Bjørn Rasmussen: Koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo

Što ako vaša prva prava ljubav ruši poznate tabue? Što ako vas vaša prva romansa uvlači u vrtlog prijestupa? Koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo Bjørna Rasmussena, roman o odrastanju koji je u tančine u suglasnosti s perverzijama tijela njegovog naratora, bavi se upravo takvim iskustvom. Tinejdžer zaljubljen u mnogo starijeg instruktora jahanja očajnički gura svoje tijelo do granica (ne)izdržljivosti, poništavajući ograničenja roda i seksualnosti u potrazi za nedostižnim zadovoljenjem poriva.

Ova grozničava mješavina struje svijesti, autobiografije, kolaža i naracije prijevod je Miše Grundlera. “Koža” obilježava pojavu istinski originalnog književnog glasa. Jednako je nesputan kao apetiti, užasi i sudari koje Rasmussen priziva u poetičnim detaljima. Duboko emocionalan, tjelesan, elegičan i panseksualan, roman prati tragove rana na tijelu i duši u želji da služi porivima najvećeg organa našeg tijela – kože koja nas pokriva i određuje.

Koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo Bjørna Rasmussena roman je koji razrađuje psihološko-emocionalni prostor odbojnosti i čežnje, prostor možda nepoznat svima, ali temeljito istražen na iznenađujući, naglašeno poetski način. Centriran oko Bjørnove sadomazohističke afere, priča se širi u nezamislivim smjerovima.

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #mivasrazumijemo
  • Pratite naše društvene mreže – Facebook i Instagram
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 29. svibnja točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ana Marija Pavlić