Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Čarape: Neizostavan dio ženskih modnih kombinacija!

Od luksuza za vrijeme rata do simbola ženstvenosti.

Prve čarape bile su načinjene od životinjske kože i vezane oko gležnjeva. Stari Grci nosili su čarape od životinjske dlake, a Rimljani kožne i vunene čarape. Oko 1000-e. godine, čarape su bile statusni simbol među plemstvom. No, izum šivaćeg stroja, 1589. godine omogućio je šest puta bržu izradu čarapa koje su do tada nosili isključivo muškarci.

Žene su uskoro shvatile kako su čarape lijepe i udobne te ih uvrstile u svoje ormare i transformirale u dio intimnoga rublja. Od tada do danas, ženske čarape, odnosno, najlonke smatraju se simbolom ženstvenosti.

Znate li da je (barem nama) grozan modni trend nošenja čarapa na sandale star tisućama godina? Mnogi koji se odluče prakticirati ovakvu čudnu kombinaciju često su meta podsmijeha kod drugih ljudi, no ova modna kombinacija bila je zastupljena u drevnom Egiptu i Japanu, piše Independent. Dakle, imate argument!

Seksi i zavodljive

Kako su ženske najlonke na mušku populaciju djelovale tako seksi i zavodljivo, neke arapske zemlje čak su zabranile njihov uvoz pod prijetnjom smrtne kazne. U Europi su postale popularne izumom najlona 1938., kada ih je kompanija DuPon ponudila kao alternativu onim jednostavnim vunenim i skupocjenim svilenim čarapama koje su bile simbol luksuza.

Najlonke su predstavljanje prvi puta na Svjetskoj izložbi u New Yorku 1939. godine. Komercijalna proizvodnja i prodaja najlonskih čarapa počinje već iduće godine, i vrlo brzo doseže milijunske brojke. Apsolutno su sve žene željele imati ovaj proizvod.

Nakon Drugog svjetskog rata najlonke su postale pristupačne za skoro svaku ženu i nikada nisu izašle iz mode.

Samostojeće, hulahopke, dokoljenice, raznih boja i uzoraka – najlonke su postale neizostavan dio ženskih modnih kombinacija, one su jedan od najboljih elemenata ženskog seksi outfita, čak i fetiš. Seksi samostojeće ženske čarape mogu podići samopouzdanje i učiniti da se žena osjeća atraktivnijom.

Kada su u pitanju boje, najpopularnije su klasične crne hulahopke. No, neke žene više vole bijele i bež koje djeluju prirodnije. Istinski ljubitelji ovog modnog dodatka obično biraju najlonke ili hulahopke s uzorcima, printovima, ukrašene vezicama i ekstravagantnim detaljima.

Više

Drama Queen

Je li nam dobro ili nas više nije briga ili što? Odakle nam tolika opravdanja? Što ćemo?

Putovanja

Ne samo da je hotel jedan od ekskluzivnih "Leading Hotels of the World", već je dobio i titulu klimatski neutralnog čak i prije samog...

Zanimljivosti

Kako bi šetnja Vodnjanom bila nezaboravno iskustvo susreta s poznatim stanovnicima koji su oplemenili njegovu povijest, prepuštamo riječ nekima od njih kako bi vam...

Zanimljivosti

Od starog Egipta, preko razbijanja šifri do serije koja donosi nevjerojatnu priču o podzemnoj poljskoj državi!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.