Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Davor Gerbus: Duhovnost kojom su stanovnici Balija okruženi i neopterećenost svakodnevicom nešto je što se ne može pronaći nigdje na svijetu

Jedan od naših najpoznatijih influencera, Davor Gerbus nedavno se vratio s Balija, otoka bogova. Kakvi su dojmovi, zašto se opet vratio na Bali, pročitajte u intervjuu.

Jedan od naših najpoznatijih influencera, Davor Gerbus nedavno se vratio s Balija, otoka bogova. Kakvi su dojmovi, zašto se opet vratio na Bali, pročitajte u intervjuu.

Nedavno si se vratio s Balija. Ponovnoj si se vratio na taj otok. Što te toliko privlači tamo?

Energija i ljudi. Bali je ono mjesto na koje jednom kada odeš, ništa više nije isto. Taj mir koji tamo osjećaš je nešto drugačije. Čovjek bi pomislio da nakon dva povratka taj osjećaj prođe, no mene samo veže sve više!

Kako planiraš i organiziraš putovanja – sam ili uz pomoć agencije?

Generalno sva putovanja organiziram samostalno jer agencije većinom ne nude sve što želim. Na nekoliko sam dalekih putovanja išao s agencijom jer je bilo lakše prepustiti sve drugima da organiziraju, no požalio sam. Agencije su super za obiteljska putovanja i aranžmane po Europi i za ljetovanja u što sam se i sam uvjerio prošle godine jer sam s agencijom putovao cijelo ljeto po Turskoj, Grčkoj i Egiptu.

Kakvu hranu preferiraš?

Ja sam jednostavna osoba i to pojašnjava činjenica da mi je najdraže jelo pohano bijelo meso i riža. Veseli me ukusna pohana hrana i također volim sve verzije krumpira. Nisam neki ljubitelj salata ali volim rajčicu! Često se šalim da kada ne mogu pronaći ništa na meniju onda može bilo što s kids menija.

Koje mjesto te je najviše oduševilo na Baliju?

Od svih mjesta, najviše se u mene utisnula Nusa Dua, zbog svoje predivne mirne prirode, blizine oceana i tihih plaža. Najljepša jutra u životu pamtim baš od tamo.

Jeste li uspjeli imati kontakt s lokalnim stanovništvom? Kakav je Bali za život?

Još pri prvom posjetu 2018. godine upoznali smo lokalno stanovništvo i s njima razgovarali o otoku, njegovoj prošlosti te kulturi. Taj nas je susret moram priznati najviše i zbližio s ovim otokom. Ta duhovnost kojom su oni okruženi i neopterećenost svakodnevicom nešto je što se ne može pronaći nigdje na svijetu. S obzirom na to da se Bali modernizirao u posljednjih 10 godina, savršeno je mjesto za život Tamo ti apsolutno ništa ne fali.

S obzirom na to da sam lockdown proveo baš tamo, mogao sam osjetiti kako je to živjeti na Baliju i moram priznati, to mi je postao neki cilj za budućnost.

Što za tebe znače putovanja?

Za mene su putovanja bogatstvo. Upoznavanje novih ljudi, kultura, jezika, okusa, zvukova je nešto neprocjenjivo.

Osim Balija, koja druga destinacija je na tebe ostavila najveći dojam?

Od dalekih destinacija također mi se jako svidio Zanzibar. Jedno od najljepših mora vidio sam baš tamo i ta netaknuta priroda daje dojam kao da je vrijeme stalo.

Kako se opuštaš?

Za mene je opuštanje dan bez obaveza. Da se ustanem kada god želim, jedem što god želim i da ne moram raditi ništa. Najčešće takve dane provodim uz filmove ili serije i prijatelje koji jednako tako uživaju sa mnom.

Tri serija/filma koje si pogledao pod zadnje?

The Last of Us, You, Manifest – tri su serije koje sam u zadnje vrijeme odgledao i oduševljen sam sa sve tri. Tople preporuke svima!

Baviš se influencer marketingom. Što Davor radi kada ne radi?

Ako ne radim, spremam po kući, družim se s meni dragim ljudima, gledam filmove ili serije Ili spavam… Jako volim spavati hahah.

Ne propustite

Putovanja

Od ravnog sjevera do brdovitog juga, od zelenila prostrane ravnice do visina moćnih planina, u Srbiji se kriju brojne tajne koje čekaju znatiželjne goste...

Putovanja

Iako će mnogi do godišnjeg odmora morati još malo pričekati, to nije razloga da za vikend ne pobjegnete s obitelji na more.

Putovanja

Gotovo sve turističke atrakcije imaju brojne pozitivne recenzije, ali i mnogo negativnih pa se često pitate je li neka vrijedna posjete.

Putovanja

Neki ga zovu i balkanskim Berlinom, jer je atmosfera na svakom koraku inspirativna, a energija koju ovdje osjećate gotovo zarazna

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.