Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks i osjećaji

Daleki Istok i tajne seksualnosti

Istočnjačke mudrosti o seksualnoj energiji kao putu do zdravlja i vitalnosti.

Unatoč otvorenim seksualnim sadržajima koji su prisutni na svakom koraku, današnjem su društvu, u pogledu ovih tema, još uvijek svojstveni frustracija, kompleksi, stid i neznanje. Čini se kako čitavome svijetu, a naša zemlja ovdje svakako nije iznimka, nedostaje dublje razumijevanje moćne sile zvane ljudska seksualnost.

Ako se ne shvati i ne ostvaruje na ispravan način, spolni život, unatoč ljubavi prisutnoj u vezi, nerijetko biva uzrokom nezadovoljstva, razočarenja i ljutnje.

Put do zdravlja i vitalnosti

U tradicijama dalekog istoka, poglavito taoističkoj – drevnoj kineskoj tradiciji, na seksualnost se gleda veoma drugačije nego na Zapadu. U njihovom poimanju spolnosti nema govora o grijehu. Seksualna energija smatra se putem do zdravlja i vitalnosti kao i duhovnog uzdizanja.

Taoisti smatraju kako svijet grade dvije suprotne sile koje čine cjelinu i stalno teže međusobnom skladu. Ove sile nazvane su jin i jang, a predstavljene su poznatim krugom u kojem se crna i bijela polovica međusobno nadopunjuju i prožimaju.

seks

Jin i jang

Muškarac i žena predstavljaju suprotnosti, komplementarne polovice cjeline. Oni su za taoiste zemaljska manifestacija kozmičkih kreativnih sila. Muškarac predstavlja jang ili nebo, a žena jin ili zemlju. Kad se oni sjedine u seksualnom činu, nebo i zemlja se spajaju.

Prema taoističkoj tradiciji, kada naučimo kako seksualnu energiju pretvoriti u či – životnu energiju koja po energetskim meridijanima teče cijelim tijelom i hrani organe, možemo neizmjerno povećati svoju vitalnost, poboljšati zdravlje i produžiti život.

Potrebno je prvo svladati tehnike koje radite sami, jer je energija za vrijeme spolnog čina mnogo intenzivnija te stoga zahtjeva određenu vještinu i samokontrolu. Osobama koje su se odlučile za celibat ove tehnike omogućuju da u potpunosti transformiraju i sublimiraju seksualnu energiju te izbjegnu frustraciju zbog nemogućnosti ispoljavanja seksualnog poriva i potencijalne probleme zbog njegovog potiskivanja. Također, žene pomoću njih mogu ovladati i svojim menstrualnim ciklusom.

Tehnikama za partnere teži se postizanju potpunog orgazma, koji, za razliku od genitalnog, diže energiju u mozak te hrani i pomlađuje cijelo tijelo. Na taj način, ne samo što je užitak višestruko veći, nego se čuva i izmjenjuje sva pobuđena energija. To je moguće stoga što muškarac ne izbacuje sjeme te time ne gubi erekciju pa je seksualni čin moguće znatno produžiti.

Vatra i voda

No nužno je i razumijevanje razlika između muškog i ženskog spola. Seksualno, muškarci su poput vatre – brzo se zapale, planu i ugase se. Žene su pak poput vode – dugo se zagrijavaju i duže ostaju vruće. Ženama je stoga potrebna predigra, nježno milovanje i strastveni zagrljaji, jer, potrebno je vrijeme kako bi vatra zagrijala i zaključala vodu.

Uz poznavanje potreba našeg partnera, poštovanje i iskrenu komunikaciju te nešto truda i vremena uloženog za usvajanje relativno jednostavnih drevnih tehnika, naš odnos može doseći istinski sklad, emotivnu bliskost i ispunjenje te nam donijeti vitalnost, zdravlje i dugovječnost.

Izvor Divine Energy Park

Više

Seks

Jeste li se pitali kako vas neki ljudi mogu neodoljivo privlačiti, a pored drugih ostajemo hladnokrvni?

Duh i tijelo

Žene se najčešće o svojim problemima raspišu anonimno u malenim okvirima na društvenim mrežama.

Duh i tijelo

Predodžba o tome da vas netko zaskoči u mraku i siluje u grmu dobila je nove dimenzije, a silovanje se može dogoditi bez upotrebe...

Fashion report

Centar Kaptol bio je jedna od poznatih NEBO lokacija na koje se modna kuća ponovno vraća nakon velikog preuređenja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.