Gastronomija

Breskvice

Ukusan kolačić u obliku slatke voćke.
Tradicionalni, starinski i toliko efektan, lijep i ukusan kolačić kojeg svi jako dobro pamtimo, znamo i volimo.



Sastojci :

za tijesto (šalica = 2,5dcl)
  • 80 dag brašna (pola glatkog / pola oštrog)
  • 4 jaja
  • 2 šalice šećera
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 mala žličica praška za pecivo


za punjenje
:
  • izdubljene i samljevene mrvice gotovih polovica
  • 1 šalica mljevenih oraha
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice kakaa ili naribane čokolade
  • 1 i 1/2 dcl vrućeg mlijeka
  • rum
za ukrašavanje:
  • ekstrakt jagode i breskve
  • crvena i žuta boja za kolače
  • šećer

 
Postupak
:
  1. Jaja sa šećerom dobro mikserom izradite dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Dodajte mlijeko i ulje i dobro izmiješajte. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte malo po malo u zdjelu / smjesu s jajima. Smjesu dobro gumenom žlicom za kreme izmiješajte. Tijesto treba biti mekano, a opet kompaktno da bi se mogle raditi kuglice koje se neće lijepiti o dlanove.
  2. Gotovo tijesto neka odmori na 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 170 C. Radite kuglice veličine manjeg oraha i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje. Kuglice pecite u zagrijanoj pećnici 10-tak minuta ( moraju ostati svijetle). Pečene polovice breskvica odmah izdubite malim nožićem još dok su tople.
  3. Za punjenje sameljite orahe i u istom mlincu sameljite izdubljene mrvice. Dodajte šećer, vanilin šećer i kakao ili čokoladu te rum. Sve prelijte s malo vrućeg mlijeka i izmiješajte. Pustite da se smjesa malo ohladi i stisne. Smjesom punite izdubljene polovice i spojite ih.
  4. Za ukrašavanje u dvije zdjelice rastopite žutu i crvenu boju s vodom i ekstraktom breskve i jagode. Spojene i napunjene polovice uronite svaku stranu u dugu boju i aromu. Na kraju ih uvaljajte u kristal šećer te slažite na tacnu ili tanjur obložen kuhinjskim papirom koji će upiti višak boje.



Just Good Food

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Recept za breskvice jedan je od onih kojem ćete, kada vam opravda povjerenje, zauvijek ostati vjerni.

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Budi fit

Radi visokog udjela proteina, jaja su iznimno zasitna namirnica.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version