Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Anny Alves: Došla sam i ostala u Hrvatskoj zbog sambe

Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu.

Na 30. izdanju izbora za Miss sporta Hrvatske koje se održalo u Prelogu, drugom pratiljom proglašena je prekrasna Brazilka Anny Alves. Za titulu najljepše sportašice natjecalo se 17 finalistica, a upravo je Anny svojim šarmom, ljepotom i talentom uspjela osvojiti srca žirija ovog najdugovječnijeg izbora ljepote u Hrvatskoj.

Jako sam sretna svojim plasmanom i što sam imala priliku doživjeti predivna iskustva. Atmosfera je bila pozitivna, opuštena, zabavna i ugodna. Želim se stoga zahvaliti organizatorima i čestitati im na jubilarnoj godišnjici izbora za Miss sporta. Za mene je ovo bila jedinstvena prilika da predstavim sebe, ali i sambu koja je cijeli moj život“, izjavila je Anny.

Anny je rođena u Salvadoru, gradu koji se smatra kolijevkom sambe, a u Hrvatsku se doselila prije devet godina. Potom je u Zagrebu otvorila i svoju školu tradicionalnog brazilskog plesa sambe koji je bio i razlog njezinog dolaska u naše krajeve.

Gdje i kada se može upisati samba?

Svi zainteresirani mogu se upisati na tečaj kod mene putem mail adrese [email protected] ili putem Instagram @Anny_alves.škola_sambe.

Trenutno je u tijeku ljetna stanka, ali upis kreću početkom rujna, a treninzi počinju krajem istog mjeseca.

Koja je razlika između sambe i salse?

Salsa i samba su dva oblika plesa koji imaju neke međusobne razlike kada je riječ o stilovima, načinu plesanja i tehnikama koje uključuju. I salsa i samba mješavine su afričkih i europskih kulturnih plesova. Samba je najpopularnija u Brazilu, a salsa je jedan od najpopularnijih plesnih stilova na svijetu.

Brazil ili Hrvatska? Što te veže za te dvije zemlje? Što je najljepše u svakoj od njih?

Moje je srce potpuno podijeljeno između Brazila i Hrvatske. Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu. Brazil ima najljepšu atmosferu i ljudi su opušteniji, a o u Hrvatskoj sam pronašla najljepše plaže!

Inače, Anny je na poziciji muze dio Karnevala u Rio de Janeiru koji se smatra najvećim karnevalom na svijetu, s više od dva milijuna posjetitelja dnevno. Diplomirala je financijsko obrazovanje i emocionalnu inteligenciju, a u Zagrebu studirala pravo i financije te hrvatski jezik. Osim hrvatskog, priča portugalski, talijanski i engleski jezik.

Više

Zanimljivosti

Boris Hanžeković memorijal - WA Continental Tour Gold miting ove godine donosi čak tri dana vrhunske atletike.

Savjeti stručnjaka

Žene se često pitaju mogu li vježbati tijekom menstruacije.

Dobar posao

Malo tko je privatno i profesionalno toliko vezan uz sport kao naša bivša rukometna reprezentativka Klaudija Bubalo.

Zanimljivosti

Osjećaji i emocije sportaša na sportskim natjecanjima sasvim su jasni.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.