Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zanimljivosti

Dan prodavaonica ploča obilježit će se 23. travnja uz posebnu promociju vinila „Ja sam žena“

Koliko puta smo u životu sreću i utjehu pronalazili u stihovima najdražih nam autora?

Koliko puta smo u životu sreću i utjehu pronalazili u stihovima najdražih nam autora? Glazba je jednostavno sastavni dio svih nas i rijetko ćete naći osobu koju ona ne upotpunjava i koja nema pjesme koje poistovjećuje s ljudima ili posebnim trenucima. Isto tako, svi mi imamo barem jedan glazbeni album koji možemo neumorno slušati – bilo da je riječ o vinilu ili CD-u. U znak obilježavanja značaja glazbenih albuma i prodavaonica u kojima se oni mogu kupiti u svijetu i u Hrvatskoj se slavi Dan prodavaonica ploča (Record Store Day), ove godine 23.travnja.

Taj dan se počeo slaviti u Sjedinjenim Američkim Državama od 2007. godine, a u Hrvatskoj se obilježava od 2016. u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i diskografa. Ove godine središnje događanje s kojim će se obilježiti taj dan bit će promocija vinilnog izdanja „Ja sam žena“ koji je svojevrstan nastavak na knjigu koju je izdala Hrvatska diskografska udruga pod nazivom „73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji“ autora Zlatka Turkalja-Turkija.

Na promociji koja će se održati u centru Zagreba na sam Dan prodavaonica ploča govorit će autor knjige i urednik vinilnog izdanja, Zlatko Turkalj Turki, Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor Croatia Recordsa, Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica programa Hrvatskoga radija te glazbene dive: Meri Cetinić, Gabi Novak, Jasna Zlokić te Mia Dimšić.

Jasna Zlokić, NikolaKnezević

Osim glavnog događanja, dodatnu podršku obilježavanju Dana prodavaonica ploča, a samim time i djelovanju hrvatskih diskografa, dat će i ambasadori za 2022. godinu: Matija Cvek, Zdenka Kovačiček, Daleka obala, Luce, Ivan Dečak (Vatra), Silvije Glojnarić (Zagreb Jazz Quartet) i Tina Vukov, a za sve zainteresirane posjetitelje u svim music shopovima organizirat će se prigodni popusti, glazbeni nastupi te druženja s izvođačima. Osim prigodnih popusta u prodavaonicama, posebne popuste za Dan prodavaonica ploča diskografi će organizirati i na svojim web shopovima.

Sve novosti o popustima i aktivnostima koje će pratiti Dan prodavaonica ploča možete pratiti na društvenim mrežama Hrvatske diskografske udruge i ambasadora projekta, CMC televiziji kao i posebnoj emisiji Zlatka Turkalja-Turkija koja će biti emitirana ususret Danu prodavaonica ploča 21. travnja na Hrvatskom radiju 2. program.

Iskoristite priliku i 23. travnja uživajte u glazbenim notama, nastupima svojih omiljenih izvođača i ostvarite popuste na kupnju glazbenih ploča –  jer glazba je najljepša hrana za dušu.

Više

Zanimljivosti

Ono bez čega pravi ljubitelji avantura i otkrivanja novih destinacija ne mogu zamisliti svoja putovanja je njihova omiljena glazba

Kultura

Glazbena jutra su novi projekt čije su začetnice ravnateljica glazbene škole Glazbaonica Ljubav Petra Heisinger (ili kako ju djeca vole zvati – teta Nota)...

Zanimljivosti

Glazba, čudesan spoj melodije i riječi, poput vjernog je prijatelja koji nas prati kroz život.

Zanimljivosti

Yamaha Music School pruža jedinstvenu mogućnost učenja i usavršavanja za sve one koji žele uštedjeti vrijeme, učiti u grupi, svirati i pjevati s bilo...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.