Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Do savršene kuhinje pomoću programa za virtualnu stvarnost

Aplikacija IKEA VR Iskustvo kontinuirano će se usavršavati sve do kolovoza ove godine kada će i završiti ovaj pilot program.

Kupci će u bliskoj budućnosti moći doživjeti kako izgleda njihova nova kuhinja u prostoru i prije no što su je kupili. Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtualnoj stvarnosti IKEA VR Iskustvo (IKEA VR Experience) od sada je dostupna na Steam platformi za distribuciju računalnih igara kompanije Valve. Koristi se uz pomoć HTC Vive-a,  vodećeg sustava za virtualnu stvarnost. Aplikacija je dio IKEA  pilot programa kojim tvrtka potrošačima želi olakšati izbor i predstaviti ponudu bez povećanja negativnog utjecaja na okoliš.

Više mogućnosti za kupce

Posljednjih godina IKEA je istraživala nove tehnologije kako bi poboljšala ponudu i pružila više mogućnosti svojim kupcima u kreiranju i kupnji proizvoda iz ovog poznatog lanca. IKEA je isprobala niz digitalnih alata i shvatila da je jedno od rješenja za ozbiljan iskorak u tom smjeru –  virtualna stvarnost.

IKEA VR Experience je najbolji način da se kupcima pokaže željena kuhinja u stvarnoj veličini, uz mogućnost da sami osmisle dizajn i u virtualnoj stvarnosti prošeću kroz svoju kuhinju  prije no što je ugrade u svoj dom.

Virtualna stvarnost brzo se razvija  i za pet do deset godina bit će sastavni dio života ljudi. Vidimo da će virtualna stvarnost u budućnosti  igrati važnu ulogu kod potrošača prilikom donošenja odluke o kupnji. Primjerice, virtualna stvarnost će omogućiti potrošačima da isprobaju niz opcija za uređenje doma prije no što se odluče za kupnju pojedinog komada namještaja“, pojašnjava Jesper Brodin, izvršni direktor  IKEA Grupe.

04Interact

Promjena boje ormarića i ladica „samo jednim klikom“

Jedna od mogućnosti IKEA VR Iskustva je promjena boje ormarića i ladica moguća jednim klikom. Kupcima s malom djecom bit će zanimljiva mogućnost da se unutar virtualne stvarnosti umanje na visinu djeteta (100 cm) te krenu u „istraživanje“.  Kupac korištenjem virtualne stvarnosti može „narasti“ i na visinu od 195 centimetara.  Te značajke su izrazito korisne iz sigurnosne perspektive jer pomažu otkrivanje skrivenih opasnosti za malu djecu, ali i one nešto više članove kućanstva.

IKEA VR iskustvo vidimo i kao priliku za suradnju s ljudima diljem svijeta. Nadamo se da će korisnici dati doprinos našem razvoju virtualne stvarnosti svojim idejama kako koristiti virtualnu stvarnost i kako poboljšati virtualnu kuhinju“, kaže Martin Enthed, IT menadžer u IKEA komunikacijama, agencije zaduženu za komunikaciju unutar IKEA Grupe.

Aplikacija je napravljena u suradnji s programerima francuske tvrtke Allegorithmic, koristeći Unreal Engine 4 kompanije Epic Games. Razvijena je za HTC Vive – vodeći i nagrađivani sustav virtualne stvarnosti osmišljen od strane HTC-a, globalnog inovatora u području pametnih mobilnih uređaja i tehnologije te Valve-a, vodeće tvrtke u području razvoja i distribucije računalnih igara.

Aplikacija IKEA VR Iskustvo kontinuirano će se usavršavati sve do kolovoza ove godine kada će i završiti ovaj pilot program.

Pročitajte još

Moj dom

IKEA je najavila dvije nove kolekcije posvećene ugodnijem gradskom životu i održivim rješenjima koje će mladim i modernim obiteljima pomoći u optimizaciji bilo koje...

Novosti

Stigli su nam topliji i sunčaniji dani, no zbog trenutne situacije nismo baš u mogućnosti u potpunosti uživati u njima.

Moj dom

U OMBYTE kolekciji su proizvodi kojima se možete seliti, ali i pokazati svoj identitet i iskoristiti ih u svojem domu kako biste pokazali tko...

Putovanja

Donosimo popis pet svjetskih gradova u kojima je najbolja hrana – na ulici.

Advertisement