Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

She Book Club

Bestseler „12 pravila za život“ novi je oblik samopomoći

Osim što ćete se izložiti mislima jednog doista originalnog mislioca, puno ćete naučiti te, ako se malo potrudite, koristeći njegova pravila uljepšati život sebi i ljudima oko vas

Kad govorimo o samopomoći, mnogima su na umu knjige u kojima postoje postulati o tome kako živjeti. Autor se predstavlja kao guru i, umjesto da vas potiče na to, govori vam da ne biste trebali razmišljati već samo slušati i činiti po naputku. Kao što znamo, pitanje vjere u bilo što je prilično osobna stvar te ako ne povjerujemo autoru, sve pada u vodu.

Srećom za one koji ne odbacuju svoje misli lako, stigao nam je Jordan B. Peterson sa svojim velikim hitom „12 pravila za život“. Peterson je intelektualac, da se razumijemo. On vas neće uvjeravati, on će vam predočiti što misli o životu, zašto to misli i zašto biste trebali dobro razmisliti o svemu prije nego što donesete svoju vlastitu odluku.

Svoju je popularnost stekao na internetu. To sada već postaje zanimljivi fenomen – brojni autori prigrlili su društvene mreže te svoje misli i djela ondje prezentiraju istražujući tržište na najbolji mogući način. Kada imate nekoliko stotina tisuća pratitelja na svom YouTube kanalu, kao što ima Peterson, onda možete biti sigurni da postoji baza čitatelja koju će zanimati ono što napišete i objavite u knjizi.

Ova je knjiga, stoga, odmah po objavljivanju postala bestseler. Oni koji su otprije poznavali autorov rad pohrlili su u knjižare, a oni koji su njegovo ime prvi put ugledali na vrhu top-lista, postali su znatiželjni. Kada knjigu uzmete u ruke, i pročitate barem uvodni dio, postat će vam jasno da se radi o autoru duboka i pronicljiva uma koji ima što za reći. Supstancija je Petersonovo srednje ime. Dodatan plus je logička jasnoća Petersonova izlaganja u kojoj nema mjesta prihvaćanju argumenata po modelu „jer sam ja tako rekao“.

O čemu se radi? Iz naslova je vidljivo da nas autor savjetuje, tj. daje nam upute kako bismo trebali živjeti. To su vrlo jednostavni naputci, ali unutar poglavlja koje je svakom od njih dodijeljeno, autor nas vodi u pravu misaono-emotivnu avanturu. Budući da je vrstan poznavatelj religija, književnosti, psihologije i ostalih društvenih znanosti, Peterson se pokazuje idealnim vodičem za ljude koji cijene kvalitetno i argumentirano izlaganje. Usto, u njegove su misli utkani primjeri iz života koje ćete odmah prepoznati kao bitne i za vas.

Iz svega rečenog, mogli biste pomisliti da je knjiga možda malo neprohodna. No tu leži čar Petersonova uma. On je zabavan, nevjerojatno bistar i jasan, i svakako govori o onome što će vas zanimati ako ste zbunjeni u ovome uistinu konfuznom svijetu permanentne nestalnosti. Objasnit će vam da su red i stabilnost uvijek samo korak od ponora i kaosa. Kako se snaći unutar toga čini suštinu ove knjige.

Osim što ćete se izložiti mislima jednog doista originalnog mislioca, puno ćete naučiti te, ako se malo potrudite, koristeći njegova pravila uljepšati život sebi i ljudima oko vas. Postoji razlog zašto autora nazivaju „rock-zvijezdom među intelektualcima“. Uživajte u ovom koncertu jer je nezaboravan.

(Verbum, 168,00 kn)

[box style=”0″]

Bestseler „12 pravila za život“ čeka svoga vlasnika.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #pravila
  2. Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  3. Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 16. studenog, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica: Margareta Jajčević

[/box]

Pročitajte još

She Book Club

Ane Riel, 1971., danska spisateljica, autorica četiri romana. Prva su joj tri romana donijela sedam nagrada i dvanaest nominacija u Danskoj i inozemstvu. Debitirala...

Događanja

Marijanu je teško predstaviti u jednoj rečenici. Za mene će ona uvijek biti zblajhana partijanerica, ali i spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica... 

Dobar posao

Tek je podne i uobičajen je radni dan, a vi ste već užasno umorni!?

She Book Club

Nakladnička kuća Znanje i dalje punom parom priprema nove poslastice za ljubitelje dobre knjige.

Advertisement