Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Motion Candles
Motion Candles

Moj dom

Bogat i intenzivan miris savršenih Motion Candles

Vrijeme je da zastanete na trenutak jer smo umjesto vas pronašli savršene handmade svijeće, Motion Candles, koje ne samo da predivno mirišu, već dolaze i s porukom.

Ako ste obožavateljica mirisnih svijeća, vjerujemo da vrijeme provodite na društvenim mrežama kako biste pronašli onu pravu, što mirisom, što izgledom, zar ne? Ako ste potvrdno odgovorili, vrijeme je da zastanete na trenutak jer smo umjesto vas pronašli savršene handmade svijeće, Motion Candles, koje ne samo da predivno mirišu, već dolaze i s porukom.

Kako je ideja nastala, kako se stvaraju svijeće, sve to odgovorila nam je Ivana Krstić, 25-godišnja Osječanka koja je stvorila ovaj brend koji je zaludio Instagram.

Za početak, kako si došla na ideju kreiranja svijeća s porukom?

U trenutku kada sam pomislila da bih mogla raditi svijeće, odmah mi je došla misao da želim da budu više od samog ugodnog mirisa. Željela sam da pri trenucima uspjeha i slavlja, osobama bude asocijacija i paljenje moje svijeće koja još tada nije imala ime. Željela sam da dok bilo tko bude uživao u mirisu i dok se bude opuštao uz plamen, da ima još nešto što će potaknuti pozitivne i snažne misli, što će ga potaknuti na vlastiti pokret i tako je nastala ideja o ohrabrujućim porukama. Čim sam izgovorila pokret, nastalo je ime Motion Candles i jako sam ponosna na odabir za koje mi je najveća želja da postane must have u svim inspirativnim, a potom i vlastitim slavljeničkim uspješnim trenucima.

 

 

Koliko ti je trebalo hrabrosti da se „baciš“ u biznis u ovim nesigurnim vremenima?

Nisam razmišljala je li vrijeme sigurno ili nesigurno, već sam osjetila da je pravo vrijeme za mene. Ideja je došla nenadano kada sam shvatila da svijeće apsolutno obožavam, da me opuštaju, inspiriraju, da stvaraju osjećaj ugode i topline. Prvi puta sam shvatila kako me ništa ne dijeli od življenja i rađenja posla iz čiste ljubavi i strasti i tako je vrlo brzo nastao Motion Candles.

Kako je teklo stvaranje brenda? Ako se ne varamo, na tržište je došao tijekom pandemije. Misliš li da je ta okolnost olakšala ili otežala put?

Mislim da stvaranje nikad ne prestaje i trenutno sam na samom početku, no viziju koju imam izuzetno je velika i s uzbuđenjem pratim njezin razvoj.
Da, pandemija nas prati od samog početka, tako da ne poznajem vrijeme prije i poslije. Vjerujem kako mi je idealno oslobodila vrijeme za tehničko usavršavanje, orijentiranje na istraživanje i proširenje ponude, a kako će Motion Candles i svi drugi handmade proizvođači još više uživati u vlastitom rastu nakon pandemije pri povratku događanjima uživo.

Proizvodi su ručno rađeni. Kako uopće nastaje svijeća? Kako joj biraš miris? Možeš li nas malo detaljnije upoznati s procesom stvaranja svijeće…

Tako je, svaki dio Motionice koji možete vidjeti ručno je napravljen i voljela bih da tako ostane što je duže moguće. Vjerujem da svatko tko uzme Motionicu u ruke osjeti vrijednost i pažnju ručno rađenog proizvoda i time uživa još više u samom proizvodu.

Svijeće je lako opisati, kombinacija voska, mirisa i fitilja, no omjer i pronalazak idealne kombinacije je poprilično izazovan.

Svaki se sastojak u svakoj kombinaciji drugačije ponaša, tako prije predstavljanja prvih mirisa, nesvjesno sam napravila preko 100 testnih svijeća kako bih shvatila ponašanje i prepoznala obrasce koji mi danas uvelike olakšavaju izradu.

 

Što se tiče poruka, jesi li odabrali tebi najdraže ili možda najpopularnije?

Možda malo prije prvo . Poruke većinom sama osmislim prema trenutnim događajima koji me inspiriraju ili pronađem one koje najbolje opisuju misao koju želim poslati. Na primjer, zanimljivo je kako su poruke zadnje, proljetne kolekcije nastale u svega par minuta i predstavile su se kao jedna cjelina, a uvijek posvećene glavnom cilju – vjerom u sebe i moguća vlastita postignuća.

Kao žena poduzetnica, vidiš li stereotipe između žena i muškaraca u poslovnom svijetu?

Moram priznati kako nas je trenutna situacija sve orijentirala prema stalnoj online komunikaciji, tako da ne primjećujem razlike među ženama i muškarcima, samo kreativnost, talente, želju za izražavanjem i ostavljanjem vlastitog traga.

Imaš li plan suradnje s većim brendovima? Ili neku skrivenu želju za suradnjom?

Mogu potvrditi da svjedočim nekoj čudnoj magiji i da većina suradnji dolazi meni, tako ćete nekolicinu vidjeti već i kroz sljedeća dva mjeseca. Skrivenih želja uvijek ima i vjerujem da će se dogoditi kada budem osjetila da je pravo vrijeme.

Što možemo u budućnosti očekivati još od vašeg asortimana koji zaista oduševljava?

Hvala ti puno, predivno je dobiti pohvalu za vlastiti rad. Tada vidim proizvod očima promatrača, osluškujem svaku riječ i stvaram slike što bi toj osobi mogla sljedeće priuštiti. Tako dolaze ideje kojih je trenutno zaista jako puno i čekaju svoju realizaciju tijekom cijele 2021.

Mogu reći da će ponuda proizvoda iz mjeseca u mjesec rasti u najveću mirisnu priču na našim prostorima i da ćemo se na početku 2022. moći osvrnuti na jedan bogati asortiman. Jedva čekam i sama vidjeti Motion rast i snažno se veselim svakoj novoj priči koja nam dolazi.

Ne propustite

Moj dom

Svaka svijeća u Motion Candles je ručno rađena od sojinog voska, pružajući tako ekološki prihvatljivu alternativu tradicionalnim svijećama na bazi parafina.

Dobar posao

Ivana Krstić je 28-godišnja Osječanka sa zagrebačkom adresom, a upravo ona stoji iza ručno rađenog brenda prirodnih svijeća s motivacijskim porukama – Motion Candles.

Moj dom

Motion Candles je brend ručno izrađenih mirisnih svijeća od 100% sojinog voska. Iza njih stoji vrlo mlada Slavonka, 27-godišnja Ivana Krstić koja je svoju...

Dobar posao

Udruga za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve, u ovom čarobnom periodu godine, predstavlja projekt pod nazivom „Mogu sve što poželim“ u suradnji...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.