Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Božićno fotografiranje? Može uz Anu iz WorkapicStudija!

Ana Vorkapić, dizajnerica i fotografkinja, uživa u fotografiji, voli izazove i uvijek je spremna na suradnju i dogovor…

Ana Vorkapić, dizajnerica i fotografkinja, uživa u fotografiji, voli izazove i uvijek je spremna na suradnju i dogovor…

Od Maminog gnijezda do fotografije. Ana, gdje je kraj vašoj kreativnosti?

Da, svašta se kreativno izredalo u mom životu, ali sve što sam radila u životu je uvijek bilo vezano uz dizajn i umjetnost pa je tako na red i došla fotografija. Znala sam se ponekad osjećati loše što volim raditi puno stvari jer smo kao klinci usmjeravani da izaberemo jedan posao koji želimo raditi i to radimo do kraja života, ali sam kroz život naučila da tome ne mora biti tako i da možemo biti multipotencijalisti, odnosno voljeti i kvalitetno raditi više stvari, ponekad čak i u isto vrijeme ako nam to odgovara.

Uglavnom, sada mi je glavna preokupacija poslovna fotografija, portreti i proizvodi te se tome želim posvetiti maksimalno.

Autoportret by Ana Vorkapic
Kako ste uopće došli do toga da je vrijeme za uzeti fotoaparat, onako, ozbiljnije?

Fotografija mi je bila hobby od rane mladosti, a ljubav prema fotografiji sam naslijedila od svog djeda čije sam stare fotoaparate nedavno počela i koristiti za svoj gušt na radionici analogne fotografije u centru KNAP. Prva prekretnica se dogodila prije otprilike 15 godina kada sam još radila kao grafičar prijelom DigitalFoto časopisa. Guštala sam gledajući sve te prekrasne fotografije u tom časopisu, te sam tada i po prvi put čula i za radionicu Fotosofia od Damira Hoyke.

Upravo tad sam poželjela naučiti nešto više o fotografiji i nabavila svoj prvi DSLR te upisala svoj prvi tečaj u foto klubu Zagreb. No zbog raznih životnih okolnosti tek sam se prije par godina odvažila na novi veliki korak i uz podršku obitelji otvorila svoj fotografski studio, dok sam prošlo proljeće i sudjelovala na Fotosofia radionici što sam mislila da je nemoguće za mene.

Kako je tekao taj put?

Kao i svaki moj put nije uvijek išlo lagano, niti pravocrtno, znalo se dogoditi da posumnjam u sebe, imposter sindrom nikada ne spava, ali obitelj i prijatelji mi nisu dali da posustanem. Stvarno uz podršku i ljude koji vjeruju u nas je sve puno lakše. Uglavnom 2020. godine sam odlučila da je vrijeme krenuti u tom smjeru, upisala sam još tečajeva i edukacija te sam radila na svom portfoliju kako bi u skoroj budućnosti imala nešto konkretno i za pokazati.

Sljedeću stepenicu sam se odvažila napraviti uz podršku i mentorske programe BYOB grupe čije žene poduzetnice su mi bile velika inspiracija i motivacija da i ja otvorim svoj fotografski studio, napravim svoju web stranicu workapic.studio i pokrenem društvene mreže https://web.facebook.com/WorkapicStudio i https://www.instagram.com/workapicstudio/

Što ste naučili?

Naučila sam jako puno o fotografiji, studijsku rasvjetu, recimo, nisam nikada do tada koristila, a sad je skoro svakodnevno u upotrebi. Osim o fotografiji, naučila sam da je dobra organizacije pola posla, da prodaja nije bauk i svakako je nužna za sve koji vode svoj posao te da ne moram sve nositi sama na svojim ramenima. Ponekad je dovoljno podijeliti svoje poteškoće s bliskim ljudima, a ponekad treba dozvoliti nekom drugom da odradi nešto umjesto nas.

Također sam naučila da na padove ne gledam kao na neuspjeh jer i to su iskustva koja nas obogate, možda čak i više nego ona koja su ugodna i dobra.

Imate zanimljivu ponudu vezanu za nadolazeće blagdane. O čemu se radi?

Jako se veselim svojem prvom božićnom fotografiranju jer volim Božić i sve vezano uz njega. Fotografiranje će se održavati u Westgate-u tijekom 11 i 12. mjeseca, a termini se mogu rezervirati na linku: https://workapic.studio/bozicno-fotografiranje/.

Osim toga veselim se i mojoj prvoj izložbi u sklopu radionice Fotosofia koja se otvara 7.12.2023. u 19 h u prostorijama Arheološkog muzeja na Zrinjevcu pa bi ovim putem sve zainteresirane pozvala da nam se pridruže i uveličaju naš veliki dan! Izložba traje do 14.12.2023. pa ju možete posjetiti u tom periodu ako ne stignete doći na samo otvorenje.

Hvala na prilici da se predstavim i želim svima sve najbolje povodom nadolazećih blagdana!


Darujemo jednu čitateljicu – BOŽIĆNO FOTOGRAFRIRANJE U WESTGATE-U!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 17. studenog točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i obavezno broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Sanda Varga.

Ne propustite

Zanimljivosti

Zaklada Nora Šitum, u subotu 25. svibnja, od 17 do 20 sati u Parku Maksimir organizira treću po redu dječju utrku pod geslom „Zdrav...

Drama Queen

Metode pomognute oplodnje rezultirale su rađanjem oko 10 milijuna djece diljem svijeta. U Hrvatskoj je to negdje oko 5 % od ukupno rođene djece

Zanimljivosti

S ponosom najavljujemo otvorenje novog, 34. Baby Center dućana - sada u srcu Vukovara!

Zanimljivosti

Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha i Udruge RokOtok počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne obale Istre i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.