Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

bio&bio otvorio prvu održivu trgovinu u Hrvatskoj!

Kako izgleda kad se prostor uređuje prema načelima upcyclinga i što je sve potrebno kako bismo u trgovini osjetili atmosferu Berlina ili New Yorka, pokazuje nam bio&bio jedinstvenim konceptom u Martićevoj 27 u Zagrebu.

Kako izgleda kad se prostor uređuje prema načelima upcyclinga i što je sve potrebno kako bismo u trgovini osjetili atmosferu Berlina ili New Yorka, pokazuje nam bio&bio jedinstvenim konceptom u Martićevoj 27 u Zagrebu. Ovaj domaći lanac trgovina koji jedini na tržištu nudi 100% certificiranu ekološku hranu, povodom svog osamnaestog rođendana ondje je otvorio prvu održivu trgovinu u Hrvatskoj i tako spojio dosljednu filozofiju osobne ekologije i ekologije prostora.

Koncept održivosti i smanjenje otpada

Smanjenje otpada i održivost projekta bio je, od samog početka, imperativ za bio&bio tim koji već gotovo dva desetljeća predstavlja nove ideje i pozitivne promjene.

Održivost je od početka jedna od naših temeljnih vrijednosti. Primjerice, u proteklih godinu dana smo naš planet poštedjeli 1000 kg plastike tako što smo svoju robnu marku prebacili u ambalažu od celuloznih vlakana. Na svim razinama poslovanja smo posvećeni ideji da doprinosimo zdravlju ljudi i okoliša i željeli smo da načela na kojima smo izgradili našu zajednicu s kupcima budu vidljiva u ovom prostoru, da okoliš što manje opteretimo otpadom od preuređenja te da ponovno upotrijebimo sve što možemo“, rekla je Jadranka Boban Pejić, suvlasnica bio&bio trgovina.

Već prvim ulaskom u prostor nekadašnje poslovnice banke, postala je to i vizija Damjana Gebera, direktora Brigade, jednog od najpoznatijih zagrebačkih studija za dizajn interijera. „Količina otpada pri adaptaciji interijera, čak i kad se radi o malim zahvatima izrazito je velika. Vrlo često većinu tog otpada nije niti moguće reciklirati, a najbolji pristup ekološkom dizajnu interijera jest zadržavanje maksimalne količine postojećih materijala u prostoru, ali i izbjegavanje nepotrebnih novih intervencija. Tako smo primjerice zadržali kamenu oblogu i pseudo gotički luk na glavnom zidu, a suvišnu opeku iskoristili za popunjavanje otvora koji više nisu potrebni. Osim ekoloških boja na zidovima i novih instalacija, dizajnom smo odlučili izbjeći gotovo sve uobičajene dekorativne intervencije poput gips-kartonskih obloga, spuštenih stropova, pregrada, uljepšavanja i slično.

Rezultat je prostor koji možda izgleda ‘nesavršeno’, na zidovima se vidi njegova povijest, ostaci cijevi, oštećenja od prijašnjih korisnika i slično. Međutim, nije li upravo takav i duh ekološke proizvodnje, prihvaćanje prirodne ljepote u nesavršenosti? U želji da maksimalno izbjegnemo korištenje plastike, angažirali smo i poznatog street art umjetnika Modul Osam koji je ručno oslikao branding na zidovima.“ – rekao je Geber.

Proizvodi s vlastite eko farme i mjesto za predah

U trgovini se nalazi oko 4000 ekoproizvoda, pri čemu se ističe veliki izbor svježeg voća i povrća, više od 1000 domaćih ekoproizvoda, prirodna kozmetika i najveći izbor prirodnih dodataka prehrani. Ovaj domaći lanac ima i vlastitu eko farmu, najstarije ekološko imanje Zrno, na kojem se ručno i u malim serijama svakodnevno proizvode različite vrste kruha i veganske slastice samo za bio&bio trgovine.

U impresivnom prostoru u Martićevoj, smjestio se i treći bio&bio cafe, idealno mjesto za predah i inspiraciju u kreativnom susjedstvu zagrebačkog design districta. Sjajnu ponudu čine vrhunska organska kava, spomenute Zrno slastice, sendviči i salate, svježe cijeđeni voćni i povrtni sokovi te superfood smoothiji koji se svi bez iznimke spravljaju od 100% ekoloških sastojaka.

Jedinstvena ponuda, educirani djelatnici i prostor kojeg krase vrlo visoki stropovi, neuobičajeni za donjogradske trgovine, svrstavaju bio&bio u Martićevoj uz bok sličnim prostorima u New Yorku, Londonu ili Berlinu, što potvrđuju i oduševljeni prvi posjetitelji.

Rođendansko slavlje čitavi rujan

Povodom 18. rođendana, bio&bio je otvorio svoja vrata na još dvije adrese – na Jarunu i Trešnjevci, a sve kako bi beskompromisna ponuda organske hrane postala dostupnija svim kupcima koji žele biti dijelom pozitivnih promjena.

Rođendansko slavlje osjetit će kupci svih 19 bio&bio trgovina, kao i oni vjerni kupovini putem web shopa. Naime, najpoznatiji domaći lanac ekoloških proizvoda pripremio je brojne popuste, gratis proizvode te niz zanimljivih događanja, degustacija i savjetovanja kroz čitavi rujan.

Za više informacija posjetite www.biobio.hr.

Više

Zanimljivosti

Odaberite organske proizvode koji će osnažiti njeno zdravlje, certificiranu prirodnu kozmetiku ili vrhunske dodatke prehrani za snažan imunitet!

Dobar posao

bio&bio je u protekle 2 godine, zahvaljujući prebacivanju svoje robne marke u šuškavu ambalažu od celuloznih vlakana, poštedio planet čak 2 tone plastike!

Gastronomija

I ovih blagdana uživajte u druženjima uz bio&bio deserte koji mame izgledom i okusom.

Savjeti stručnjaka

Ako još niste sudjelovali u popularnom Veganuary izazovu, sad je pravi trenutak. Otkrijte prednosti veganske prehrane kroz izazov koji je odličan za vaše zdravlje...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.