Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Djeca su iskrena – roditelji ne pjevajte za vrijeme vožnje

Istraživanje je provedeno na 2000 djece u Europi, u dobi od 7 do 12 godina, a otkriva kako se djeca najviše žale na loše pjevanje roditelja u automobilu, vikanje, psovanje, ružno ponašanje prema drugim vozačima i kopanje nosa!

Djeca su tako iskrena!  U istraživanju koje je napravio  Ford, djeci su dali priliku da kažu što ih najviše uznemiruje za vrijeme vožnje!

Najbolji obiteljski automobil osim što bi trebao zadovoljavati potrebe vozača i suvozača – roditelja, također bi u obzir trebao uzeti i želje i potrebe djece kao putnika.

Vožnja djeteta u vrtić, školu, na trening ili na more za većinu roditelja je jako stresna. Niti potomcima nije uvijek lako, a to pokazuju i Fordovi podaci, te ukazuju kako putovanje automobilom može biti podjednako stresno za dijete, kao i za roditelja.

Istraživanje je provedeno na 2000 djece u Europi, u dobi od 7 do 12 godina, a otkriva kako se djeca najviše žale na loše pjevanje roditelja u automobilu, vikanje, psovanje, ružno ponašanje prema drugim vozačima i kopanje nosa! Tko se samo pronašao u ovome, da nam je znati!

Ford_Children8Finalsmall-02

Ispitana djeca stanovnici su Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, a njihova mišljenja uvelike se razlikuje od zemlje do zemlje. Tako je pjevanje za vrijeme vožnje najmanje poželjno u Velikoj Britaniji (61%), dok se djeca u Francuskoj njih čak 74% žali na psovanje i vikanje roditelja na druge vozače.

Ford na žalost ne može uljepšati pjevanje roditelja ili ih ukoriti za ružno ponašanje, ali zato putovanje može učiniti manje stresnim i ugodnijim za obje strane.

Roditelji smiruju djecu tijekom vožnje hranom, grickalicama i pametnim telefonima

Kad je riječ o „dovođenju djece u red“ 26% mališana svjedoči kako im mame i tate tijekom putovanja daju pametne telefone da bi se smirili,  i to najviše u Velikoj Britaniji (32%), a najmanje u Njemačkoj (17%). Britanci će zabaviti djecu nudeći im hranu i grickalice (29%) ili pak prijetnjama (15%). Navodno se najbolje ponašaju djeca u Njemačkoj, čak njih 38% tvrdi da ih roditelji ne moraju opominjati za ponašanje u automobilu.

Ford_Children8Finalsmall-03

„Tata ti najbolje voziš!“

Kad govorimo o tome tko bolje vozi tata ili mama, muški vozači apsolutni su pobjednici, potvrdilo je to gotovo svako anketirano muško dijete.

Mame su bile najbliže pobjedi u Velikoj Britaniji i to sa 45%. Također, djeca u Velikoj Britaniji smatraju da je kopanje nosa vrlo ružna navika vozača, a njihovo mišljenje dijele Talijani i Nijemci.

Ford_Children8Finalsmall-02

Ne propustite

Zanimljivosti

Toyota C-HR na prvi pogled izgleda kao sportski automobil, ali kada sjednete u njega kao da se nalazite u futurističkoj kapsuli.

Savjeti stručnjaka

Nedostatak sna kod djece utječe i na njihove motoričke sposobnosti, te su sklonija nezgodama i ozljedama.

Duh i tijelo

Koje su to loše male navike koje možda nesvjesno imate, a zbog kojih vas ljudi ne vole.

Duh i tijelo

Ljenčarenje je dobro, ali samo kad je zasluženo, kao nagrada za odrađeni posao, odmor. Želite li uspjeti u životu, zaboravite na lijenost i ugledajte...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.