Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Dječja koža i osjetljivost na sunce

Dječja koža osobito je osjetljiva na sunce s obzirom na to da obrambeni mehanizam dječje kože još nije u cijelosti razvijen.

Dječja koža osobito je osjetljiva na sunce s obzirom na to da obrambeni mehanizam  dječje kože još nije u cijelosti razvijen. Tijekom jednoga dana na plaži utjecaj UV-zraka na osjetljivu dječju kožu čak je triput veći od utjecaja na kožu odrasle osobe zbog njenog manjeg sunčanog kapitala.

Sunčeve zrake zbog povećanog prolaska kroz atmosferu Zemlje imaju sve jači učinak na kožu. Utvrđeno je da 80% životnog izlaganja UV-zrakama dosežemo već do 18. godine, a epidemiološka istraživanja dokazuju da je pojava raka kože kod odraslih usko povezana s frekvencijom pojava sunčanih opeklina u djetinjstvu. Dječja je koža osjetljivija od odrasle na UV-zrake, jer je njen pigmentni sustav nezreo sve do puberteta.

Većina roditelja smatra da dobro štiti svoju djecu zaštitnom kremom, ali skoro svaki  drugi roditelj kaže da je njegovo dijete već imalo opeklinu od sunca. Sve je to posljedica ponekad rizičnog ponašanja na suncu (npr. vrijeme izlaganja duže od 3 sata dnevno, izlaganje u vrijeme kad je sunce najjače – između 11 i 16 h), ali i kvaliteta nanošenja proizvoda za zaštitu od sunca koja nije uvijek optimalna: roditeljima ponekad nije jednostavno ispravno nanijeti kremu na djecu koja nestrpljivo čekaju na igru i kupanje. Roditelji misle da su kremu dobro nanijeli, no u stvari ne nanose dovoljnu dozu –  2mg/cm2 kože.

Laboratoriji Vichy imaju rješenje; Ideal Soleil dječje mlijeko u velikom pakiranju, super-nježni sprej ili obojena mirisna pjena: tri teksture, tri osjeta s uvijek istom visokom zaštitom SPF 50 kako bi omogućili roditeljima učinkovitu zaštitu svoje djece.

IDEALSOLEIL_LaitDouceurEnfants-SPF50

Bitno naglasiti dijelove tijela koji su često zaboravljeni: gornja strana stopala i ruku, donji dio leđa, nadlanica, unutrašnjost šaka, ključna kost, stražnja strana koljena, Ahilova tetiva- toliko malih dijelova koji su ponekad na kraju dana prilično crveni unatoč nanošenju kreme za zaštitu od sunca. 

IDEAL SOLEIL Dječje mlijeko SPF 50+ štiti osjetljivu dječju kožu od UV-zraka i smanjuje opasnost od alergija na sunce boreći se protiv štetnih učinaka UV-zraka i za zaštitu dragocjenog genetskog kapitala dječje kože. Laboratoriji Vichy su u dječje mlijeko dodali fotostabilan sustav filtera širokog spektra zaštite od UVA/UVB-zraka na bazi Mexoryla. Hipoalergena formula BEZ MIRISA, BEZ PARABENA, BEZ BOJILA ispitana je na osjetljivoj koži pod nadzorom dermatologa i pedijatra. IDEAL SOLEIL Dječje mlijeko SPF 50+ obogaćeno je termalnom vodom Vichy koja smiruje, jača i obnavlja kožu te je koža zaštićena od opeklina i budućih oštećenja.

U liniji Ideal Soleil proizvoda za djecu na raspolaganju su također :

  • Ideal Soleil Nježni dječji sprej SPF 50+  100ml

Vrlo snažna, a opet nježna zaštita za dječju osjetljivu kožu vrlo zabavna za nanošenje.

  • Ideal Soleil Super pjena za djecu SPF 50+

Najzabavnija Vichyjeva tekstura: prozračna poput kreme, obojena poput sladoleda, miris    mirisna poput bombona kako bi u djeci probudila želju da se zaštite kao i odrasli.

Dijete naučite jednostavnom “pravilu o sjeni”: ako je djetetova sjena kraća od njegova tijela, mora se smjesta skloniti u hladovinu!

Više

Beauty report

Svima nam omiljeni Olival, godinama je prepoznatljiv po svom širokom spektru proizvoda za sunčanje, koji osim što učinkovito štite od UVA i UVB zračenja...

Duh i tijelo

Jedna od najvažnijih funkcija sunca je njegova sposobnost poticanja stvaranja vitamina D u organizmu.

Savjeti i preporuke

SPF (sun protection factor) oznaka kaže koliko zaštite od sunca nam neko sredstvo osigurava.

Horoskop

Prva proljetna pomrčina dogodit će se u znaku Bika. Ovaj znak je povezan s materijalnom sferom i s kućom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.