Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Djeca i fizička aktivnost

Kada mi odrasli govorimo o nekoj fizičkoj aktivnosti, obično pomislimo na neku vrstu vježbanja.

Kada mi odrasli govorimo o nekoj fizičkoj aktivnosti, obično pomislimo na neku vrstu vježbanja. Obično mamama prvo padne na pamet, pilates, joga i njihove razne kombinacije. Međutim, za djecu fizička aktivnost znači kretanje. Trčanje, penjanje, vožnja biciklom, skakanje po lokvama ili spuštanje niz tobogan je sasvim dovoljno da zadovolji njihove potrebe. Razlog zašto je toliko bitno da se djeca kreću, je taj što potiče njihov fizički, ali i mentalni razvoj. Osim što tako jačaju mišiće i kosti, manje su sklona debljanju i zdravstvenim problemima. Nikako ne treba zaboraviti i da djeca koja se redovito kreću bolje spavaju, više surađuju, imaju manje ispada bijesa i lakše se koncentriraju.

A ni roditelji se ne moraju brinuti da će morati voditi svog malca na sve moguće aktivnosti i popodneva provoditi u razvažanju s jednog kraja grada na drugi. Dovoljno je da potiču djetetove svakodnevne aktivnosti. Trčanje po parku s prijateljima je upravo ono što treba kako bi povećao svoju izdržljivost. Redovito trčanje jača srce i poboljšava sposobnost tijela da svojim stanicama dostavi potreban kisik. A da bi dijete bilo snažnije, dovoljno je da se penje po svim mogućim spravama koje nađe na igralištu, naravno uz budno oko roditelja. Na taj način se jačaju mišići i povećava njihov tonus. Svi znamo da je uz vježbanje vrlo bitno i istezanje. Dijete upravo to čini svaki put kada pokušava doseći igračku ili vježba špagu. Djeci jednostavno nije prirodno da miruju, ona se moraju kretati.

Nažalost u današnje vrijeme djeca sve više vremena provode sjedeći. Razlog tome je što im je vrlo primamljiva aktivnost postalo gledanje televizije i igranje igrica. Upravo to je jedan od razloga zašto je sve veći broj pretile djece i porast dijabetesa tip 2 već u vrlo ranoj dobi. Zbog toga Američko udruženje pedijatara (The American Academy of Pediatrics) i brojni stručnjaci preporučuju da djeca mlađa od dvije godine uopće ne bi trebala gledati televiziju, a ona starija svega sat ili dva tijekom dana. Naravno, nekada je tako nešto naprosto nemoguće, pogotovo kada nastupi ružno vrijeme. Ali, uz zabavne aktivnosti i tada je moguće ograničiti gledanje na razumnu količinu.

Ovo su neke od igara koje djeca vole i mogu se igrati satima: igranje skrivača, skrivanje predmeta, igranje košarke uz pomoć kantice i loptica od papira, igranje s balonima, kampiranje ili piknik s omiljenim igračkama, crtanje rukama ili igranje s playdoughom, igranje s kartonskom kutijom (iznenadili bi se u što sve dječja mašta može pretvoriti običnu kutiju)… Rezultat će biti opće veselje i smijeh, a vrijeme će proletje.

Seminar Najsretnija beba i Najsretnije dijete

Želite duže spavati, biti odmorni i bez podočnjaka? Želite izbjeći djetetove ispade bijesa u javnosti? Želite se jednostavno riješiti pelena i poboljšati prehranu djeteta?

Dođite na seminar Najsretnija beba i Najsretnije dijete i saznajte na koji način to možete postići:

  • subota 22.10. od 11 – 13 sati seminar Najsretnija beba u Centru Apolonu na adresi Derenčinova 1 u Zagrebu
  • subota 22.10. od 14.30 – 16.30 sati seminar Najsretnija beba u Centru Inovativne Edukacije na adresi Mladice 20 u Zagrebu.
  • subota 29.10. od 11 – 13 sati seminar Najsretnije dijete u Centru Apolonu na adresi Derenčinova 1 u Zagrebu.

Polaznici seminara Najsretnija beba dobivaju na dar torbu sa poklonom u vrijednosti od 250 kn 🙂 ! Poklon paket sadrži:

  • CD “Prirodni zvukovi maternice” (za učinkovito smirivanje i uspavljivanje bebe)
  • Pamučna dekica za zamatanje (neophodna za smirivanje i uspavljivanje bebe sa “pet koraka”)
  • Pamučne krpice za brisanje bebe (za izbjegavanje iritacije kože, višenamjenske i iskoristive)

Polaznici seminara Najsretnije dijete dobivaju na dar torbu sa poklonom u vrijednosti od 250 kn :)!

  • Dječja četkica za zube Xylin (za pranje zuba bez upotrebe paste za zube)
  • Knjiga “Za bebe i djecu: Cjelovita i organska prehrana od trudnoće do školske dobi” (za kvalitetnu prehranu djece s maštovitim receptima i jelovnicima)
  • Prirodni sapun za uklanjanje mrlja Bion (Sapun je izrađen iz potpuno prirodnih sastojaka, bez sintetskih deterdženata i potpuno je biorazgradiv.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na:

Mobitel: 098-900-8634

Web: najsretnijabeba.webs.com

E-mail: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/najsretnija.beba

 

Više

Darivanje

A-DERMA, referentni brend kada je u pitanju emolijentna njega, predstavlja novi EXOMEGA proizvod za njegu kože sklone atopijskom ekcemu – EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam.

Obitelj

Kad se radi o djetetu nije sve uvijek tako jednostavno.

Zdravstveni karton

Biti samohrani otac tinejdžerici može biti veliki izazov.

Zanimljivosti

Sveta Nedelja od ove godine ima Domenica Fest, događaj koji je objedinio toliko sadržaja da ne postoji mogućnost da ne pronađete nešto za sebe.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.