Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Četvrti naslov Roberta Galbraitha, iza čijeg se pseudonima skriva slavna autorica J.K. Rowling

Nakon romana Zov kukavice, Dudov svilac i Karijera zla stigao je četvrti roman iz serije kriminalističkih romana s detektivom Cormoranom Strikeom slavne J.K. Rowling, autorice legendarnog Harryja Pottera.

Nakon romana Zov kukavice, Dudov svilac i Karijera zla stigao je četvrti roman iz serije kriminalističkih romana s detektivom Cormoranom Strikeom slavne J.K. Rowling, autorice legendarnog Harryja Pottera. Smrtonosno bijelo dosad je najopsežniji naslov koji zaokružuje seriju veoma uspješnih kriminalističkih romana. Prve tri knjige Roberta Galbraitha oduševile su kako kritiku tako i brojne čitatelje, a u neodoljivom istražiteljskom paru uživalo je više od 11 milijuna čitatelja.

Prva tri romana o Cormoranu Strikeu adaptirana su u izuzetno popularnu seriju Strike za BBC One. Strike je uzbudljiva dramska serija u čijem je središtu Cormoran Strike (Tom Burke) kome se u potrazi za tragovima pridružuje Robin Ellacott (Holliday Grainger) koja počne raditi kao njegova privremena pomoćnica, ali se ubrzo zadubi u njegove istrage jednako kao i u detalje njegove slavne, ali mučne prošlosti.

Radnja

Billy, problematični mladić, dolazi u ured privatnog istražitelja Cormorana Strikea i traži pomoć kako bi mu pomogao u istraživanju ubojstva za kojeg vjeruje da mu je svjedočio kao dijete. Ova informacija privatnog istražitelja Strike izuzetno uznemiri i dok je Billy vidno potresen i ne može se sjetiti mnogo korisnih detalja, nešto je intrigantno i iskreno i njegovoj priči, što je zaintrigiralo istražitelja Strikea.

Prije nego što Strike nastavi s ispitivanjem mladića, Billy u panici pobjegne iz njegovog ureda. Pokušavajući doći do mladića i otkrivanja njegove priče, Strike i Robin Ellacott, nekoć njegova pomoćnica a sada partnerica u istrazi, putevi ih vode do tajnog mjesta unutar britanskog parlamenta ali i do prekrasne ali zlokobne kuće daleko u prirodi. Tijekom te labirintske istrage, Strikeov život daleko je od jednostavnog: njegova nova slava kao privatnog detektiva znači da više ne može raditi prikriveno kao nekoć. Osim toga, njegov odnos s bivšom pomoćnicom složeniji je nego ikad – Robin mu je sad neprocjenjiva u poslu, ali njihov privatni odnos je znatno zamršeniji.

O autorici

Robert Galbraith je pseudonim J. K. Rowling, autorice uspješnica o Harryju Potteru i romana Prijevremeni izbori. Autorica se odlučila za novu seriju romana kriminalističkog žanra budući da je taj žanr obožavala kao čitateljica. Željela je pisati suvremene kriminalističke romane s uvjerljivom pričom u pozadini.

Autorica bira pseudonim Robert Galbraith kako bi se o tim romanima prosuđivalo neovisno o njenom dotadašnjem radu. Prva knjiga Roberta Galbraitha oduševila je kako kritiku tako i brojne čitatelje. Tri prethodna romana o detektivu Cormoranu Strikeu, Zov kukavice, Dudov svilac i Karijera zla bili veliki svjetski hitovi, a po njima je snimljena i televizijska serija.

Ne propustite

Zanimljivosti

Magična avantura se nastavlja jer već 16. i 17. 4. Kaptol Boutique Cinema priprema nova iznenađenja, a najveći sretnici osvojit će tematske poklone poput...

Video box 2

Na posebnoj fan projekciji održanoj u Kaptol Boutique Cinema svi ljubitelji čarobnjačkog svijeta i Harryja Pottera spisateljice J.K. Rowling, došli su jučer na svoje...

Knjige i glazba

Donosimo par činjenica za sve ljubitelje i ljubiteljice Harry Pottera!

Video box 2

‘Čudesne zvijeri i gdje ih naći’ će se u distribuciji Blitz filma ukinima pojaviti za malo manje od godinu dana

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.