Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Odnosi

Ćelavci su nam i snažniji i muževniji

Prema Američkom udruženju za istraživanje gubitka kose, dvije trećine muškaraca izgubit će dio kose do 35 godine života

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ćelavost nastaje. Iako se u 90% slučajeva ćelavost pripisuje problemu koji liječnici zovu “androgena alopecija” ili nasljedna ćelavost, postoji i mnogo drugih razloga opadanja kose kod muškaraca.
Ranije je opadanje kose bilo češće kod muškaraca u 40-im, a danas je sve više mladih muškaraca u 20-im ili 30-im koji primjećuju sve manje kose na glavi! Eksperti kažu da je osim nasljedne ćelavosti glavni uzrok ranog gubitka kose promijenjen stil života, prehrana i stres.

Prema Američkom udruženju za istraživanje gubitka kose, dvije trećine muškaraca izgubit će dio kose do 35 godine života. Dok napune 50 godina čak 85% ostat će bez dobrog dijela kose. Događa se da ćelave i muškarci mlađi od 22 godine, a uzrok tome može biti velik stres.

Ali nova istraživanja idu u prilog ćelavim muškarcima. Rezultat američkog istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Social Psychological and Personality Science kažu da su ćelavi muškarci ili koji briju glavu snažniji i muževniji. Ovo istraživanje pruža veliku utjehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost.

Mnogo spretniji i seksipilniji

Također, znanstveno je dokazano da ćelavi muškarci imaju viši nivo testosterona što znači i da su mnogo spretniji u krevetu i seksipilniji. I žene su potvrdile ove tvrdnje, tako da je ćelavost danas potpuno in, priopćeno je. Stoga, dragi muškarci, ako već primijetite prve znakove ćelavosti, ne brinite. Seksi ‘obrijana glava je za vas pravo rješenje. To danas može biti samo vaša prednost, a ne nedostatak.

Pogledajte samo neke od najvećih holivudskih zvijezda poput akcijskog junaka Bruce Willisa, a njegova izjava o ćelavosti ohrabrila je milijune muškaraca širom svijeta. ”Dobio sam mnoštvo komentara od ljudi koji vas žele učiniti manje vrijednim zato što gubite kosu. Ja sam čovjek i razbio bih svakog tko kaže da nisam muškarac jer nemam kosu. U filmovima imam kosu. U filmovima nosim šminku. Ali u stvarnom životu ne i to je kraj priče.”
Osim njega, tu su i šarmantni Pep Guardiola, Zinedine Zidane, Vin Diesel i mnogi drugi muškarci koji upravo zbog svoje ”ćelavice” važe za najzgodnije muškarce svijeta.

Izvor www.bljesak.info

Više

Odnosi

I pravi mužjaci brinu neke sasvim obične brige.

Duh i tijelo

Donosimo vam 8 dobrobiti ove čudesne biljke.

S modne piste

Dizajnerica Martina Ješe ostala je vjerna svom prepoznatljivom modnom stilu, ali je vješto i maštovito osmislila novu proljetno-ljetnu kolekciju „Freesia“ te joj dodala još...

Lonely Boy

Unaprijed upozorenje/isprika: radi se o isključivo fizičkim karakteristikama, a Bog zna da je to samo pola kolača, no svejedno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.