Čizma glavu čuva, šubara je krasi

Naime, hladna stopala povećavaju rizik od obolijevanja od gripe. Prema riječima dr Rona Ecclesa, koji je ovaj slučaj proučavao više od 25 godina, loša cirkulacija može uzrokovati razne bolesti, jer ljudi imaju viruse i bakterije u sebi koje hladna stopala aktiviraju.

Prema riječima stručnjaka, u hladnim zimskim danima vrlo je važno utopliti noge.

Slaba cirkulacija

Jedan od najčešćih razloga hladnih nogu je slaba cirkulacija, što znači da krv ne cirkulira dobro u području nogu, a najčešće u tom slučaju i u rukama.

Slaba cirkulacija može biti uzrokovana nedovoljnim kretanjem, odnosno sjedilačkim načinom života, a često ju možete spriječiti ili ukloniti šetnjom od barem pola sata dnevno.

Slaba cirkulacija također može biti uzrokovana krvnim ugrušcima, što može dovesti i do drugih zdravstvenih problema. Ako sumnjate na krvne ugruške ili u obitelji već imate povijest krvnih ugrušaka, a cirkulacija vam je slaba, posavjetujte se s liječnikom.

Može se pojaviti i pretjerano znojenje nogu. Medicinski naziv za tu pojavu je plantarna hiperhidroza. Najčešće se manifestira ljeti kada se stopala najviše znoje.

Znoj izaziva hlađenje stoga su i sama stopala hladna. Najbolji način da se riješite ove neugodne pojave je nošenje čistih pamučnih čarapa te povećanje fizičke aktivnosti koja bi trebala popraviti cirkulaciju.

Dar čitateljicama, foto She.hr

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #fracomina
  • Pratite naše društvene mreže – Facebook i Instagram
  • Podijelite objavu, tagirajte frendice, neka nam se i one pridruže…
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 24. siječnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Roberta Calvi.