Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Atraktivni vikend program u Gospiću uz pravi svjetlosni spektakl

Lika je iznimno ponosna na svoga genija, Nikolu Teslu, koji je zapalio Svijet fantastičnim izumima, a bez kojih je teško zamisliti današnje življenje.

Lika je iznimno ponosna na svoga genija, Nikolu Teslu, koji je zapalio Svijet fantastičnim izumima, a bez kojih je teško zamisliti današnje življenje. Turistička zajednica i Grad Gospić, povodom obljetnice njegovog rođenja, već tradicionalno pripremaju 9. i 10. srpnja atraktivnu manifestaciju Tesla – Power of lights na više lokacija u Gospiću i Smiljanu koja će zasigurno oduševiti mnoge posjetitelje. 

U subotu, 9.7. će se od 11 do 15 sati, u organizaciji Muzeja Like Gospić – Memorijalnog centra Smiljan, održati Okrugli stol u Kulturno informativnom centru Gospić na temu:“Hidrocentrala Teslinog doba danas”. Stručnjaci će govoriti, između ostalog, o minijaturnoj hidrocentrali na Plitvičkim jezerima, hidroelektrani na rijeci Krki i njezinom utjecaju na Nacionalni park, a bit će riječi i o “Munjari” grada Karlovca te hidroelektranama na Kupi. Nakon Okruglog stola, koji je tek prvi u nizu, bit će objavljena tiskana edicija s izlaganjima kao trajna uspomena na Teslin rođendan. 

Večernji program započinje oko 21 h i donosi raskoš svjetlosnih atrakcija. Budući da je light motiv cijeloga događanja snaga svjetlosti, po prvi put će Gospić obasjati instalacija s kinetičkim svjetlima i laserski show uz glazbu. Moći će se odigrati i omiljena igra križić – kružić u obliku laserske projekcije, a u Magic dječjem parku s fluorescentnim kamenčićima i fluorescentnim trakama skrivaju se mnoga iznenađenja, koja jedva čekaju da ih otkriju posjetitelji malih nogu. 

Atrij Kulturno Informativnog Centra domaćin je house partiju od 22h, gdje će se za odličnu atmosferu pobrinuti DJ ANDROLOGIC. Osim što je već dvadesetak godina prisutan na elektronskoj sceni može se pohvaliti i svojim producentskim uradcima na labelovima kao što su ruski Majestic Family Records, britanski Capital Heaven i belgijski Sound Avenue. Do sada je nastupao u mnogobrojnim klubovima dijem Hrvatske i Europe, uz podršku jakih svjetskih imena iz elektronskog svijeta kao što su Laurent Garnier, Hernan Cattaneo, Paul Hazendonk, Nick Warren, Madloch, Sebastian Busto, Marc Poppcke i mnogi drugi.  

U nedjelju, 10.7, na Teslin rođendan, u Smiljanu se organizira, točno u podne, izložba fotografija na otvorenom: “4 godišnja doba”, fotografa Josipa Durdova, a svi posjetitelji moći će besplatno razgledati Memorijalni centar Nikole Tesle od 10 do 20 h. Lika Night Run u parku Jasikovac počinje dječjom utrkom u 18 h, a odrasli startaju od 19 h, nakon čega slijedi rock koncert gospićke rock punk grupe DC5. U  večernjim satima posjetitelje očekuje još jedna atrakcija – panoramski pogled iz balona, a karte se mogu kupiti u uredu Turističke zajednice Gospić. 

Oba dana posjetitelji mogu uživati u lokalnim gastronomskim specijalitetima, a ulaz na sva događanja, osim panoramskog pogleda iz balona, je besplatan.

Više informacija pogledajte na https://www.facebook.com/visitgospic i https://www.facebook.com/gospic.hr

Više

Duh i tijelo

Tesla je konstantno radio na projektima i često ih realizirao do kraja. Imao je i čudne navike poput spavanja od samo dva sata.

S modne piste

Dizajnerica je ovu reviju inače u potpunosti posvetila znanosti i znanstvenicima, ponajprije hrvatskim uglednicima svjetskog glasa, preporučavajući ih mladima kao nove i jedine ispravne...

Događanja

Nova tehnologija oživjela slavne izumitelje.

Top menadžerica

Marija Husar i Ivana Kindl u kolovozu neće samo dangubiti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.