PIK Vrbovec ima novi proizvod, PIK pureće šunke, pripremljene od najkvalitetnijih komada purećeg mesa. Vodeća domaća mesna industrija predstavila je novi proizvod u ljetnim mjesecima kad je posebice preporučljivo paziti na unos laganijih i nutritivno vrijednih obroka. Kao i ostali PIK-ovi proizvodi, PIK pureće šunke su bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje te sa smanjenim udjelom soli. Za sve koji dodatno paze na prehranu i kalorijski unos sigurno će veseliti informacija da PIK Pureće šunke imaju nisku kalorijsku vrijednost i mali udio masnoće, dok su istovremeno prirodno bogate proteinima.
U asortimanu se nalaze dvije nove pureće šunke – Classic i Dimljena, a obje su dostupne na odjelu delikatese i u pakiranju narezaka od 100 grama. Blagi okus PIK pureće šunke Classic osvaja na prvu, idealna je za sve one koji treniraju ili koji žele sebi i svojim ukućanima poslužiti zdraviji obrok. PIK Pureća dimljena šunka ima nježnu teksturu i odličan okus koji joj daje upravo blaga nota dima te će se odlično uklopiti u razna jela.
DNEVNI JELOVNIK ZA KALORIJSKI UNOS OD 1500 – 2000 KCAL ZA JEDNU OSOBU
Pripremila: dr. sc. Mirela Marić mag. nutr.
ZAJUTRAK
- 1 komad sezonskog voća ili cijeđeni limun/grejp/naranča
DORUČAK
- sok od svježeg voća/ voda/čaj/kava
- 100 g pureće šunke (classic ili dimljena)
- 1 šnita čistog integralnog/raženog/kukuruznog kruha
- sezonska salata (rajčica, krastavci, paprika)
ili
- voćna salata (1/2 banane, 1/2 naranče, 1 kriška ananasa ili ½ jabuke)
- malo cimeta, đumbira, chia sjemenki i 2-3 oraha/badema/lješnjaka
- svježi sok/voda/čaj/kava
MEĐUOBROK
- 1 komad sezonskog voća ili 2 rižina/zobena/heljdina krekera ili 1 jogurt/kefir (kozji/kravlji) ili 1 proteinska pločica
RUČAK
Tjestenina s purećom šunkom i slanutkom
- sezonska juha
- 100 g kuhanog integralnog tijesta, 50 g kuhanog slanutka/graška,30 g light krem sira
- 150 g pureće šunke ili dimljene pureće šunke
- sezonska salata
ili
Riba s povrćem/prilogom
- juha od rajčice
- 150-200 g zubatca/orade/brancina/oslića na žaru ili 150-200 g riječne ribe
- 150 g kuhanog/pečenog povrća ili 50 g kuhane integralne riže/integralne tjestenine od durum brašna ili 50 g kuhanog krumpira
- sezonska salata (matovilac, rikula, rajčica, krastavci, paprika)
MEĐUOBROK
- 1 komad sezonskog voća ili 5-6 oraha i 2-3 kockice tamne čokolade ili 5 g čipsa od kokosa/đumbira
VEČERA
Tikvice punjene šunkom i sirom
- 50 g dimljene pureće šunke, 40 g posnog sira, 10 g feta sira
- 1 tikvica, 1 žlica pasirane rajčice, 1/2 glavice luka, maslinovo ulje, svježi peršin, svježi vlasac
ili
Sir s povrćem
- 100 g mozarelle di buffala ili 100 g svježeg posnog kravljeg/kozjeg sira
- sezonska salata (matovilac, rikola, rajčica, krastavci, paprika)