Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Aromaterapija za zavođenje

Zašto ju ne bismo upotrijebili i u spavaćoj sobi?

Aromaterapija je stara 6.000 godina i još su je stari Egipćani koristili za poboljšanje raspoloženja i zdravlja. Čak su i srednjovjekovni svećenici sadili bilje za aromaterapiju. U srednjem dobu su je koristili protiv kolere i ostalih težih bolesti, dok su u renesansi već imali biljne lijekove i eterična ulja za velik broj bolesti.

Danas je aromaterapija naša svakodnevica, jer nam mirišu kupaone, domovi, jela, kozmetički preparati i parfemi po raznim prirodnim aromama. Stoga, zašto ju ne bismo upotrijebili i u spavaćoj sobi? Naime, određeni mirisi mogu u vama probuditi životinju, jer osjećaj njuha stimulira živčane završetke iz stražnjeg dijela nosa što, pak, potiče dio mozga zvan limbički sustav koji aktivira naše seksualne želje.

Neka od eteričnih ulja koja imaju zavodnički efekt i jačaju seksualnu moć su ruža, vanilija, jasmin, đumbir, ylang ylang, bergamot, cedrovina i kadulja. S obzirom su aromatična ulja preintenzivna da bi se direktno nanosila na kožu najbolje ih je pomiješati s nekim od biljnih ulja. To mogu biti bademovo ulje, jojoba, suncokretovo, avokado i, naravno, maslinovo ulje.

No eterična ulja se mogu stavljati i negdje u prostoru kako bi stvorili zavodničku atmosferu, mogu se koristiti tijekom masaže te u kupkama. Najbolja mješavina za kupku je od jasmina, cedrovine, citrusa i ruže. Isprobajte i uživajte!

Više

Život u dvoje

Možda se pitate zašto bi vlastitog supruga uopće trebale (ponovno) zavoditi

Seks

Kada želite da vas netko primijeti, ne bi bilo loše da malo odglumite...

Dobar posao

Agencija za marketing i odnose s javnošću Dhar media već deset godina svojeg djelovanja promovira organizacijsku kulturu svrhe kroz dharmički menadžment – danas Brendfulness metodu.

Trendovi

Može li aromaterapija biti rješenje koje vam nedostaje?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.