Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Boris Štok: Bolji početak samostalnog autorskog rada nisam mogao poželjeti

Koncertna promocija u Tvornici kulture potvrdila je odličan feedback publike, a nominacije za Porina samo su nastavak te priče kod kolega i novinara/struke.

“Bolji početak samostalnog autorskog rada nisam mogao poželjeti, svakako lijepa priča koja mi daje poticaj”, kaže nam Boris Štok.

Borise, album Ispod kože koji je prošle godine promoviran koncertom u velikom pogonu Tvornici kulture, nominiran je za Porina u kategoriji za Najbolji album alternativne glazbe. Jesi li uzbuđen i kakva su tvoja očekivanja?

Koncertna promocija u Tvornici kulture potvrdila je odličan feedback publike, a nominacije za Porina samo su nastavak te priče kod kolega i novinara/struke. Dobivam puno komplimenata, što mi govori da se dobro radi ali i daje odgovornost da si uvijek iznova dižem ljestvicu i očekivanja.

Ovo ti nije prva nominacija za Porina, što itekako dokazuje da publika prepoznaje i podržava drugačiji glazbeni izričaj. Pa, na današnjoj sceni sigurno je najteže opstati ako publici ponudiš nešto svježe, novo, drugačije,a upravo ti to i nudiš?

Uvijek sam nastojao isključivo glazbom doći do publike i pozornosti medija i struke, što je u današnje vrijeme jako teško, pogotovo ako k tome nisi u Zagrebu već u Rijeci. S te strane, nominacije laskaju jer moju glazbu stavljaju u prvi plan. Premda sam i s mojim starim bendom Quasarrom više puta bio nominiran te osvojio Porina (vokalna suradnja s Josipom Lisac), ove nominacije 2 godine zaredom od kada radim solo posebna su priča jer mi se čini kako sam u relativno kratkom roku uspio prometnuti vlastiti autorski potpis u nešto prepoznatljivo i dobro.

A ove godine u 5 mjesecu prvi put ćeš nastupiti i u sklopu Zagreb Beer Festivala?

Tako je. Koliko vidim, taj je festival postao jedan od jačih u regiji, pa me jako veseli nastup. Lani je bilo oko 10.000 ljudi, a vjerujem da će ove biti isto što daje dodatnu odgovornost. Očekujem puno plesa i dobre zabave!

Do sada iza sebe već imaš iskustva nastupa na raznovrsnim lokacijama, festivalima, koncertnim prostorima…Osim angažmana u svibnju u Zagrebu, hoćeš li nam otkriti gdje ćemo te još moći slušati u narednom razdoblju?

Od većih festivala, potvrđeni su nastupi na Openair festivalu u Splitu, Citygroove festivalu u Crnoj gori, još poneki manji nastup. S obzirom na to da sam ušao u studio te počeo raditi pjesme za novi album, snimati spotove te na poslovne obveze, nastojim birati gdje i kada sviram kako bi i publici i bendu bio što veći užitak.

Poznato je da si otvoren i za suradnje s drugim glazbenicama, što ti ipak više odgovara? Samostalan đir ili suradnja s drugim glazbenicima?

Glazbi i stvaranju ne pristupam planski, programski. Krenem raditi pa gdje kreativnost i zvuk povedu. Produkcija i aranžmani me osvajaju, pa se ponekad dogodi da se vidim u suradnji s nekim vokalno (npr Josipa, Yaya, Chui..). S obzirom na to da su to uvijek i moje pjesme, ne tretiram ih kao neko strano tijelo, uvijek se ugodno osjećam u svojoj koži.

Osim prepoznatljivosti u glazbi, mnogi te, naročito žene i djevojke prepoznaju i po tvom modnom izričaju. Ljubitelj si mode?

Ne mogu se baš nazvati poznavateljem mode, ali volim estetiku nekih brendova poput All saints ili YSL. Sve je to dio istog senzibiliteta, moje osobnosti..glazba, tekstovi, vizualno itd.

Od kuda i kako ti dolazi inspiracija za nove pjesme?

Inspiraciju nalazim u glazbi koju slušam, pločama, produkciji i nekoj osobnoj situaciji. Ali nikada ne razmišljam o tome, jednostavno krenem raditi u studio, bez rada nema ni inspiracije.

Što nam novo spremaš u nadolazećem razdoblju?

Ovih dana izlazi novi singl i video spot za pjesmu „Uvijek dio mene“. Tom pjesmom najavljujem novu cjelinu, novi album. Spot je režirala Jasna Nanut, a sniman je na prekrasnoj lokaciji u Grabovcu na Plitvicama, u spotu glumi i mlada glumica Anđela Ramljak. Osim spomenute pjesme, radim već i na drugim pjesmama te spremam i nastup na ovogodišnjem Porinu. Planova je puno, samo neka bude zdravlja i vremena.

Više

Predstavljamo

Mišo Kovač, neokrunjeni kralj estrade i jedan od najpoznatijih pjevača na ovim prostorima razveselit će svoju mnogobrojnu publiku velikim koncertom.

Knjige i glazba

Boris Štok, skladatelj, tekstopisac i pjevač prošle godine je nakon dugogodišnje suradnje s riječkom grupom Quasarr krenuo u solističke vode, a danas nekoliko mjeseci...

Knjige i glazba

Riječki genijalac održat će svoj tradicionalan božićni koncert 22. i 23. prosinca.

Knjige i glazba

Poklanjamo ulaznice za istarsku veselicu u Tvornici kulture.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.