Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Avon progovara protiv rodno uvjetovanog nasilja

Avon, globalna beauty kompanija, poziva ljude širom svijeta da se izjasne i prekinu tišinu oko rodno uvjetovanog nasilja #SpeakOutSilenceHurts.

Avon, globalna beauty kompanija, poziva ljude širom svijeta da se izjasne i prekinu tišinu oko rodno uvjetovanog nasilja #SpeakOutSilenceHurts. Poziv za podršku dolazi usred zabrinutosti da će najnovija socijalna ograničenja širom svijeta potaknuti drugi porast obiteljskog nasilja, a nakon što su se globalni slučajevi povećali za 20% tijekom prvog covid-19 zaključavanja. Avon pokušava i objavljivati točne izvještaje o žrtvama i porastu nasilja, jer su žrtve ponovno zatvorene kod kuće i izolirane sa svojim zlostavljačima.

Budući da UN predviđa dodatnih 15 milijuna slučajeva rodno zasnovanog nasilja za svaka tri mjeseca zaključavanja, obiteljsko nasilje postalo je ‘pandemija u sjeni’ otkako su početna ograničenja uvedena početkom ove godine. Da bi podigao svijest i prikupio vitalna sredstva kako bi njegovi dobrotvorni partneri i udruge mogli nastaviti pružati konkretnu podršku, Avon pokreće novu kampanju prikupljanja sredstava puštanjem u prodaju limitiranih izdanja #SpeakOutSilenceHurts proizvoda: SpeakOut ruž za usne u crvenoj nijansi i SpeakOut crna pamučna maska za lice za zaštitu.

Avon unutar kompanije pokreće Protokol o rodno zasnovanom nasilju kao potpunu podršku za zaposlenike koji se suočavaju s nasiljem. Protokol se obvezuje senzibilizirati zaposlenike, pružiti obuku za podizanje svijesti i rušenje zida šutnje, kao i podršku žrtvama.

Čak i prije pandemije, UN Women izvijestili su da manje od 40% žena koje su izložene nasilju traži pomoć ili prijavi zločin – a tek manje od 10% tih žena uopće odu na policiju. S obzirom da je prošle godine 243 milijuna žena i djevojaka (u dobi od 15 do 49 godina) podvrgnuto seksualnom ili fizičkom nasilju od strane intimnog partnera, globalni trošak nasilja nad ženama prethodno je procijenjen na približno 1,5 bilijuna američkih dolara i očekuje se da će porasti tijekom pandemije – naglašavajući važnost potrebe za prikupljanje sredstava za pomoć borbi.

Angela Cretu, CEO, Avon International, kaže: „Iako svijet usmjerava svoju pozornost na pronalaženje rješenja za jednu pandemiju, drugi se tihi ubojica – rodno zasnovano nasilje – skriva iza zatvorenih vrata, kao nenamjerna posljedica mjera izolacije koja ostavlja ranjive žene i djecu zarobljene kod kuće sa zlostavljačima.

Iako i dalje prevladava činjenica da je nasilje i nedovoljno prijavljeno, postavlja se pitanje – koliko žrtava nije u stanju uputiti poziv za pomoć samo zato jer ne zna da može? Ovo je uznemirujuća misao, ali srž je činjenice zašto trebamo progovarati protiv nasilja #SpeakOutSilenceHurts, podizati svijest i pokazivati put ka pomoći. U Avonu želimo da svi znaju kako podrška postoji i zato koristimo našu mrežu 5 milijuna predstavnica i naše vlastite društvene mreže kako bismo progovorili i proširili podršku.”

Kupnjom proizvoda sa znakom beskonačnosti u Avon katalogu i vi postajete dio humanitarne Avon obitelji i donirate direktno za podršku borbi protiv nasilja nad ženama! Dolazi doba darivanja, kada malo više mislimo na druge: u svoju košarricu ubacite i barem jedan od ovih proizvoda i vaše je dobro djelo učinjeno. I hvala! #progovoriprotivnasilja

U svijetu je svaka treća žena doživjela neki od oblika nasilja. Progovorimo zajedno i budimo podrška ljudima oko nas: zapamtite besplatni broj 0800 333 883 udruge U.Z.O.R. u Rijeci gdje vas čeka stručna pomoć i trenutna podrška.

Više

Duh i tijelo

U Hrvatskoj 17,8% žena u dobi od 65 -74 godine izloženo nasilju, dakle prema zadnjem popisu nasilju je izloženo  44.500 žena.

Beauty report

Otkrijte svoju unutrašnju vatru uz zadivljujući blend novih Avonovih mirisa za nju i njega – „Attraction Awaken“.

Zanimljivosti

Najveći broj femicida u Hrvatskoj odnosi se na intimni partnerski femicid.

Zanimljivosti

Dio je projekta puSHEd koji je podržan od strane Pučke pravobraniteljice, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima i Europske socijalne mreže te financiran sredstvima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.