Dizajn ne mora biti podložan prolaznim trendovima

Godinama je Božana Matić u Ljubuškom, gdje živi, s velikom ljubavlju izrađivala torbe od kože i to posve sama. Od početne ideje do završne izrade, sve je radila baš sama. BM naziv je brenda Božane Matić koja već godinama osmišljava i ručno izrađuje veoma posebne kožnate torbe. A kako bi doprla do kupaca nedostajala joj je još samo dobra fotografija.

Zato se pobrinuo njezin brat, Nikola Matić, inače vojni pilot, kojemu je fotorafiranje strast već godinama. Stoga je model za Božanine torbe, Maria Kolak, stala upravo pred objektiv njezina brata. A ova kolekcija koju vam predstavljamo, nazvana je baš po njoj – Maria.

bm10bm9bm8bm7

U ovom editorijalu nastojali smo kombinirati retro štih kojim odiše dizajn ovog modela s retro odjevnim kombinacijama od kojih su neke stare i po trideset godina, a sve zajedno uklopili smo u suvremeno uređen interijer minimalističkih linija. Na ovaj način stopili smo retro inspiraciju s modernim dizajnom i na taj način pokazali koliko su torbe nosive u sadašnje vrijeme, odnosno da dizajn ne mora biti podložan prolaznim trendovima, nego je u svojoj originalnosti stvoren da traje vječno’, kazala je dizajnerica Božana koja u izradi svojih torbi koristi kvalitetnu kožu, a odlikuju ih i precizna izrada, funkcionalnost te klasičan dizajn.

bm2bm3

A svoju prvu torbu, Božana je osmislila i izradila još 2003. i otada je polako gradila svoj brend kojemu je nadjenula ime po svojim inicijalima – BM. Do danas je osmislila i ručno izdradila (kasnije uz pomoć svog pomno odabranog tima) na tisuće torbi, koje nosi jednako toliko zadovoljnih žena.

bm1bm6bm13

Torbe koje predstavlja ovo ljeto inspirirane su retro chic stilom iz sredine prošlog stoljeća. Dostupne su u dvije veličine i to u većoj varijanti namijenjenoj za sve dnevne prilike u koju će lako stati sve što jednoj ženi treba tijekom obavljanja dnevnih zadataka te manje, prikladne kako za dnevni stil, tako i za večernje izlaske. Torbom dominira poklopac zaobljenih linija, a pažnju plijene i ukrasi od kožnih resica i metalnih lanaca. Osim u jednobojnoj verziji, što ove torbe čini prihvatljivim damama koje njeguju malo ozbiljniji modni izričaj, za one modno razigrane djevojke, tu su torbe u kombinaciji više boja i uzoraka kože.