Čarobne slikovnice

Stigle su dvije nove čarobne slikovnice u izdanju Planetopije! Upoznajte dječaka koji je imao ideju te Baricu Cindrek koja vas vodi u Zagreb iz 18. stoljeća!

Mae Besom i Kobi Yamada: IMAM IDEJU – I ŠTO SAD S NJOM

Što radiš kad imaš ideju? Posebno ako je tvoja ideja neobična, odvažna, možda čak malo luckasta? Trebaš li je sakriti, napustiti ili pobjeći od nje? Bojiš li se da će joj se drugi smijati? Ovo je priča o dječaku koji je prigrlio svoju ideju, dao joj da raste i pretvorio ju u nešto divno.

Potaknite kreativnost u djetetu, osluškujte njegove ideje – ponekad se naizgled bezazlene zamisli mogu pretvoriti u nešto veliko, sjajno, hrabro i pametno, ma kako se isprva činilo teško ili nemoguće. Sve oko nas jednom je bila nečija ideja. Pomažući djeci da prepoznaju svoje ideje, razvijaju ih, pa čak i pretvore u nešto stvarno, razvijamo njihovo samopouzdanje i samopoštovanje. Ova će vam divna slikovnica za sve uzraste pomoći u tome!

Kobi Yamada predsjednik tvrtke Compendium, pisac, poduzetnik i idejni začetnik mnogih projekata i autor više knjiga za djecu i odrasle.

Mae Besom, ilustratorica, započela je svoju karijeru u Kini gdje se i obrazovala. Sada je međunarodno priznata ilustratorica knjiga za djecu. Voli kombinirati tradicionalne tehnike, kao što su olovka i vodene bojice kako bi dobila novi ugođaj lakoće i svjetlosti.

21×25 cm, tvrdi uvez, str. 36
Biblioteka: Dodo
ISBN: 978-953-257-333-6
79.00 kn

Marijana Jelić i dr. sc. Snježana Husić: KONTESA BARICA…ili kako se živjelo prije tristo godina

Kako se živjelo nekad davno, prije tristo godina? U Zagrebu nije bilo tramvaja, nebodera, palača i muzeja, a kuće su najčešće izgledale baš kao u ovoj slikovnici, s velikim teškim vratima kakva se i danas mogu vidjeti ponegdje na Gradecu, u starom dijelu Zagreba. Kontesa Barica – pardon! – Barica Cindrek, piljarica i pekarica koju su zbog ljepote i pameti nepravedno optužili da je vještica provest će vas ulicama, sajmovima i običajima 18. stoljeća u ovoj veseloj knjizi punoj zanimljivih, šarolikih likova.

Doc. dr. sc. Snježana Husić na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1993. talijanistiku i komparativnu književnost. Nositeljica je većine medijevističkih kolegija na Odsjeku za talijanistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Od 2000. godine je znanstvena novakinja, a od 2011. docentica pri Katedri za književnost Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Marijana Jelić djeluje kao lutkar, ilustrator i grafički dizajner. Surađuje na oblikovanju i ilustriranju udžbenika, beletristike, slikovnica i časopisa. Kreirala je lik Kosjenke u animiranom filmu Helene Bulaje Regoč i Kosjenka. Zajedno s manjom grupom ULUPUH-ovih članova osmislila i organizirala
Festival ilustracije (Fužine 2009. ULUPUH, 2010.)

Format: 22×22 cm, tvrdi uvez, str. 24
Biblioteka: Dodo
ISBN: 978-953-257-331-2
79.00 kn