Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Photo by Abigail Lynn on Unsplash

Beauty report

Bio Beauté® by NUXE: Organski uzgoj i fair trade

U procesu razvoja nove Bio Beauté by NUXE linije, sirovine i sastojci su birani na temelju njihovih svojstava, ali i njihovog porijekla, u skladu s politikom održivog razvoja.

Polako, ali sigurno, vjerujemo kako se svijest potrošača oko odabira proizvoda pa i kozmetike sve se više mijenja. Danas više nije dovoljno imati samo dobar proizvod. Naime, sve je više potrošača zabrinuto je li kozmetika koju koriste zaista prirodna, zdrava i sigurna, kako za našu kožu, tako i za okoliš.

No, osim ekološke svijesti, sve se više naglašava i društvena osviještenost prilikom kupovine – jesu li sirovine i proizvodi dobiveni od odgovornih proizvođača te putem fair trade trgovine.

Ideja je prvenstveno održivi razvoj – kako prirode i prirodnog okoliša te autohtonih biljnih vrsta, tako i malih, autohtonih proizvođača.

Organski uzgoj i fair trade

Organski uzgoj i prodaja putem fair trade mreže, dva su koncepta bazirana na istom principu, koja su danas sve više nezaobilazna kod odabira proizvoda.

Nekada davno sva je poljoprivredna proizvodnja bila organska, no razvojem industrijalizacije i povećanja poljoprivredne proizvodnje, danas se većina uzgoja obrađuje herbicidima, pesticidima, uz upotrebu GMO sjemena i sl. Stoga je važnost autohtonog, organskog uzgoja sve više stvar, ne samo općeg zdravlja, već i očuvanja biološke raznolikosti.

S organskim uzgojem se često povezuje i fair trade ili pravedna trgovina.

To je oblik nadzirane trgovine pri kojoj su cijene za proizvode i sirovine njihovim proizvođačima (najčešće malim poljoprivrednicima često organskih kultura) plaćene po cijenama koje omogućavaju veći i pouzdaniji prihod u odnosu na konvencionalnu trgovinu, kod koje mali proizvođač dobiva mizernu cijenu za svoje proizvode, dok većinu prihoda ubiru velike kompanije. Stoga je kod ovakvog principa trgovine veliki naglasak upravo na socijalnoj pravdi.

Bio Beauté® by NUXE – društveno odgovorni koncept

U procesu razvoja nove Bio Beauté by NUXE linije, sirovine i sastojci su birani na temelju njihovih svojstava, ali i njihovog porijekla, u skladu s politikom održivog razvoja:

”Kad god je moguće, biramo sirovine od lokalnih dobavljača, fair-trade mrežu i odgovorne proizvođače. Pažljivo birani partneri koji uljepšavaju kožu samo najboljim sastojcima iz svijeta prirode.” Aliza Jabès, CEO NUXE grupe

Čisti organski sastojci poput ulja sezama u novoj Bio Beauté by NUXE linija s ekstraktom citrona s Korzike, dobiveni su upravo iz fair trade mreže proizvođača s Malija.

Također, organski glicerin za njegu kože kupuje se od odgovornih proizvođača u Indiji i dobiven je iz kombinacije 3 biljna ulja, čija se stabla proizvode u polu-pustinjskim područjima, gdje njihov uzgoj doprinosa obogaćivanju tla.

Oslobađajuća svježina organskog dezodoransa

Organski (BIO) dezodorans sa sastojcima iz fair trade mreže, bez alkohola, aluminijevih soli i parabena, uz dokazanu 24-satnu učinkovitost i neodoljivo osvježavajući miris.

Bio Beauté® by NUXE 24-satni osvježavajući roll-on dezodorans garantirano ne ostavlja bijele tragove na koži, niti žute mrlje na odjeći.

10 esencijalnih ulja pročišćavaju kožu, sprječavaju neugodne mirise i omekšavaju kožu, dok 5 cvjetnih vodica djeluje osvježavajuće i smanjuje znojenje. Prah škroba upija vlažnost, a aloe vera smanjuje iritacije.

Cijena, 50 ml: 65 kn.

[box style=”0″]

Bio Beauté® by NUXE čeka jednu od vas. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #fairtrade
  • Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – Bilo bi lijepo podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Jer vaše je mišljenje važno!

Prijave primamo do 20. ožujka, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom. Darovi čitateljicama bit će poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ivana Marić

[/box]

Pročitajte još

Istaknuto

Jadranka Boban Pejić pionirka je zdravog stila života, promicanja organskog uzgoja i ekološkog pristupa životu u svakodnevici.

Savjeti stručnjaka

Organski uzgoj podrazumijeva striktna pravila koja se potvrđuju certifikatom. Ispravno označavanje, distribucija i komunikacija organskih proizvoda važan je element zaštite potrošača.

Beauty report

Lush je predstavio novu kolekciju proizvoda za Valentinovo o kojoj svi pričaju.

Beauty report

Hidratantna i umirujuća organska njega iz Bio Beauté by Nuxe linije ciljano učinkovito djeluje upravo na opisani problem.

Advertisement