Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Damir Kedžo: Radim na tome da meni osobno ovo bude najbolji scenski nastup do sad

U subotu ćemo saznati tko će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu, a uoči subotnjeg spektakla u Opatiji čiji prijenos možete gledati u subotu navečer na HRT-u razgovarali smo s najvećim favoritom ove godine – Damirom Kedžom.

U subotu ćemo saznati tko će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu, a uoči subotnjeg spektakla u Opatiji čiji prijenos možete gledati u subotu navečer na HRT-u razgovarali smo s najvećim favoritom ove godine – Damirom Kedžom.

Nakon pobjede 2020. i nažalost otkazanog Eurosonga zbog pandemije, ove godine ponovno ste u utrci za predstavljanje Hrvatske na Eurosongu. Koliko se vaša nova pjesma, „Angels and Demons“ razlikuje od pjesme „Divlji vjetre“?

Pjesma ‘Angels and Demons’ po svemu se razlikuje od ‘Divlji vjetre’, prvenstveno brža je i meni vokalno puno izazovnija. Obje su mi jednako drage te sam sretan da je publika i nakon Dore 2020. prihvatila ‘Divlji vjetre’ te je ona obavezan dio mog koncertnog repertoara. ‘Angels and Demons’ je i meni osobno nešto novo, nešto izazovno… Vjerujem da su se kroz portale provukli komentari kako ovo nije ‘onaj stari Kedžo’, no nakon snimanja spota u Jordanu odlučio sam da je vrijeme da nastavim u autentičnijem smjeru u kojem imam apsolutno svu kontrolu nad kreativom te autorskim timom novih pjesama.

Što je po vama ključno za pobjedu na Dori?

Kada sam pobijedio 2020. pobjedi se nisam ni nadao. Danas smatram da postoji veliki broj parametara i faktora koji utječu na to. Mogao bih baš reći da se sve svede i na to ima li netko dobar dan. Također, mišljenja sam da je potreban ‘cijeli paket’, a to znači sva komunikacija s publikom prije nastupa, društvene mreže, kostim, scenski nastup… Treba kreirati dobru priču kroz glazbu, vizuale i scenografiju, a onda na kraju publika odlučuje.

Pjesmu su pisali Jaime Duffin, Kyler Niko, Stefan Celar i Victoria Jane Horn. Kako ste se odlučili za inozemne autore?

Suradnja se dogodila posve spontano s ekipom s kojom me spojila moja suradnica Anya koja je u Barceloni. Pjesma mi se svidjela na prvu i odlučio sam se za nju. Ove godine pripremam nove pjesme, novi studijski album tako da publika može očekivati puno novog materijala kojeg jedva čekam predstaviti.

Koja je pobjednička pjesma Dore vama najdraža?

Još uvijek pamtim nastupe Danijele Martinović i Doris Dragović. Za Doris uvijek kažem kako bih volio jednog dana snimiti duet. Mislim da su mi se urezali svi ti ‘kultni’ nastupi dok sam Doru pratio kao dijete. Baš zbog toga mogu reći da meni Dora osobno znači i da se doista pripremam za svoj nastup te ništa ne prepuštam slučaju.

Pripremate li efektan scenski nastup?

Za scenski nastup i njegovu režiju je zadužen Igor Barberić. S Igorom sam već surađivao na televizijskim showovima i od prve do kliknuli s jednakim idejama i energijom.

Za kostim je zadužena Matija Vuica koja je u posljednjih mjesec dana dala sve od sebe da osmislimo nešto drugačije, a opet nešto što će biti jako efektno uz pjesmu. Radim na tome da meni osobno ovo bude najbolji scenski nastup do sad. Radoholičar sam i perfekcionist te me motivira na sceni predstaviti nešto drugačije.

Više

Zanimljivosti

Jedna takva zabava, pod nazivom Sunset in a glass, održala se sinoć u zagrebačkoj La Grmi, a kao inspiracija poslužila je čarobna Italija.

Fashion report

Nakon što su njene haljine osvojile Hollywood, dizajnerica Matija Vuica se prihvatila novog izazova i prihvatila je poziv Damira Kedže da izradi njegov kostim za nastup na ovogodišnjoj...

Zanimljivosti

Nakon što su obavljene sve pjesme s ovogodišnje Dore, hrvatskog izbora za Pjesmu Eurovizije, Damir Kedžo se prometnuo u jednog od najvećih favorita ove...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.