Dean Pelić: Vrati se Sebi, to je jedino što moraš

Mala je vjerojatnost da već do sada niste čuli za Deana Pelića i njegovu knjigu “Njegova strana priče Tebi”. Ne treba napominjati kako je knjiga je oduševila tisuće čitateljica i čitatelja te ih potaknula na neka nova razmišljanja.

Već smo najavili njegovu novu knjigu „Sebi“ i iskoristili priliku postaviti mu par pitanja.

Kako bi opisao sebe? Tko si ti: maneken, bloger, kolumnist, pisac ili voditelj?

Počeo s manekenstvom, tome dodao pisanje još negdje u osnovnoj školi, nastavio s kolumnom, prebacio se na knjigu, počeo s radom kao televizijski voditelj, izdao drugu knjigu… i tko zna što mi sve još dolazi.

Mislim, ja znam, ali u svakom slučaju zašto se ograničiti samo na jedno, kad možeš biti, odnosno, imati sve. Sve je u stavu. A moj je takav da mogu sve ako hoću.

Izašla je nova knjiga. Je li prerano pitati za planove?

Pa zapravo i je i nije. Prvi sljedeći korak je izlazak prijevoda prve knjige na engleski jezik s obzirom na to da postoji jako velika potražnja za istim. A onda još svašta nešto. Uvijek je nešto u planovima, uvijek se nešto realizira…


Ti nisi među onim muškarcima koji kriju emociju. Kakvi su muškarci današnjice?

Nisam ne, to se već odavno dalo zaključiti. Svi smo ljudi, ispod kože jednaki. Svi imamo emocije, to je normalna ljudska priroda. Ako misliš da nemaš emocije, nešto opako ne štima s tobom. Muškarci danas? Puno toga ovisi o podneblju, gdje su rasli…(LOL)

Mislim da su vani znatno više osvješteniji po pitanju emocija, a same time i svoje muškosti, nego kod nas.

Jesu li žene današnjice opterećene? Moda, starenja, partneri, djeca?

Jesu, nažalost. Ima jedan tekst u novoj knjizi „Sebi“, kojeg sam baš napisao s tim ciljem. Iznerviran, ja kao muškarac, što se sve ženama danas nameće. Moraš ovo, moraš ono, nemoj ovako, napravi onako. A ja, odnosno knjiga Sebi kaže, ne moraš ti apsolutno ništa. I to je cijeli lajtmotiv knjige. Moraš samo ono što ti misliš da moraš, sve drugo je nebitno u tvojoj realnosti.

Vrati se Sebi, to je jedino što moraš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dean Pelić (@deanpelic)