Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
george clooney oženio se
george clooney oženio se

Život u dvoje

Brak s natprosječno inteligentnom osobom može izuzetno povoljno uticati i na vaš IQ

Najnovija studija pokazala je da brak s natprosječno inteligentnom osobom može izuzetno povoljno uticati na vaš IQ!

Iako bismo Georgea Clooneya, i pored brojnih drugih kvaliteta, teško mogli zamisliti kao jednog od članova Mense, „trofejni muž“ mogao bi itekako unaprijediti vlastiti IQ zahvaljujući samoj vezi sa svojom izuzetno talentiranom suprugom, sugerira najnovija studija, a prenosi New York Post.

Popularni glumac koji se 2014. u Veneciji oženio s prelijepom odvjetnicom Amal Alamuddin, već je govorio šaljivo o tome kako bi svoju divnu suprugu mogao savladati u raspravi samo obaranjem ruku. Amal Clooney rođena je 3. veljače 1978. godine u Libanonu. Njezin otac Ramzi uspješni je poduzetnik, a majka Baria poznata politička novinarka. Zbog građanskog rata obitelj se preselila u engleski grad Gerrard Cross u Buckinghamshireu. Amal je odmalena pokazivala velik interes za školu i govori tri jezika – engleski, francuski i arapski.

Bila je odlična učenica tijekom osnovne škole, nakon toga je upisala žensku srednju školu Dr. Challoner, koju je također završila s odličnim uspjehom. To joj je pomoglo da upiše pravo na St. Hugh’s koledžu na Oxfordu. Nakon diplome upisala se na Školu prava sveučilišta u New Yorku, a 2002. godine dobila je dozvolu za radu u SAD-u. Osam godina kasnije postala je dio britanske odvjetničke komore i dobila dozvolu za radu u Engleskoj i Walesu.

Tri godine radila je za odvjetničku tvrtku Sullivan & Cromwell, u kojoj je bila dio tima za istragu i obranu kriminalnih djela. Amal se 2010. godine odlučila vratiti u Veliku Britaniju. Ubrzo je postala članica nekoliko različitih komisija UN-a i radila kao savjetnica. Na listi njezinih klijenata našli su se Julian Assange i Julija Timošenko, a u međuvremenu je bila i gostujuća profesorica prava na Sveučilištu Columbia.

Da pojasnimo. Glumac bi u budućnosti i sam mogao postati genije. Jednostavno, ako uđete u brak s nekim tko je pametniji od vas, vremenom ćete i sami unaprijediti svoju inteligenciju.

Iste rezultate, postići ćete i ako se družite s natprosječno inteligentnim ljudima ili ako pronađete neki intelektualno izazovan posao, tvrdi jedan od vodećih svjetskih psihologa, James Flinn. „Bilo koja od navedene tri stvari može povećati vašu inteligenciju“, kaže Flinn, dodajući da se naša inteligencija itekako može povećati i nakon osamnaeste godine i to čak preko 10 IQ bodova.

„Znanstvenici su dugo smatrali inteligenciju statičnom, ali nova istraživanja pokazuju da je ovo pogrešno“, svjedoči Flinn koji je inače i autor nove knjige “Čini li vas vaša obitelj pametnijim?“, koja je bavi upravo ovim problemom.

„Naš mozak u velikoj mjeri funkcionira kao mišić. Dakle, što ga više koristimo, on postaje jači. To znači da svoju inteligenciju možete unaprjeđivati u tijekom čitavog života“, zaključuje čuveni psiholog s Novog Zelanda!

Dakle, ima nade!

Više

Život u dvoje

Žrtvuje se za vas i ne želi vas promijeniti – on je onaj Pravi.

Duh i tijelo

Ovo su navike osoba koje barataju zdravim razumom i znaju dobro procijeniti situaciju. 

Život u dvoje

Uvažavanje stavova i mišljenja, čak i onda kada se razlikuju, jamče uspjeh svake veze.

Zanimljivosti

Poznati su iskreno odgovarali na brojna pitanja iz publike, od usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, usponima i padovima pa sve do pitanja intime i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.