Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Anny Alves: Došla sam i ostala u Hrvatskoj zbog sambe

Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu.

Na 30. izdanju izbora za Miss sporta Hrvatske koje se održalo u Prelogu, drugom pratiljom proglašena je prekrasna Brazilka Anny Alves. Za titulu najljepše sportašice natjecalo se 17 finalistica, a upravo je Anny svojim šarmom, ljepotom i talentom uspjela osvojiti srca žirija ovog najdugovječnijeg izbora ljepote u Hrvatskoj.

Jako sam sretna svojim plasmanom i što sam imala priliku doživjeti predivna iskustva. Atmosfera je bila pozitivna, opuštena, zabavna i ugodna. Želim se stoga zahvaliti organizatorima i čestitati im na jubilarnoj godišnjici izbora za Miss sporta. Za mene je ovo bila jedinstvena prilika da predstavim sebe, ali i sambu koja je cijeli moj život“, izjavila je Anny.

Anny je rođena u Salvadoru, gradu koji se smatra kolijevkom sambe, a u Hrvatsku se doselila prije devet godina. Potom je u Zagrebu otvorila i svoju školu tradicionalnog brazilskog plesa sambe koji je bio i razlog njezinog dolaska u naše krajeve.

Gdje i kada se može upisati samba?

Svi zainteresirani mogu se upisati na tečaj kod mene putem mail adrese [email protected] ili putem Instagram @Anny_alves.škola_sambe.

Trenutno je u tijeku ljetna stanka, ali upis kreću početkom rujna, a treninzi počinju krajem istog mjeseca.

Koja je razlika između sambe i salse?

Salsa i samba su dva oblika plesa koji imaju neke međusobne razlike kada je riječ o stilovima, načinu plesanja i tehnikama koje uključuju. I salsa i samba mješavine su afričkih i europskih kulturnih plesova. Samba je najpopularnija u Brazilu, a salsa je jedan od najpopularnijih plesnih stilova na svijetu.

Brazil ili Hrvatska? Što te veže za te dvije zemlje? Što je najljepše u svakoj od njih?

Moje je srce potpuno podijeljeno između Brazila i Hrvatske. Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu. Brazil ima najljepšu atmosferu i ljudi su opušteniji, a o u Hrvatskoj sam pronašla najljepše plaže!

Inače, Anny je na poziciji muze dio Karnevala u Rio de Janeiru koji se smatra najvećim karnevalom na svijetu, s više od dva milijuna posjetitelja dnevno. Diplomirala je financijsko obrazovanje i emocionalnu inteligenciju, a u Zagrebu studirala pravo i financije te hrvatski jezik. Osim hrvatskog, priča portugalski, talijanski i engleski jezik.

Ne propustite

Zanimljivosti

Uz sjajne glumačke nastupe, profinjen scenarij i istančanu režiju, HOURIA je još jedan sjajan filmski uspjeh nezavisne kinematografije koji će u svojim gledateljima probuditi...

Budi fit

Aikido društvo Zagreb ulazi u četvrto desetljeće djelovanja (31 godina) i slavi besplatnim treninzima aikida za građane, 4.-27. rujna, u Kući aikida, Koturaška 1.

Duh i tijelo

Tina Drašner već je dobro poznata trenerica među brojnim ženama, no malo tko zna da joj je posao trenerice senzualnog fitnessa bio tek dodatni...

Dobar posao

Ovu svestranu Puležanku teško je predstaviti. Manuela Svorcan, vesela, nasmijana, s čarobnom dugom kosom..

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.