Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Čudesno vrijeme Adventa i novogodišnja slavlja neodoljivog Gorskog kotara

Svaki djelić Gorskog kotara prožet će adventsko radosno ozračje uz pucketanje vatre, škripu snijega, zvukove zvončića, šapat vilenjaka i brojne božićno novogodišnje priče od kojih će vam zastati dah.

Simbolika adventskih svijeća, nade i vjere, mira, ljubavi i radosti, univerzalne i humane vrijednosti, duboko su utkane u pore goranskog kraja što će se pretočiti u radosno slavlje i jedinstvena događanja koje Gorani pripremaju za svoje posjetitelje.

Ravna Gora, Stanislav Horaček

Čudesno putovanje u Gorski kotar

Neodoljiv Gorski kotar ogrnut snježnim pokrivačem u vrijeme Adventa odvest će vas na čudesno putovanje gdje ćete upoznati Baku Mraz, uživati u romantičnoj vožnji kočijom uz jezero ili kroz čarobnu šumu, brojnim inspirativnim radionicama za djecu, druženju s jelenima i košutama, predstavama, koncertima, izložbama…

Posjetite bajkovit Gorski kotar i u društvu svojih prijatelja pokažite svoje umijeće i u natjecanju u sanjkanju, grudanju, izradi snježnih skulptura i snjegovića, šetnji pod bakljama uz jezero. Sudjelujte i na radionicama, isključivo dostupnim u goranskom kraju, kao što je filcanje vune, izrada sapuna ili obrada drva i dr.

Horvatova Staza, Risnjak, Delnice, Mario Jurina
Horvatova Staza, Risnjak, Delnice, Mario Jurina
Horvatova Staza, Risnjak, Delnice, Mario Jurina

Autohtone recepture domaćih jela i slastica

Ovo blagdansko vrijeme prate i bogati običaji, ovjekovječeni u povijesnim zapisima, a koje prate i brojne autohtone recepture domaćih jela i slastica koje ćete moći pronaći i na jelovnicima goranskih ugostitelja kao i u ponudi lokalnih OPG-ova koje ćete imati priliku upoznati tijekom atraktivnih događanja.

Uživat ćete bez rezerve u raznim goranskim poslasticama koje vam pripremaju dragi domaćini. Nakon snježnih aktivnosti i uživanja u adventskim događanjima opustite se uz toplu vatricu koja pucketa u kaminu i kuhano vino ili topli čaj. To je gotovo eteričan doživljaj koji se ne propušta jer ćete se opustiti i revitalizirati u zagrljaju moćne prirode.

Horvatova Staza, Risnjak, Delnice, Mario Jurina
Lokvarsko jezero, Lokve, Stanislav Horaček
Mrkopalj, Stanislav Horaček

Ne propustite posjetiti Delničku adventsku bajku, Advent u Fužinama, Mrkoplju, Brod Moravicama, Čabru, Ravnoj Gori, Skradu, Vrbovskom ili Lokvama

Svaki djelić Gorskog kotara prožet će adventsko radosno ozračje uz pucketanje vatre, škripu snijega, zvukove zvončića, šapat vilenjaka i brojne božićno novogodišnje priče od kojih će vam zastati dah.

Radosno adventsko vrijeme u Gorskom kotaru kulminirat će tradicionalnim Dočekom Nove godine u podne u Fužinama, Dječjim dočekom u Delnicama te Ponoći u podne u Vrbovskom, a nakon što nam odzvoni 2023. Gorani su vam priredili i novogodišnji koktel i zdravicu sa željom da u Novoj ostvarite ono za što vam srce kaže „Da“.

Gorski Lazi, Čabar, Alen Leš

Ozračje spokojne prirode goranskog kraja

Kroz život ovo je praznično vrijeme upravo najbolji trenutak kada ciljamo sebe osnažiti univerzalnim vrijednostima. Naša pokretna snaga i motivacija je duboka vjera u sebi koja na krilima nade i ljubavi, prožeta mirom i radosti može potaknuti one unutarnje momente za ostvarenje vlastitih želja. Upravo, u ozračju spokojne prirode goranskog kraja, gdje ni jedna pahulja, ni jedna grančica ili zraka sunca nisu suvišne pronaći ćete oazu za potpunu revitalizaciju.

Brojne aktivnosti i mogućnosti

Pritom ćete u Gorskom kotaru imati priliku odabrati događanje koje u potpunosti rezonira s vama. Ako želite vrijeme Adventa i doček Nove godine provesti u intimnom ozračju sa svojim najmilijima, to ćete moći učiniti. A ako se želite družiti i upoznati nove prijatelje i uz glazbene tonove na snijegom prekrivenom tlu zagrijati srce i to ćete moći učiniti. Naravno, želite li prošetati stasitim goranskim šumama toplo vam preporučamo da se odvažite na jedan od pohoda koji će biti organizirani u pratnji stručnog vodiča. Svakako potražite i već sada rezervirajte vaš smještaj tijekom Adventa i za doček nove godine.

Dvorac Stara Sušica, Ravna Gora, Stanislav Horaček

Više informacija i detaljne programe svih adventskih i novogodišnjih događanja potražite na gorskikotar.hr mrežnim stranicama.

Ne propustite

Zanimljivosti

Svi koji su ljubitelji prirode i traže bijeg od svakodnevne rutine trebaju ovog ljeta samo zaviriti u INSIDE Magazin koji nudi inspiracije za nezaboravne...

Putovanja

Vojvodina spada među najravnije dijelove Srbije. Upravo zbog prostrane Panonske nizine, njeni stanovnici njeguju opuštenost u druženju, boravke u prirodi i zelenilu, uz rijeke...

Putovanja

Svaki peti Hrvat boji se i krađe podataka o kartici, kao i krađe sredstava s računa.

Putovanja

Otkrijte čari Obonjana, otoka u šibenskom arhipelagu, gdje povijest i netaknuta priroda stvaraju savršenu oazu bijega i nezaboravnog odmora

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.