina nagrada za to što jesmo“, rekao je Bagola.

Autor smatra da se najveća zabluda današnjice skriva iza misli da nas samo drugi mogu usrećiti. „Ljudi sva svoja očekivanja i nade stavljaju izvan okvira svog djelovanja i odriču se slobode. Još jedna zabluda jest da za sreću sve mora biti savršeno. No bol i patnja nisu nužno neprijatelji naše sreće. Bol je zasigurno najveći pokretač koji nas motivira da se promijenimo nabolje. Kako sam i napisao u knjizi, život nas izuje kako bi nas potkovao, a potkova je simbol sreće. Donosi nam izazove i prepreke kako bismo mogli rasti. I to je skriveni blagoslov sreće. Zato je važno prakticirati zahvalnost. Čak i ako je sve u tom trenutku objektivno loše, ako nešto ne možemo učiniti, sigurno ima još puno toga na čemu možemo biti zahvalni. Tako mijenjamo svoj način razmišljanja, što nam ulijeva vjeru i povjerenje u sebe i svijet pa počinjemo preuzimati odgovornosti i donositi odluke“, dodao je Bagola.

Život je pust ako ga ne živimo kao pustolovinu i prazan je ako ga ne slavimo kao da je praznik. Kada naučimo te dvije stvari primjenjivati u svakodnevnom životu, onda smo bliži sreći, jer svi živimo pod pritiskom, tuđim nametnutim obrascima i zaboravljamo da je naša dužnost i nužnost ostvariti i pronaći vlastite talente“, rekao je Bagola.

Ponekad je bol, a ne sreća, poruka života da mu je stalo do nas“, poručio je autor.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 1. srpnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Tatjana Španiček

Više

She Book Club

Život je isprepleten usponima i padovima, srećom i tugom, a najčešće nas nepredvidivi životni udarci i najviše „izbruse“. S jednim takvim životnim udarcem bio...

She Book Club

Ova knjiga dočarava svu težinu, ali i ljepotu teških životnih izazova shvaćenih kao prilika za rast.

Horoskop

Saznajte tko će biti dobro raspoložen, napredovati i imati obilje ljubavi!

She Book Club

Svoju bolest pretvorio je u putovanje, a više o samoj knjizi, Marko će u užem krugu prijatelja, obitelji i kolega, predstaviti 29.11.2022. godine na...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.