Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Brzo, hranjivo i ukusno – ova ljetna šarena salata gotova je za 15 minuta

Jela s tjesteninama pripremaju se lako i brzo, a uz pametnu kombinaciju s drugim namirnicama mogu biti nutritivno bogata i puna okusa.

Neke namirnice ne prestaju biti popularne, rado ih jedemo bilo kada i bilo gdje. Složite ćete se da u omiljenu namirnicu svakako ubrajamo tjesteninu. Jela s tjesteninama pripremaju se lako i brzo, a uz pametnu kombinaciju s drugim namirnicama mogu biti nutritivno bogata i puna okusa.

Ljeti vrijeme želimo provoditi na otvorenome uz što manje vremena uz štednjak. Ako tražite inspiraciju za lagano ljetno jelo koje se brzo priprema, a ljubitelj ste tjestenine, imamo pravu stvar za vas. Sestre Iva i Petra koje stoje iza Instagram profila @foodyandfitty podijelile su s nama recept idealan za ljetne vrućine.

Hladna tjestenina s tunom

Dok se tjestenina kuha, pripremite sve ostale sastojke. Trebate zatim sve sjediniti i imate preukusnu salatu za koju ne trebate provoditi sate i sate u kuhinji.

Sastojci (za 3 osobe)

  • 300 g integralne tjestenine EKOZONA
  • 200 g tune u vlastitom soku
  • 3 mlada luka
  • 200 g kukuruza
  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • 120 g mozzarelle
  • 130 cherry rajčica
  • pola avokada
  • 1 crvena paprika
  • maslinovo ulje (otprilike 2 žlice)
  • aceto balsamico
  • sol
  • mediteranska mješavina

Priprema

Integralnu tjesteninu skuhati prema uputi na pakiranju. Mladi luk dobro oprati i nasjeckati. Ostalo povrće također nasjeckati, sir mozzarellu nasjeckati na manje komadiće. Tjesteninu isprati hladnom vodom i dobro procijediti, dodati tunu i sve ostale sastojke. Ulje, aceto i začine dodajte po vlastitom ukusu (oprezno s količinom maslinovog ulja). Sve dobro pomiješajte i poslužite.

Jednostavan i brzi recept za obrok koji možete pripremiti za 15 minuta, a oduševit će i najzahtjevnija nepca. Dobar tek!

Ne propustite

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Najbolja tjestenina je ona koja na sebi zadrži najviše šuga, pa ne čudi kako su omiljena tjestenina otoka Krka – šurlice.

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.