Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

AMY – Cura iza imena

Lady Gaga je jedna od onih koji se zahvaljuju što im je utrla put za uspon objašnjavajući kako je Amy olakšala put nekonvencionalnim ženama u njihovom usponu.

Amy Winehouse je bila britanska pjevačica snažnog i specifičnog glasa kojeg publika diljem svijeta, kao i njezini kolege glazbenici, obožavaju. Odrasla je u Londonu, a glazbom se počela baviti kao djevojčica od devet godina kada je upisala Susi Earnshaw Theatre School kako bi usavršila svoj glas.

Od izbacivanja iz škole s 14 godina pa do života svjetske zvijezde kojim je punila tabloide zbog nasilnog ponašanja, razdoblja alkoholiziranja i korištenja droga, nasilnih raspoloženja i zdravstvenih problema – Amy je bila buntovnica cijeloga života.

2002. godine potpisuje ugovor za Simon Fuller’s 19 Management zahvaljujući tadašnjem dečku, pjevaču soula Tyleru Jamesu, koji je poslao njezinu demo snimku u studio. Sljedeće godine izlazi njezin prvi album Frank koji je nominiran za Mercury Prize. Back to Black izlazi 2006. godine i osvaja pet od šest nominacija za Grammy i time postaje prva britanska pjevačica koja osvaja pet Grammyja. Također osvaja BRIT nagradu i tri puta Ivor Novello.

Amy je imala veliki utjecaj na glazbenu industriju te su Adele i Duffy izjavile kako im je ova karizmatična diva olakšala put na američko tržište kao britanskim pjevačicama. Lady Gaga je također jedna od onih koji se zahvaljuju što im je utrla put za uspon objašnjavajući da je Amy olakšala put nekonvencionalnim ženama u njihovom usponu.

Juliette and Amy

Juliette and Amy

Film

Ove jeseni smo napokon smo dočekali i dugoiščekivani dokumentarni film Amy redatelja Asifa Kapadia. Da se radi o jednom od najboljih filmova koji se nikako ne bi trebao propustiti dokazuje i publika koja ga je već proglasila najboljim recentnim britanskim dokumentarcem.

Redatelj se u filmu koristio izvornim arhivskim snimkama jedne od najkarizmatičnijih glazbenica 21. stoljeća, kako bi priču tragično preminule pjevačice ispričao njenim riječima.

„Ovo je film o Amy i njenom stvaranju. Ljudi nisu svjesni koliko su važni i intimni bili njeni stihovi. Ovo je film o osobi koja je htjela biti voljena. Osobi kojoj je ljubav trebala, a nije ju uvijek primala, a često oni kojima je bilo stalo nisu mogli doprijeti do nje. Ona je bila kompleksna i inteligentna osoba. Amy je film o ljubavi“.

image002

Njeni stihovi vrlo su osobne naravi i mnogi smatraju da su joj bili svojevrsna katarza i terapija. Redatelj se slaže: „Kada shvatite njen život i pročitate stihove, uvidjet ćete da su intimniji no što se mislili.“

Anja Mihaljević

[box style=”0″]

Dugoiščekivani dokumentarni film “Amy“, možete pogledati u CineStar kinima. Da se radi o filmu koji se nikako ne bi trebao propustiti dokazuje i publika koja ga je već proglasila najboljim recentnim britanskim dokumentarcem.

[/box]

Više

Moda

Seksi, zabavno i zanimljivo

Celebrity

Marketinški trik ili tek puka zabava?

Celebrity

Ekstravagantna pjevačica izaziva probleme u Dubaiju

Fashion report

Na DFWZ-u kreacije koje nosi Lady Gaga i Margot Robbie

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.