Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

She Book Club

Bogata blagdanska ponuda dječjih naslova iz V.B.Z.-a

I ove godine V.B.Z. je za svoje čitatelje pripremio bogatu blagdansku ponudu dječjih knjiga.

I ove godine V.B.Z. je za svoje čitatelje pripremio bogatu blagdansku ponudu dječjih knjiga. Od knjiga za mališane pa do osnovnoškolaca viših uzrasta, za svakoga se može pronaći ponešto.

„Riba duginih boja“ autora Marcusa Pfistera svjetski je poznata slikovnica koja je osvojila brojne nagrade i koju su voljele čitati mnoge generacije. Priča je to o Srebrici, najljepšoj ribi u oceanu, koja zbog svoje umišljenosti ostaje sama. Na kraju podijeli svoje blago s ostalim ribama i iako joj ostane samo jedna ljuskica, sretna je jer ima mnogo svjetlucavih prijatelja s kojima se igra.

„Kapetan Mačak Dugobrki i njegov sin Mačak Mali“ Krste Skazlića duhovita je i edukativna knjiga nadahnuta čudesnom ljepotom našega mora, ali i ljepotom raznolikosti i prihvaćanja svih onih koji su drugačiji od nas. Neobična, ali složna jadranska družina u kojoj su legendarni Kapetan Mačak i njegov sin kreće u avanturu kako bi očuvala ljepotu i bogatstvo našeg podmorja. Priče iz ove knjige oduševljavaju djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, a ekološka poruka o očuvanju prirode uklopljena je u maštovitu priču o brizi prema svima i svemu što postoji.

Knjige za najmlađe

Knjige „Kako snimiti film“ (Radivoje Andrić), „Kazalište“ (Jasen Boko) i „Arheologija“ (Vesna Bikić) namijenjene su djeci viših razreda osnovne škole. Na pristupačan i zabavan način upoznaju ih sa svijetom znanosti i umjetnosti i potiču na razvijanje različitih hobija. Povijest filma, kako se snima film i kako se okušati kao redatelj, sve će to djeca saznati iz knjige „Kako snimiti film“. Knjiga o kazalištu opisuje nastanak i razvoj kazališta, tko sudjeluje u stvaranju predstave i svaki segment bez kojeg bi predstava bila nezamisliva. Knjiga „Arheologija“ sadrži mnoštvo zanimljivih informacija o arheološkim nalazištima, najpoznatijim svjetskim arheolozima i najvažnijim arheološkim otkrićima.

„Dječak i bundeva“, priča Branislava Glumca i Marina Zurla, namijenjena je ranom školskom uzrastu. Dječak Tomica nakon posjeta cirkusu očaran je atmosferom i zajedništvom cirkuske družine, želi postati dio tog društva i samo o tome mašta. Ova edukativna priča ukazat će djeci na važnost samopouzdanja, a svrha joj je da im pomogne razviti književno-umjetnički ukus i obogatiti rječnik.

U edukativnim i maštovito ilustriranim kratkim pričama o Miri i Mari autori Davor Šunk i Robert Mlinarec prikazuju životne teme kroz zanimljive i interaktivne priče. Svrha im je poticati obiteljske i društvene vrijednosti, ljubav i međuljudsku solidarnost.

Za kraj V.B.Z. vam donosi pravu poslasticu, Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić. U ilustraciji knjige pomagali su joj slikari, jer joj je bilo važno da likovi dobiju prepoznatljiv izgled. Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ove slavne knjige. No, sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. Njegova nepoznata crtanka objavljena je nakon sto godina zaborava i sto godina prvoga izdanja najpopularnije hrvatske knjige.

[box style=”0″]

Darujemo 3 knjige za 3 čitateljice. Same birate jedan od naslova s fotografije. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #shebookclub
  • Lajkate našu Facebook stranicu ako već niste
  • Podijelite Facebook objavu (postavke na javno) i tagirajte drage prijatelje

Prijave primamo do 15. prosinca, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnice:

  1. Sanja Červar
  2. Lilien Mamas
  3. Marina Turkalj

[/box]

Više

She Book Club

Amazonov izbor za najbolji ljubavni roman 2021. te jedna od najboljih knjiga u kategoriji romansi prema odabiru članova Goodreadsa, roman Ljubavna hipoteza ovih je...

She Book Club

Ovaj nastavak uspješnice Žena koja je slikala kanom vješto je i bogato izvezena narativna tapiserija u kojoj se isprepliću priče iz Lakshmina i Malikova...

She Book Club

Fascinantna, sjajno napisana i iznimno maštovita književna rekonstrukcija čuvenog nestanka kraljice krimića, roman koji je osvojio čitatelje diljem svijeta.

She Book Club

Proglašena jednom od najboljih knjiga godine prema izboru Guardiana, autobiografija Zelena svjetla promijenila je živote i inspirirala milijune čitatelja nepokolebljivom iskrenošću, nekonvencionalnom mudrošću i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.