Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Cvjetna rapsodija Monetovog vrta u Givernyju

Najljepša FREYWILLE impresionistička cvjetna rapsodija je kolekcija nakita Hommage à Claude Monet.

Kombinacija umjetnosti i nakita često rezultira spektakularnim kreacijama koje nadahnjuju i očaravaju. Tako nas već desetljećima FREYWILLE očarava svojim luksuznim kreacijama od umjetnički oslikanog emajla. Najljepša FREYWILLE impresionistička cvjetna rapsodija je kolekcija nakita Hommage à Claude Monet. Baš poput Monetovih slika, ona je sanjiva, nježna, laganih i skladno pretapajućih boja.

Odražava slikarevu čežnju da kroz  svoje slike  prikaže  „nedostižno”, ljepotu upravo onog trenutka dok zaranja kistom u boju. Kolekciju čini nekoliko setova nakita, a nas su najviše oduševili Orangerie i The Bridge koji nas vode u Monetovo carstvo prosperiteta, mogućnosti i boja – njegov vrt u Givernyju. 

Monetov vrt sastojao se od dviju cjelina: cvjetnog vrta (Le Clos-Normand) i vrta s vodenim površinama (Le Jardin d’Eau). Ovaj potonji je  odraz Monetove inspiracije  dalekim Japanom. Površinu jezera prekrio je lopočima, oko njegove krivudave obale zasadio je japanske božure, bambus i vrbe, a preko jezerca podigao je drveni most po uzoru na mostove koje je vidio na japanskim drvorezima. Taj osunčani, zeleno obojeni most, iznad kojega bi se u proljeće širile raskošne grane glicinije, postao je Monetovo omiljeno mjesto za slikanje i čest motiv njegovih slika.

Svaki komad nakita iz seta The Bridge vjerno prenosi Monetove impresionističke poteze kistom, a posebno oduševljava  bajkovita impresija neba koje se kristalno jasno odražava  i sjaji na vodi. Umirujuće svjetlucanje svjetlosti na površini jezerca čini se gotovo opipljivim, a ostvareno  je korištenjem specijalnih mješavina boja i  sedefastim pigmentom. Kompoziciju zlatnog jezera okrunjenog lopočima i trskom zaokružuje bujno cvijeće  živopisnih boja, te tirkizna silueta japanskog mosta.

Setom Orangerie FREYWILLE uspijeva dočarati uranjanje u Monetove lopoče, u  beskonačnu sliku bez  granica, koja okružuje  promatrača i nastavlja se na sve strane, a predstavlja  slikarovu  želju  da “uhvatiti”  stanje duševnog mira i  potpune opuštenosti  koje je osjećao boraveći  u svom vrtu. Dizajn ovog seta oduzima dah stotinama vibrirajućih nijansi plave boje  i beskrajnim nizom zlatnih tonova koji prikazuju svjetlucanje lopoča na površini vode tijekom zalaska sunca.

Claude Monet je bio francuski slikar i jedan od vodećih slikara impresionizma.  Slikajući pod otvorenim nebom i istražujući promjene svjetlosti, postao  je poznat kao “slikar svjetla”. U svojim djelima pokušao je obuhvatiti prirodu onakvom kakva mu se činila u danom trenutku. Eksperimentirao  je sa svjetlom i sjenama i njihovom promjenom tijekom dana. Monet se koristio jakim bojama koje nije miješao. Nanosio ih je na platno kratkim potezima kista. Njegov vrt u Givernyju, s lopočima i japanskim mostom, postao je inspiracija za mnoge umjetnike i dizajnere, uključujući i FREYWILLE.

FREYWILLE kolekciju Hommage à Claude Monet možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE  buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu,  Preradovićeva 2.  Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na www.freywille.com ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Modne fotografije i video nadahnute FREYWILLE kolekcijom  Hommage à Claude Monet snimio je  talentirani fotograf Ante Odak, styling potpisuje Ivana Pavić, šminku Sonja Kvesić, a u ulozi modela je prelijepa Emma Galogaža.

Ne propustite

Fashion report

Haljina kao omiljeni ženski modni komad glavni je motiv najnovije Anovi kolekcije koja ostavlja bez daha.

Fashion report

Nenad Sovilj ponovno oduševljava svojim nakitnim reinterpretacijama antičke mitologije.

Fashion report

Glumica i dizajnerica, Katarina Baban održala je drugu samostalnu reviju svog brenda Lilith i zapadni dio Zagreba pretvorila u prvi mali čarobni raj, transformirajući...

Moda

Dizajnerica Rene Krasnić Velicki predstavila je kolekciju koja zrači odvažnošću i samopouzdanjem, potičući žene da kroz svoj stil izraze svoje stavove i osobnost.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.