Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

DiaHelp – aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom

DiaHelp je prva hrvatska i u svijetu jedinstvena, sasvim besplatna, mobitel aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom.

Dijabetes je prošle godine u Hrvatskoj bio treći uzrok smrti među bolestima. Taj podatak, kao i činjenica da je, kao kod malo koje druge bolesti, samoregulacija pacijenta od presudne važnosti, ukazuje na izuzetan značaj koji nova aplikacija može imati u poboljšanju kvalitete i spašavanju života dijabetičara kojih je, po procjenama, u Hrvatskoj danas približno pola milijuna. Život s dijabetesom zahtijeva iznimnu odgovornost i ovisnost o medicinskim pomagalima i lijekovima. Kvaliteta života i osjećaj sigurnosti ovise o dostupnosti opreme bez koje osoba s dijabetesom ne može preživjeti i pomoći drugih dijabetičara u slučaju nužde.

DiaHelp aplikacija osmišljena je tako da osigurava brzu i učinkovitu pomoć u slučaju gubitka medicinskih pomagala o kojima ovisi život dijabetičara, u akutnim i po život opasnim stanjima ketoacidoze i hipoglikemije, ali i podršku i međusobno umrežavanje dijabetičara, a ujedno je i izvor najnovijih vijesti u svijetu dijabetesa u kojem je tehnološki napredak tijekom posljednjih desetljeća značajno povećao kvalitetu i produljio život bolesnikâ.

DiaHelp jedinstvena, sasvim besplatna, mobitel aplikacija

Konkretno, u slučaju da član DiaHelp zajednice bude pokraden, izgubi, zaboravi ili uništi svoje pomagalo ili lijek (trakice, lancete, senzor, inzulin, igle…), uključivanjem SOS gumba na aplikaciji alarmira korisnike u blizini, s molbom za pomoć u opremi. U slučaju da se korisnik aplikacije osjeća loše, aktiviranje Panic gumba alarmira korisnike u blizini i šalje predefiniranu SMS poruku unaprijed odabranim članovima obitelji i prijateljima. Lokacija osobe u nevolji dio je poruke, a alarmirano može biti više osoba što povećava šansu da nužna pomoć stigne što brže.

Novootkriveni dijabetičar ili onaj koji se tek doselio u novi grad uz pomoć aplikacije može saznati da li u blizini ima drugih diahelpera, upoznati ih i s njima razmjenjivati savjete, iskustva i informacije. Pored toga, korisnicima aplikacije dostupne su najnovije vijesti iz svijeta dijabetesa, tekstovi o prehrani, tehnologiji, najnovijim metodama kontrole šećera u krvi, kao i priče o životu s dijabetesom s portala DiaHelp.net.

Aplikacija je dizajnirana za iPhone i Android pametne telefone i dostupna na App Store-u i Google Play-u. Nakon instalacije DiaHelp aplikacije na pametni telefon diahelper kreira profil u koji su uključeni bitni podaci o njegovom/njenom dijabetesu. Aplikacija koristi lokalni SMS sustav i najbolju dostupnu cloud tehnologiju. Popularizacija i veći broj korisnika, dijabetičara tipa 1 i tipa 2, ključni su faktori za postizanje cilja autora DiaHelpa a to je stvaranje široke zajednice korisnika koja si međusobno pomaže.

Suosnivači i kreatori DiaHelpa su: Davor Skeledžija urednik portala naInzulinu.com, Ivo Polić, Daniel Pavlović, te Andrijana Buklijaš Skeledžija.

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Još donedavno ljudi su jeli manje, a kretali se više.

Brinimo jedna o drugoj

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala.

Gastronomija

Heljda je nekada, uz krumpir, bila osnovna seljačka hrana, budući je vrlo jednostavna za uzgoj jer uspijeva na siromašnoj, jako pjeskovitoj zemlji s dosta...

Brinimo jedna o drugoj

Crni kim bogat je bjelančevinama, antioksidansima, vitaminima (B1, B2, B3) te brojnim mineralima, poput cinka, bakra, fosfora, željeza i kalcija.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.