Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Cvjetna rapsodija Monetovog vrta u Givernyju

Najljepša FREYWILLE impresionistička cvjetna rapsodija je kolekcija nakita Hommage à Claude Monet.

Kombinacija umjetnosti i nakita često rezultira spektakularnim kreacijama koje nadahnjuju i očaravaju. Tako nas već desetljećima FREYWILLE očarava svojim luksuznim kreacijama od umjetnički oslikanog emajla. Najljepša FREYWILLE impresionistička cvjetna rapsodija je kolekcija nakita Hommage à Claude Monet. Baš poput Monetovih slika, ona je sanjiva, nježna, laganih i skladno pretapajućih boja.

Odražava slikarevu čežnju da kroz  svoje slike  prikaže  „nedostižno”, ljepotu upravo onog trenutka dok zaranja kistom u boju. Kolekciju čini nekoliko setova nakita, a nas su najviše oduševili Orangerie i The Bridge koji nas vode u Monetovo carstvo prosperiteta, mogućnosti i boja – njegov vrt u Givernyju. 

Monetov vrt sastojao se od dviju cjelina: cvjetnog vrta (Le Clos-Normand) i vrta s vodenim površinama (Le Jardin d’Eau). Ovaj potonji je  odraz Monetove inspiracije  dalekim Japanom. Površinu jezera prekrio je lopočima, oko njegove krivudave obale zasadio je japanske božure, bambus i vrbe, a preko jezerca podigao je drveni most po uzoru na mostove koje je vidio na japanskim drvorezima. Taj osunčani, zeleno obojeni most, iznad kojega bi se u proljeće širile raskošne grane glicinije, postao je Monetovo omiljeno mjesto za slikanje i čest motiv njegovih slika.

Svaki komad nakita iz seta The Bridge vjerno prenosi Monetove impresionističke poteze kistom, a posebno oduševljava  bajkovita impresija neba koje se kristalno jasno odražava  i sjaji na vodi. Umirujuće svjetlucanje svjetlosti na površini jezerca čini se gotovo opipljivim, a ostvareno  je korištenjem specijalnih mješavina boja i  sedefastim pigmentom. Kompoziciju zlatnog jezera okrunjenog lopočima i trskom zaokružuje bujno cvijeće  živopisnih boja, te tirkizna silueta japanskog mosta.

Setom Orangerie FREYWILLE uspijeva dočarati uranjanje u Monetove lopoče, u  beskonačnu sliku bez  granica, koja okružuje  promatrača i nastavlja se na sve strane, a predstavlja  slikarovu  želju  da “uhvatiti”  stanje duševnog mira i  potpune opuštenosti  koje je osjećao boraveći  u svom vrtu. Dizajn ovog seta oduzima dah stotinama vibrirajućih nijansi plave boje  i beskrajnim nizom zlatnih tonova koji prikazuju svjetlucanje lopoča na površini vode tijekom zalaska sunca.

Claude Monet je bio francuski slikar i jedan od vodećih slikara impresionizma.  Slikajući pod otvorenim nebom i istražujući promjene svjetlosti, postao  je poznat kao “slikar svjetla”. U svojim djelima pokušao je obuhvatiti prirodu onakvom kakva mu se činila u danom trenutku. Eksperimentirao  je sa svjetlom i sjenama i njihovom promjenom tijekom dana. Monet se koristio jakim bojama koje nije miješao. Nanosio ih je na platno kratkim potezima kista. Njegov vrt u Givernyju, s lopočima i japanskim mostom, postao je inspiracija za mnoge umjetnike i dizajnere, uključujući i FREYWILLE.

FREYWILLE kolekciju Hommage à Claude Monet možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE  buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu,  Preradovićeva 2.  Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Modne fotografije i video nadahnute FREYWILLE kolekcijom  Hommage à Claude Monet snimio je  talentirani fotograf Ante Odak, styling potpisuje Ivana Pavić, šminku Sonja Kvesić, a u ulozi modela je prelijepa Emma Galogaža.

Ne propustite

Fashion report

Islands&Co., poznati brend nakita posvećen ljepoti i duhu hrvatskih otoka, predstavio je svoju novu kampanju s ljubavnom pričom između Lastova i Visa.

Dobar posao

Najveća industrija današnjice, influencer industrija, procvjetala je tijekom zadnjih 20 godina, preoblikujući način na koji se informacije plasiraju i stvaraju.

Fashion report

Sinonim za elegantan i ženstven stil, talijanski modni brend PINKO, otvorio je novu ekskluzivnu modnu destinaciju u samom srcu Zagreba, uz već postojeću u...

Moda

Fashion&Friends, najpoznatiji multibrand koncept kao i  Fashion Company, vodeća modna kompanija u jugoistočnoj Europi slavi, a kada Fashion Company slavi, slavimo svi!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.