Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

‘Anatomija pada’ kreće u proširenu kino distribuciju!

Kriminalistički misteriozni triler “Anatomija pada” redateljice Justine Triet s fenomenalnom Sandrom Huller u glavnoj ulozi sasvim izvjesno jedan od glavnih konkurenata za najprestižniju nagradu u svijetu filma čije se nominacije objavljuju u utorak, 23. siječnja.

Remek-djelo ANATOMIJA PADA francuske redateljice Justine Triet u hrvatskim se kinima započeo prikazivati 21. prosinca i do danas ga je pogledalo preko 1.500 ljudi. Od ovog četvrtka, 4. siječnja domaća će publika u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci imati priliku pogledati film i u najmodernijim dvoranama našeg najvećeg multipleks lanca – CineStara koji je uslijed sjajne rezultatske gledanosti odlučio proširiti broj dvorana na kojima je do sada prikazivao ovo fascinantno djelo sedme umjetnosti.

Pobjednik festivala u Cannesu

Podsjetimo, film ANATOMIJA PADA ovogodišnji je pobjednik festivala u Cannesu gdje je ovjenčan nagradom Zlatna palma, a početkom prosinca osvojio je čak šest nagrada Europske filmske Akademije – svojevrsnog europskog Oscara – i to, između ostalih, u kategorijama najboljeg filma, režije, scenarija i glumice.

Otprilike u isto vrijeme objavljene su i nominacije za predstojeću dodjelu nagrade Zlatni globus koja je tradicionalno dobar pokazatelj onih naslova koji će konkurirati i na Oscarima.

ANATOMIJA PADA dobila je četiri nominacije i to sve u najvažnijim kategorijama – za najbolji film (drama), režiju, glavnu glumicu i scenarij.

Sandra Hüller jednostavno briljira

Kao iznimno inteligentna i razigrana priča, ANATOMIJA PADA film je u kojoj njegova glavna glumica Sandra Hüller jednostavno briljira. Kritičari i razni filmski umjetnici upravo su glumicu označili kao najjaču kariku ANATOMIJE PADA, skupa s vrlo intrigantnim, kompleksnim, ali i detaljno razrađenim scenarijem prepunom sjajnih dijaloga kojeg su skupa napisali redateljica Triet i njezin suprug Arthur Harari.

Radnja filma

Posljednjih godinu dana Sandra, njezin suprug Samuel te njihov jedanaestogodišnji sin Daniel žive u zabačenoj kućici malog gradića u francuskom alpskom području. Nakon što je Samuel pronađen mrtav u snijegu podno planinske kolibe, policiji nije najjasnije je li riječ o ubojstvu ili je Samuel počinio suicid.

Uskoro njegovu sumnjivu smrt proglase ubojstvom, a Sandra postaje glavnom osumnjičenom. Ono što će uslijediti nije samo istraga okolnosti Samuelove smrti, već i intrigantno psihološko putovanje u dubinu Sandrinog i Samuelovog učestalo konfliktnog odnosa.

Ne propustite

Zanimljivosti

Bez obzira jeste li solo ili u paru, Pickbox TV kanal nudi naslove za svakoga, od voljenih klasika do uzbudljivih novih priča i romantičnih...

Zanimljivosti

Film „Aquaman i izgubljeno kraljevstvo“ je nastavak filma „Aquaman“ iz 2018. godine.

Zanimljivosti

Film UBOGA STVORENJA (Poor Things) na nedavnoj je dodjeli osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus®, onu najvažniju - za najbolji film u kategoriji komedija...

Zanimljivosti

Ako niste sigurni što gledati ovih dana i mislite da ste sve pogledali (vjerojatno i jeste), nekad je dobro pustiti stare filmove koji će...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.