Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Cvjetni ukrasi za stol s božićnim zvijezdama

Božićne zvijezde su u jesenskim i zimskim mjesecima savršen cvjetni ukras za stol.

Za savršeni svečani obrok koji privlači sva osjetila, dekoracija stola jednako je važna kao i izbor jela i pića. Božićne zvijezde su u jesenskim i zimskim mjesecima savršen cvjetni ukras za stol. Ljepota njihovih raznobojnih, zvjezdastih brakteja parira svakom pravom cvijetu.  

Božićne zvijezde dolaze u raznim bojama i oblicima te se mogu postaviti na razne načine. Bilo u vazi ili posudi, kao zasebna biljka ili u kombinaciji s drugim zimskim cvjetnicama, kreativne mogućnosti s božićnim zvijezdama su beskrajne. Stručnjaci iz Stars for Europe (SfE) predstavljaju cvjetne dekoracije stolova s božićnim zvijezdama u raznim bojama i stilovima.

Bajkoviti svečani stol u rumenim tonovima

Glavnu ulogu u ovom bajkovitom središnjem postavu stola u nježnim rumenim tonovima igraju rezane božićne zvijezde. Kuglice, pribor za jelo, svijeće te vintage kristalne čaše i vaze stvaraju uzbudljiv kontrast modernom, ručno izrađenom božićnom drvcu u pozadini.

Na svakome mjestu gosta dočekuju izrezana božićna zvijezda u koraljnoj boji i grančica eukaliptusa. Posuđe u vintage stilu i pločica s imenom od smeđeg filca stvaraju retro atmosferu.

Savjet: kako bi tanjuri ostali čisti, omotajte stabljiku božićne zvijezde zelenom trakom ili je stavite u cjevčicu napunjenu vodom.

Koraljni i grimizni san: ovaj aranžman od rezanih božićnih zvijezda, svijeća i ukrasne panicum trave teško je nadmašiti kada je riječ o blagdanskoj ljepoti.

Romantični vintage stol u nježno ružičastoj boji

Ružičasta, blijedo zelena i bijela boja daju ovom svečanom stolu romantičan izgled. U središtu stola pogled privlači pladanj pun mini božićnih zvijezda u ručno izrađenim papirnatim vrećicama te zumbuli i voštani češeri. Spiralne svijeće u zlatnim držačima, raskošno cvjetajuće božićne zvijezde u usklađenim žardinjerama te glazirani rambutan i kuglice pamuka razbacane po stolu čine savršeno postavljen stol.

Desno: mini božićna zvijezda u ručno izađenoj papirnatoj vrećici na ovom romantičnom vintage slavljeničkom stolu predstavlja gestu dobrodošlice i dar u jednom.

Prirodna elegancija s krem božićnim zvijezdama

Elegantan i prirodan u isto vrijeme, ovaj raskošno postavljeni stol ukrašen je božićnim zvijezdama u krem boji, cik-cak grmovima (muehlenbeckia astonii) i kukurijecima u različitim veličinama. Dodajte mahovinu, češere, grančice smreke i echeveriju, kao i snježni sprej i kuglice u usklađenim bojama. Dvobojne bijele i zelene konusne svijeće daju atmosfersko svjetlo.

Sjajni reprezentativni komad s crvenim božićnim zvijezdama

Postavljena u sredinu stola, zdjela sa zasađenim božićnim zvijezdama daje sjajan dojam na svečanom božićnom stolu. Smrekove grane, orasi i jabuke raspoređene u zdjelu i oko nje čine savršeno postavljen prirodni stol. Savjet: različite nijanse crvene i različiti oblici lišća na božićnim zvijezdama i borovim granama čine dinamičniji aranžman.

Božićno drvce obrubljeno malim božićnim zvijezdama i nizom svjetala, vodoravno obješeno iznad stola, čini fantastičan dodatak sobama s visokim stropovima. Viseće grane šipka vizualno premošćuju prazninu do zdjele s božićnim zvijezdama na stolu.

Božićne zvijezde kao rezano cvijeće

Bilo da su pojedinačno u vazi, kao cvjetni aranžman ili u buketu, rezane božićne zvijezde imaju jako dug vijek trajanja u vazi. Njihove zapanjujuće brakteje ostat će svježe oko dva tjedna ukoliko zaustavite curenje mliječnog soka iz stabljika neposredno nakon rezanja. Kako biste to učinili, najprije uronite stabljike u vruću vodu od oko 60 °C na otprilike pet sekundi, a zatim ih odmah uronite u hladnu vodu.

Za više ideja za svečano postavljanje stola s božićnim zvijezdama te puno drugih informacija i savjeta za ukrašavanje ove biljke koja cvjeta zimi posjetite: https://www.starsuniteeurope.eu.

Više

Moj dom

Skandinavski stil voli prirodne boje i organske materijale koji odražavaju poštovanje prema prirodi.

Moj dom

Stil uređenja može značajno utjecati na toplinu doma, baš kao i primjena odgovarajućih boja, materijala i dekorativne rasvjete.

She Book Club

„Moj hygge dom“ nova je inspirativna knjiga uspješnog autora koji je popularizirao koncept hyggea.

Moj dom

Štetni spojevi znatno se mogu umanjiti ako obogatite vaš životni prostor sobnim biljkama koje, osim što pročišćavaju zrak, prostor čine ugodnijim i ljepšim za...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.