Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Djeca su iskrena – roditelji ne pjevajte za vrijeme vožnje

Istraživanje je provedeno na 2000 djece u Europi, u dobi od 7 do 12 godina, a otkriva kako se djeca najviše žale na loše pjevanje roditelja u automobilu, vikanje, psovanje, ružno ponašanje prema drugim vozačima i kopanje nosa!

Djeca su tako iskrena!  U istraživanju koje je napravio  Ford, djeci su dali priliku da kažu što ih najviše uznemiruje za vrijeme vožnje!

Najbolji obiteljski automobil osim što bi trebao zadovoljavati potrebe vozača i suvozača – roditelja, također bi u obzir trebao uzeti i želje i potrebe djece kao putnika.

Vožnja djeteta u vrtić, školu, na trening ili na more za većinu roditelja je jako stresna. Niti potomcima nije uvijek lako, a to pokazuju i Fordovi podaci, te ukazuju kako putovanje automobilom može biti podjednako stresno za dijete, kao i za roditelja.

Istraživanje je provedeno na 2000 djece u Europi, u dobi od 7 do 12 godina, a otkriva kako se djeca najviše žale na loše pjevanje roditelja u automobilu, vikanje, psovanje, ružno ponašanje prema drugim vozačima i kopanje nosa! Tko se samo pronašao u ovome, da nam je znati!

Ford_Children8Finalsmall-02

Ispitana djeca stanovnici su Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, a njihova mišljenja uvelike se razlikuje od zemlje do zemlje. Tako je pjevanje za vrijeme vožnje najmanje poželjno u Velikoj Britaniji (61%), dok se djeca u Francuskoj njih čak 74% žali na psovanje i vikanje roditelja na druge vozače.

Ford na žalost ne može uljepšati pjevanje roditelja ili ih ukoriti za ružno ponašanje, ali zato putovanje može učiniti manje stresnim i ugodnijim za obje strane.

Roditelji smiruju djecu tijekom vožnje hranom, grickalicama i pametnim telefonima

Kad je riječ o „dovođenju djece u red“ 26% mališana svjedoči kako im mame i tate tijekom putovanja daju pametne telefone da bi se smirili,  i to najviše u Velikoj Britaniji (32%), a najmanje u Njemačkoj (17%). Britanci će zabaviti djecu nudeći im hranu i grickalice (29%) ili pak prijetnjama (15%). Navodno se najbolje ponašaju djeca u Njemačkoj, čak njih 38% tvrdi da ih roditelji ne moraju opominjati za ponašanje u automobilu.

Ford_Children8Finalsmall-03

„Tata ti najbolje voziš!“

Kad govorimo o tome tko bolje vozi tata ili mama, muški vozači apsolutni su pobjednici, potvrdilo je to gotovo svako anketirano muško dijete.

Mame su bile najbliže pobjedi u Velikoj Britaniji i to sa 45%. Također, djeca u Velikoj Britaniji smatraju da je kopanje nosa vrlo ružna navika vozača, a njihovo mišljenje dijele Talijani i Nijemci.

Ford_Children8Finalsmall-02

Više

Putovanja

Svi mi koji volimo putovati, znamo da osim samog odmora moramo izdvojiti dosta vremena za pripremu i organizaciju.

Duh i tijelo

Navike nastaju tako da u početku postoji namjera ili sklonost ka nekom ponašanju, a ponavljanjem se to ponašanje učvršćuje, sve dok na kraju ne...

Savjeti stručnjaka

Artritis je progresivna bolest u kojoj oboljeli pate od oteklina i osjetljivosti u jednom ili više zglobova.

Gastronomija

To će nam otkriti Nacionalno istraživanje prehrambenih navika na koje Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) poziva građane da se uključe!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.