Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravstveni karton

DiaHelp – aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom

DiaHelp je prva hrvatska i u svijetu jedinstvena, sasvim besplatna, mobitel aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom.

Dijabetes je prošle godine u Hrvatskoj bio treći uzrok smrti među bolestima. Taj podatak, kao i činjenica da je, kao kod malo koje druge bolesti, samoregulacija pacijenta od presudne važnosti, ukazuje na izuzetan značaj koji nova aplikacija može imati u poboljšanju kvalitete i spašavanju života dijabetičara kojih je, po procjenama, u Hrvatskoj danas približno pola milijuna. Život s dijabetesom zahtijeva iznimnu odgovornost i ovisnost o medicinskim pomagalima i lijekovima. Kvaliteta života i osjećaj sigurnosti ovise o dostupnosti opreme bez koje osoba s dijabetesom ne može preživjeti i pomoći drugih dijabetičara u slučaju nužde.

DiaHelp aplikacija osmišljena je tako da osigurava brzu i učinkovitu pomoć u slučaju gubitka medicinskih pomagala o kojima ovisi život dijabetičara, u akutnim i po život opasnim stanjima ketoacidoze i hipoglikemije, ali i podršku i međusobno umrežavanje dijabetičara, a ujedno je i izvor najnovijih vijesti u svijetu dijabetesa u kojem je tehnološki napredak tijekom posljednjih desetljeća značajno povećao kvalitetu i produljio život bolesnikâ.

DiaHelp jedinstvena, sasvim besplatna, mobitel aplikacija

Konkretno, u slučaju da član DiaHelp zajednice bude pokraden, izgubi, zaboravi ili uništi svoje pomagalo ili lijek (trakice, lancete, senzor, inzulin, igle…), uključivanjem SOS gumba na aplikaciji alarmira korisnike u blizini, s molbom za pomoć u opremi. U slučaju da se korisnik aplikacije osjeća loše, aktiviranje Panic gumba alarmira korisnike u blizini i šalje predefiniranu SMS poruku unaprijed odabranim članovima obitelji i prijateljima. Lokacija osobe u nevolji dio je poruke, a alarmirano može biti više osoba što povećava šansu da nužna pomoć stigne što brže.

Novootkriveni dijabetičar ili onaj koji se tek doselio u novi grad uz pomoć aplikacije može saznati da li u blizini ima drugih diahelpera, upoznati ih i s njima razmjenjivati savjete, iskustva i informacije. Pored toga, korisnicima aplikacije dostupne su najnovije vijesti iz svijeta dijabetesa, tekstovi o prehrani, tehnologiji, najnovijim metodama kontrole šećera u krvi, kao i priče o životu s dijabetesom s portala DiaHelp.net.

Aplikacija je dizajnirana za iPhone i Android pametne telefone i dostupna na App Store-u i Google Play-u. Nakon instalacije DiaHelp aplikacije na pametni telefon diahelper kreira profil u koji su uključeni bitni podaci o njegovom/njenom dijabetesu. Aplikacija koristi lokalni SMS sustav i najbolju dostupnu cloud tehnologiju. Popularizacija i veći broj korisnika, dijabetičara tipa 1 i tipa 2, ključni su faktori za postizanje cilja autora DiaHelpa a to je stvaranje široke zajednice korisnika koja si međusobno pomaže.

Suosnivači i kreatori DiaHelpa su: Davor Skeledžija urednik portala naInzulinu.com, Ivo Polić, Daniel Pavlović, te Andrijana Buklijaš Skeledžija.

Više

Zdravstveni karton

Međunarodna dijabetička federacija (IDF) navodi da je dijabetes postao "pandemija neviđenih razmjera koja izmiče kontroli i jedna od najbrže rastućih zdravstvenih kriza 21. stoljeća."

Savjeti stručnjaka

Već je dobro poznato da je jabuka odličan saveznik u postizanju savršenog zdravlja.

Zanimljivosti

Još donedavno ljudi su jeli manje, a kretali se više.

Savjeti stručnjaka

Ranija istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj tek 60 % oboljelih osoba uopće ima postavljenu dijagnozu tako da se procjenjuje da je ukupan broj oboljelih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.