Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Dođite nam danas, dođite nam sutra, dođite na naša Glazbena jutra!

Glazbena jutra su novi projekt čije su začetnice ravnateljica glazbene škole Glazbaonica Ljubav Petra Heisinger (ili kako ju djeca vole zvati – teta Nota) i poznata dječja književnica Željka Horvat-Vukelja.

Glazbena jutra su novi projekt čije su začetnice ravnateljica glazbene škole Glazbaonica Ljubav Petra Heisinger (ili kako ju djeca vole zvati – teta Nota) i poznata dječja književnica Željka Horvat-Vukelja. Osmislile su ga u suradnji i na poticaj predsjednice Hrvatskog glazbenog zavoda Romane Matanovac Vučković, kako bi se djeci ponudio jedinstven sadržaj koji ujedno promiče i ispravne životne vrijednosti te ih od malih nogu odgaja za kvalitetnu glazbu.  

Glazbena jutra

Glazbena jutra su radionice za djecu predškolske i ranoškolske dobi od (4.5 – 9.5 g.) na kojima će se djeca upoznati s poviješću Hrvatskog glazbenog zavoda, instrumentima, znamenitim skladateljima i temeljnim pojmovima iz solfeggia, a sve kroz priču i igru, uz slike, fotografije, lutke i druga didaktička sredstva. Ovo edukativno i zabavno druženje osmišljeno je tako da poučava ne zanemarujući pritom potrebu djece za pjevanjem, sviranjem i pokretom.

Jedna od glavnih misija Hrvatskog glazbenog zavoda jest širenje glazbene kulture među djecom i mladima, a na tom putu je osobito važno potaknuti razvijanje senzibiliteta za glazbu od najranije dobi. Suradnja s Glazbaonicom ljubav je za nas više nego dobrodošla i vjerujemo da će ovaj jedinstveni projekt polučiti veliki uspjeh i odgojiti generacije poklonika glazbe“, kaže Romana Matanovac Vučković.

Autorice ovog projekta Željka Horvat-Vukelja i Petra Heisinger su ujedno i autorice novoga glazbenog priručnika za učitelje i odgajatelje – Pričom do glazbe. Važno je naglasiti i to da su slikovnice Željke Horvat-Vukelje na popisu lektire za prvi i drugi razred, a ravnateljica i osnivačica Glazbaonice ljubav Petra Heisinger svoj je program glazbenih animacija za djecu predškolske dobi predstavila na Harvardu na Međunarodnoj konferenciji učitelja 2017. godine.

Glazbena jutra su prije potresa već zaživjela u prostorijama Hrvatskog glazbenog zavoda i naišla na prekrasan odaziv roditelja i djece! Od jeseni, iduće školske godine (2022./2023.) održavat će se na mjesečnoj bazi, na atraktivnim lokacijama grada Zagreba u prostorima prilagođenima djeci! I dalje u suradnji s Hrvatskim glazbenim zavodom dok se isti obnavlja.

Kupnja ulaznica ići će preko glazbene škole Glazbaonica Ljubav.

Dobrodošli nam došli, jako vam se radujemo!

Više

Kultura

Od kritičara iznimno hvaljen, album prvijenac „New Horizons“ mladog glazbenika, gitarista i aranžera Zvonimira Radišića svoju će zagrebačku promociju imati u utorak, 17. siječnja...

She Book Club

Ova knjiga dočarava svu težinu, ali i ljepotu teških životnih izazova shvaćenih kao prilika za rast.

Zanimljivosti

Ono bez čega pravi ljubitelji avantura i otkrivanja novih destinacija ne mogu zamisliti svoja putovanja je njihova omiljena glazba

Zanimljivosti

Yamaha Music School pruža jedinstvenu mogućnost učenja i usavršavanja za sve one koji žele uštedjeti vrijeme, učiti u grupi, svirati i pjevati s bilo...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.