Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Astrološka prognoza za kolovoz

Kolovoz 2023. počinje i završava punim Mjesecom.

Kolovoz 2023. počinje i završava punim Mjesecom. Imati dva puna Mjeseca u istom kalendarskom mjesecu znači da će kolovoz biti vrijeme za oslobađanje, čišćenje i otpuštanje. Sve što više ne rezonira s našim bićem bit će otvoreno, a kada dođemo do kraja mjeseca, vjerojatno ćemo se naći kako gazimo kroz neke prazne prostore.

Od 23. kolovoza i Venera i Merkur bit će retrogradni. Sve skupa imat ćemo ukupno šest glavnih kozmičkih igrača u retrogradnom hodu, a Venera i Merkur su najjači. Kolovoz 2023. također donosi dane snage u kojima ćemo se vjerojatno osjećati energično i poletno. Portal Lavlja vrata 8.8., Sunce u konjunkciji s Venerom 13.8., plus susret Sunca i Regulusa 21.-23.8., tri su razdoblja snage u mjesecu u kojima možemo iskoristiti energiju visoke vibracije. Ovo su također dani koje možemo povezati s lakoćom i možda osjetiti predah od težine retrogradnosti.

1. kolovoza događa se Super pun Mjesec u Vodenjaku. Dok energije ovog Mjeseca imaju određeni intenzitet, ovaj pun Mjesec djeluje kao nježna, vodeća sila, koja nas uzima za ruku i otkriva nam sve ono što jednostavno više ne odgovara našem najvećem blagostanju.

Upijte iscjeljujuću energiju koja cirkulira i usmjerite je u svoje biće, osobito ako se osjećate neregulirano ili ste pozvani otpustiti nešto značajno. Vodenjak je zračni znak, što znači da možemo osjećati puno energije i emocija usredotočenih oko naših glava. Bit će važno izbjeći mentalni nered i umjesto toga se dovesti u stanje ravnoteže. Budući da je ovo jedan od dva puna Mjeseca u mjesecu, što god se dogodi pod ovim punim Mjesecom može biti samo dio priče, više priče vjerojatno će biti otkriveno na kraju mjeseca pod plavim Mjesecom.

4. kolovoza Merkur ulazi u fazu sjene. Merkur će početi usporavati u pripremi za svoju retrogradnost kasnije tijekom mjeseca. Merkur je planet komunikacije, a kada uđe u retrogradan položaj, nastoji otkriti ono što nismo doista slušali. Tijekom faze sjene, možemo početi dobivati male naznake o tome što smo ignorirali, odgađali ili na što smo odbijali obratiti pozornost.

8. kolovoza portal Lavlja vrata odaje počast izlasku Siriusa, našeg Duhovnog sunca. Kako se Sirius uzdiže, ponovno se rađa, a i mi možemo osjetiti ponovno rođenje vlastite energije Duha. Ovo ponovno rođenje naše duhovne energije pojačano je numerologijom broja 88. Broj 8 predstavlja beskonačni potencijal, a vjeruje se da meditacija i rad s tim brojem aktiviraju našu DNK. Možemo uzeti nevjerojatne, uzdižuće energije Siriusa i spojiti ih s energijom broja 8 kako bismo u potpunosti iskoristili potencijal ovog portala.

9. kolovoza retrogradna Venera u Lavu tvori kvadrat s Uranom u Biku. Retrogradna Venera i Uran bit će u promjenjivom međusobnom kutu. Mogle bi doći neke iznenađujuće vijesti ovog dana vezane uz vezu u vašem životu. Neke informacije mogu doći iz vedra neba koje mogu uzdrmati stvari. Iako će energija biti najjača na ovaj dan, osjećat ćemo je barem tjedan dana oko ovog datuma. Ako nešto iznenađujuće dođe u vaš život pod ovim usklađivanjem, imajte malo vjere da ste vođeni da se probudite na novi način.

Uran je planet buđenja – i iako je stručnjak za protresanje stvari, on to čini kako bismo mogli otvoriti oči za novi način postojanja. Uran nam omogućuje da vidimo svijet s novog gledišta, i iako promjena može biti teška u početku, postoji potencijal da se nađemo na boljem mjestu od onoga na kojem smo započeli.

13. kolovoza Sunce je u konjunkciji s Venerom. Ovo je dan snage za energiju Venere. Venera je planet ljubavi, ljepote, odnosa, novca i stvari koje cijenimo. Kada se poravna sa Suncem, može donijeti uvide ili trenutke buđenja u ovim područjima naših života. Možemo steći novu jasnoću, dosegnuti novu točku opraštanja ili pronaći sebe kako se otvaramo dubljoj ljubavi. Kakva god pitanja retrogradna Venera izazvala u vašem životu, vjerojatno će vam u ovom trenutku biti sve malo jasnije.

16. kolovoza događa se mlad Mjesec u Lavu. Mladi Mjesec u Lavu nastavit će aktivirati retrogradne energije Venere. Retrogradna Venera može nam otkriti gdje nam nedostaje vlastite vrijednosti, gdje ne živimo u skladu sa svojim vrijednostima i gdje se ne volimo dovoljno.

Pod ovim mladim Mjesecom, dana nam je prilika da počnemo raditi promjene ili da počnemo razmišljati o tome kako se želimo pojaviti u svijetu oko pitanja srca. Ovo će biti važna točka u mjesecu kada će nam biti ponuđena prilika da stvari ispočetka obavimo, obrišemo sve i počnemo ispočetka. Svježa energija će također početi pritjecati pod ovim mladim Mjesecom, pomažući nam da se oslobodimo svih tromih energija iz prošlosti.

21.-23. kolovoza Sunce i kraljevska zvijezda Regulus će se poravnati. Regulus se povezuje s bogatstvom, slavom, uspjehom i počastima, a na ovaj dan Sunce se poravnava s njim, aktivirajući portal energije. Energiju Regulusa možemo koristiti kako bismo donijeli uspjeh našim pothvatima, otvorili se obilju i aktivirali i uskladili naše krunske čakre. Regulus drži energiju mogućnosti, stoga postavite namjeru oko prilika koje želite stvoriti za sebe i znajte da su sve moguće. Ovo je fantastičan, visokoenergetski portal koji također možemo koristiti kako bismo unijeli više radosti, sreće i zdravlja u svoje živote.

23. kolovoza počinje vladavina Djevice. Sezona Djevice je vrijeme za organizaciju, konsolidaciju i povratak na raspored. Možda ćemo se osjećati nadahnuto da raščistimo ormare ili stvorimo više strukture unutar našeg okruženja. Također je sjajno doba godine da skrenemo pozornost na naše zdravlje i kako možemo stvoriti više dobrobiti u svim područjima našeg života.

23. kolovoza Merkur kreće retrogradno u svom vladajućem znaku Djevice, što znači da će se učinci ove retrogradnosti osjetiti malo jače. Merkur je planet glasnik. U mitologiji se smatrao glasnikom bogova. Merkur nam pomaže da jasno razmišljamo i koncizno komuniciramo. Također vlada tehnologijom, transportom i svim oblicima medija. Kada Merkur krene retrogradno, njegova energija prelazi u više unutarnje nego vanjsko stanje.

Retrogradni Merkur je vrijeme da prvo komuniciramo sami sa sobom i da razjasnimo kako mislimo i osjećamo prije nego što to izrazimo drugima. Retrogradni Merkur također može otkriti informacije ili uvide koji su bili skriveni, ili koji nisu bili u našoj svijesti. Iz tog razloga, uvijek je najbolje pričekati prije nego što Merkur izađe sa svog retrogradnog puta kako biste vodili važne razgovore, potpisivali ugovore i rezervirali putovanja. Naravno, život ne ide uvijek po planu pa ako nije moguće čekati, vjerujte vremenu Svemira.

27. kolovoza vatreni Mars ulazi u uravnoteženu Vagu. Mars u Vagi nas potiče da budemo uravnoteženi, posebno kada je riječ o tome gdje ulažemo svoje vrijeme i pažnju. S Marsom u Vagi, mogli bismo se također osjećati strastvenije oko pitanja koja se odnose na pravdu, jednakost i pravednost.

28. kolovoza Uran se pridružuje Merkuru, Veneri, Saturnu, Neptunu i Plutonu kada ulazi u svoje retrogradno putovanje. Sada imamo ukupno šest retrogradnih planeta, zbog čega bi tjedni koji slijede mogli djelovati malo sporije. Vrijeme može izgledati kao da teče sporo ili brzo, ili možda oboje! Uran je planet promjena i buđenja, a kada putuje retrogradno, obično smo pozvani da prođemo kroz promjene koje smo nedavno doživjeli i da uvidimo postoje li neke prilagodbe koje trebamo učiniti.

30. kolovoza događa se rijedak Plavi Super pun Mjesec u Ribama. Ovaj pun Mjesec donosi meku, osjetljivu vibraciju. Također je Super Mjesec, što znači da će biti blizu Zemlje, što će nam omogućiti da jače osjetimo njegove vibracije. Pun Mjesec u znaku Riba ima sanjivu, eteričnu kvalitetu.

Možda nam je teško razmišljati našim logičkim umom i lakše nam je shvatiti naše emocije. Iako biti blizak svojim emocijama može biti vrijedna stvar, možda bismo trebali paziti da ne dopustimo svojim emocijama da nas preplave. Ovaj puni Mjesec također ima snažnu energiju pročišćavanja, tako da se možemo naći vođeni da se oslobodimo i otpustimo toksične situacije. Saturn, planet Učitelj, također je aktivan pod ovim punim Mjesecom pa bismo se mogli naći na udaru nekih teških lekcija.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić 

Ne propustite

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Bik, Blizanac i Ovan.

Horoskop

Bez obzira na to jeste li pobornici povremenog laganja ili se zalažete samo i isključivo za istinu, nije loše znati koji horoskopski znakovi imaju...

Horoskop

OVAN LJUBAV: Nećete popustiti pred trivijalnostima ili tračevima. Vi znate što tražite i toga ćete se i držati. Pokazat će se da ste bili...

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Bik, Jarac i Rak.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.