Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Dogodine u Havani

Izdavačka kuća Sonatina predstavlja knjigu Dogodine u Havani.

Izdavačka kuća Sonatina predstavlja knjigu Dogodine u Havani. Ovaj odličan roman nećete tako brzo zaboraviti. Čarobna je to ljubavna priča koja obuhvaća nekoliko generacija žena, najviše jedne bake i njene unuke koje kao da je sudbina “počastila” sličnim scenarijem što se velike i vječne ljubavi tiče. Osim što se kroz roman protežu dvije fatalne ljubavne priče i dvije generacije, on je i roman koji kritizira društvo, bavi se političkim događanjima i turbulentnim godinama na Kubi koje se protežu kroz povijest dviju obitelji – Perez i Ferrera.

1958. Elisa Perez i njezine tri sestre mezimice su bogate dinastije proizvođača šećera. Dok Perezovi muškarci vladaju sudbinom zemlje, one odrastaju u svijetu luksuza i dokolice. Uskoro će i u samom središtu Havane početi građanski rat. Tako jedan svijet odlazi, drugi se rađa.

 

https://www.instagram.com/p/B02sqetA3wH/?utm_source=ig_web_copy_link

Elisu će susret s Pablom, mladim revolucionarom, baciti u samo srce sukoba. Rastrgana između odanosti obitelji, strasti i ideologije, njezina će se sudbina preokretati kao list na vjetru, baš kao i sudbina cijelog naroda.

Miami 2017. Elisina unuka Marisol Ferrera odrastala je slušajući romantične priče o Kubi, osobito o Havani, gradu koji je njezinoj baki pružio najveće radosti, ali i najveće životne drame. Elisa ostavlja Marisol i svoju posljednju želju – da njezin pepeo prospe po zemlji u kojoj se rodila.

Šezdesetak godina nakon bakina bijega iz Havane, Marisol pristiže u taj bajkovit grad i susreće se s kontrastom kubanske bezvremenske ljepote i njezinom opasnom političkom klimom. Kada se razotkrije još jedan dio obiteljske povijesti, a Marisol osjeti privlačnost spram čovjeka koji je i sâm prepun tajni, bit će potrebne smjernice iz bakine prošlosti da joj pomognu shvatiti što uistinu znači biti hrabar.

Ne propustite

She Book Club

Amazonov izbor za najbolji ljubavni roman 2021. te jedna od najboljih knjiga u kategoriji romansi prema odabiru članova Goodreadsa, roman Ljubavna hipoteza ovih je...

She Book Club

Claire Lombardo u ovom nam romanu donosi savršeno iznijansiran ekvilibrij različitih emocija i stanja koji međuljudske odnose čine neiscrpnim vrelom patnje, ali i veselja.

She Book Club

Čuvaj se prošlosti u izdanju Sonatina možete nabaviti u svim domaćim knjižarama, a nadamo se da će uskoro biti prevedeno još djela sjajne Joy...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.