Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Čarobna kolekcija nakita protkana najljepšim snovima

Izvor inspiracije za novu kolekciju Dreams, FREYWILLE kreativni tim pronalazi u Klimtovom remek-djelu „Djevica“, a koje je izloženo u Nacionalnoj galeriji u Pragu.

Iz FREYWILLE umjetničkog ateljea stiže nam novi neodoljivi dizajn Dreams, posvećen je ljudskim snovima i sanjarenju. Bogatim koloritom i raskošnim motivima poziva da na trenutak zastanemo, raširimo krila, te  hrabro uronimo maštom u čarobnu zemlju naših snova, vizija i strasti.

Izvor inspiracije za novu kolekciju Dreams, FREYWILLE kreativni tim pronalazi u Klimtovom remek-djelu „Djevica“, a koje je izloženo u Nacionalnoj galeriji u Pragu. Oduševljava blistavim bojama i eteričnim prikazom usnulih žena prepuštenih svojim snovima. Slika je impresivnih dimenzija (190 x 200 cm), a nastala je 1913.godine. Zauzima posebno mjesto u Klimtovom opusu jer utjelovljuje ključni aspekt secesijskog pokreta: međuigru između mladosti, prolaznosti i smrtnosti, slavljenje ljepote i ženskog postojanja. „Djevica“ odiše snažnom čarolijom nevjerojatnih boja, tajanstvenih vrtloga i hipnotizirajućih oblika. Kao i sva Klimtova remek-djela, ona na poseban način zrcali uzvišen unutarnji svijet i ljepotu punu senzualnosti, te odražava jedinstvenu sposobnost ovog slikarskog genija-  virtuozno sjedinjavanje osjećaja, simbolike i raskošne ornamentike.

 

Kako bi kreirali umjetničku interpretaciju koja će rezonirati s Klimtovom upečatljivom ornamentikom i obiljem zadivljujućih boja, FREYWILLE kreativni tim je stvaralački proces seta Dreams započeo detaljnom analizom simbolike remek-djela „Djevica. U Klimtovom fascinantnom slikarstvu vitice i spirale sinkopiranog ritma djeluju poput njegovog osobnog umjetničkog potpisa. Klimt  ih je koristio za kreiranje svijeta preplavljenog tajanstvenim vrtlozima koji mame promatrača prema dubinama podsvjesnog, pozivajući ga u labirint umjetnikova uma. Opulentne spirale uočljive su i na slici  „Djevica“. Klimt ih razvija u središnjem djelu kompozicije, te njima ukrašava prekrivač ispod kojeg suptilno izranjanju nježne ženske figure. Zato su  FREYWILLE umjetnici  odabrali spirale kao glavni motiv svojeg novog dizajna Dreams. Na delikatnoj površini pečenog emajla, na svakom komadu nakita one se uzdižu poput snova i  ukrašene  su 24kt zlatnim prahom. Okružene su nestašnim kružnim oblicima, raznobojnim otočićima želja i kreativnih ideja. FREYWILLE kolekcija Dreams priziva najljepše ljudske snove kroz intrigantnu ultramarin boju koja potiče na razmišljanje, tajnovitost kroz bogate nijanse kraljevske ljubičaste te ljubav i sreću opisane kroz razigrane nijanse crvenih i žutih tonova.

Modnu fotografiju nadahnutu novom FREYWILLE kolekcijom Dreams  kreirali s  Petar Trbović kojem idu zasluge za kreativno vodstvo i styling,  Jelena Balić potpisuje fotografiju,  a Mirta Pejić kosu i make up. U ulozi modela je prelijepa Elena Dizdar.

Više

Fashion report

FREYWILLE  kolekcija Hommage à Claude Monet oživljava najvažnije stvaralačke trenutke najdosljednijeg predstavnika francuskog impresionizma.

Fashion report

FREYWILLE njeguje sjećanje na ovog slikarskog genija  jedinstvenom kolekcijom nakita  Hommage à Vincent van Gogh, a čini ju opus setova koji  oživljavaju  najljepša  Vincentova...

Trendovi

Dizajn je izvorno nadahnut Hundertwasserovim djelom ” Imagine Tomorrow's World” , a intrigantnom kombinacijom živopisnih boja i oblika potiče na uranjanje u jedinstven  Hundertwasserov ...

Trendovi

FREYWILLE kolekcija nakita Hommage a Hundertwasser eksplozijom intenzivnih boja mobilizira moć umjetnosti u svrhu širenja poruke za život u skladu s prirodom i individualnom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.