Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Daddyhood Europe: Šveđanin i Hrvat sa svojim dvogodišnjacima na Krku kreću u pustolovinu života

Pustolovini su dali ime „Daddyhood Adventure – Island of Krk“. Njome žele nadahnuti očeve diljem svijeta da preuzmu aktivniju ulogu u brizi i odgoju svoje djece, te poduprijeti one koji su se već odlučili za aktivno očinstvo.

Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni pripremaju se za pustolovinu života. U subotu 28. kolovoza 2021. godine sa svojom će dvogodišnjom djecom krenuti u obilazak otoka Krka pješice i na biciklu. U sedam dana namjeravaju prevaliti 150 kilometara. Pickelner će se pritom 24 sata na dan samostalno brinuti o svojem sinu, a Manzoni o svojoj kćeri.

Pustolovini su dali ime „Daddyhood Adventure – Island of Krk“. Njome žele nadahnuti očeve diljem svijeta da preuzmu aktivniju ulogu u brizi i odgoju svoje djece, te poduprijeti one koji su se već odlučili za aktivno očinstvo.

„Detaljno planiramo rutu oko otoka Krka. Ovo neobično putovanje našim dvogodišnjacima želimo učiniti čim zanimljivijim. Želimo da im ono bude ugodno i veselo te da s nama otkrivaju prirodu, čari kampiranja i bicikliranja. Uz to trebamo se zdravo i pravilno hraniti te spavati u dobrim uvjetima, bez obzira na ograničenja koja nam putovanje biciklima i hodanjem donosi. Zahvalni smo timu koji će nas pratiti u toj pustolovini. On će nam pomoći u prijevozu potrepština kako bismo se mi mogli koncentrirati na animiranje naših malih istraživača”, rekao je Marino Manzoni svjestan da će im avantura donijeti sreću, ali i izazove.

Budući da je dobivši kćer osjetio da je uloga očeva u životu djece u mnogim društvima daleko manja od uloge majki te da u javnosti nema dovoljno potpore i sadržaja za tate, s Pickelnerom je osnovao organizaciju Daddyhood Europe. Ona je posvećena podizanju svijesti javnosti o važnosti aktivnog očinstva i ravnopravnog roditeljstva diljem Europe.

„Kao tate s kratkim, ali vrijednim iskustvom od dvije godine, navikli smo se nositi s uspavljivanjima, hranjenjima, izletima, pelenama i prehladama, ali pustolovina na Krku svemu donosi novu dimenziju. Moramo misliti na sve dječje i naše potrebe, a pritom pokušati i uživati u svemu te snimiti našu poruku koja će otputovati u svijet. Mame su nam u planiranju bile velika podrška, ali tijekom avanture sedam će dana biti slobodne kako bismo kao tate pokazali da u ovoj velikoj odgovornosti uživamo i da se s njom dobro nosimo”, kazao je Pickelner.

Marino Manzoni s kćeri

Brižni očevi cijelu avanturu žele snimiti te napraviti dokumentarni film. Zbog toga su na platformi Indiegogo pokrenuli kampanju masovnog financiranja kojom prikupljaju 25.000 kuna:

https://igg.me/at/DaddyHoodAdventure/emal/27335947

Projekt će financijski poduprijeti turističke zajednice s otoka Krka, neke tamošnje tvrtke, ali i neke međunarodne.

Zainteresirani će avanturu moći pratiti na društvenim mrežama organizacije Daddyhood Europe. Avanturistima će se na nekim dionicama moći pridružiti i drugi tate s djecom.

Na slične aktivnosti Daddyhood Europe očeve je poticao utrkom Dadathlon. U tu se utrku do sada uključilo 400 tata iz 24 zemlje diljem svijeta.

Više

Putovanja

Od 1185 otoka u Hrvatskoj samo se jedan naziva zlatnim.

Putovanja

Vožnja biciklom, ma koliko dobar ili manje vješt biciklist bili, odličan je način da se opustite, zabavite, provedete kvalitetno vrijeme u prirodi sami ili...

Dizajn

Casa Lei nalazi se na najvišoj točki popularne destinacije na Krku i ima pogled kojem je teško odoljeti.

Duh i tijelo

Ozdravite uz blato i toplo more.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.