Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Čemu služi serum? Koju kremu koristite?

Serumi su posljednjih godina iznimno popularni i vjerojatno ne postoji osoba koja brine o svojoj koži da na svojim policama nema serum.

Skincare industrija cvjeta iz dana u dan. Na tržište neprestano izlaze novi brendovi, proizvodi, a kupaonice mnogih žena i muškaraca se pune s raznim proizvodima. Iako su serumi, kreme i fluidi ključ mladolikog izgleda i dalje mnogo korisnika istih ne zna pravilno korištenje i za što točno služi serum, krema ili fluid.

Serumi su posljednjih godina iznimno popularni i vjerojatno ne postoji osoba koja brine o svojoj koži da na svojim policama nema serum.

Međutim, znate li zaista svrhu seruma?

Ono što ste primijetili jest da su skuplji od krema, a razlog tome je što su serumi za lice laganije teksture, ne sadrže uljnu komponentu i imaju maksimalnu koncentraciju aktivnih sastojaka te zbog toga prodiru dublje u kožu od kreme za lice. Neki se mogu koristiti samostalno, ali većina ide u kombinaciji s kremom za lice. Najčešće se koriste za hidrataciju, zatim anti-age, protiv hiperpigmentacije, ali njihova glavna svrha je da pojačavaju aktivne sastojke kreme te su formulirani za sve tipove kože.

Recimo, zamislite da je krema barijera između kože i vanjskih utjecaja te štiti kožu na površini, a serumi su ti koji prodiru dubinski u kožu lica i kako smo već spomenuli, pojačavaju rad aktivnih sastojaka proizvoda.

U skincare ritualu kreme se smatraju glavnim korakom u njezi lica, a dijele se na noćne i dnevne te se razlikuju prema tipu kože, ali i djelovanju. Neka će više hidratizirati, druga će dati anti age učinak, treća se bori protiv hiperpigmentacije… Koju ćete odabrati, to ovisi o potrebama vaše kože. Glavna razlika između dnevne i noćne kreme je to što dnevne kreme u sebi imaju UVB/UVA zaštitu naspram noćnih, kao i antioksidant zaštitu.

Fluidi su vrlo slični kremama za lice, samo što su laganije teksture i namijenjeni mješovitoj i masnoj koži. Zbog svoje teksture oni matiraju, sužavaju pore i sprječavaju lučenje viška sebuma s čime se masna koža konstantno bori.

Kako se proizvodi nanose?

Kada smo razjasnili što vašoj koži znače ovi proizvodi, vrijeme je da objasnimo kada se koji proizvod nanosi.

Glavno pravilo u skincare rutini je čisto lice, stoga nakon temeljito očišćenog lica prvo nanosite serum za lice, zatim fluid i na kraju kremu. Ako ne koristite fluid, nanosite serum pa kremu, a ako imate sva tri proizvoda, u večernjoj skincare rutini uključite fluid tako da ga nanesete prije kreme kako biste dobili najbolji učinak proizvoda.

Više

Trendovi

Potražite nova četiri beauty trenda na stalcima u svim bolje opremljenim drogerijama.

Beauty report

HYDRANCE AQUA-GEL osvaja svojom jedinstvenom dinamičnom teksturom koja u sebi objedinjuje bogatu raskoš kreme i laganu svježinu losiona. R

Beauty report

Kako bi ženama diljem svijeta omogućila da njihova koža lica izgleda mladenački bez obzira na godine, NIVEA je osmislila inovativnu formulu koju sadrži nova...

Trendovi

U suradnji s L’Oréal Paris, a s ciljem promocije, darujemo jednu REVITALIFT FILLER RENEW ANTI-AGEING NIGHT REPLUMPING SKIN CARE.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.